Tweede klasse C (zaterdag)- RCL en Berkel moesten het in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen elkaar opnemen. Voor beide teams viel er niets meer te verdienen of te verliezen, of het moest voor RCL het opschuiven van één of meerdere plekjes op de ranglijst zijn ten koste van onder meer de opponent uit Berkel. Nu, dat lukte. RCL won met 2-1 van de bezoekers en eindigde daardoor op de zesde plek van de competitie want ook VELO en Te Werve werden en passant gepasseerd.

Na twee minuten al vond Ewoud Kroneman het doel na een subliem en slim passje van aanvoerder Thom Wijnalda. Daarna domineerde de thuisploeg en vermaakte met leuk voetbal de toeschouwers. Zo raakte Kroneman een keer de lat na aangeven van Mitchel de Kroon en na een voorzet van diezelfde De Kroon kopte Wijnalda net over. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 door een doelpunt van de spits zelf. Iedereen maakte zich vervolgens op voor meer doelpunten. Een vrije trap van Libbenga op de rand van het zestienmetergebied werd door Nick van Bemmel net naast gekopt. De tegenpartij had tot dan toe nog weinig laten zien, maar toch werd het door Jos Buitenhuis plotseling 2-1. Vlak tegen het einde van de eerste helft was er nog een pegel van jewelste van Mike Slottje die door Berkel-keeper Jim Visser knap werd gepareerd, wat hij herhaalde in de daaropvolgende rebound van Libbenga.

Zo goed als RCL die eerste helft speelde, zo slecht begon De Racing Club aan die tweede helft. Maar na tien minuten herstelden de mannen uit Leiderdorp zich. Wel was er nog een formidabel afstandsschot van Rick Ammerlaan die net naast het RCL doel vloog en had Kaj Vijlbrief een grote kans. Te lang getreuzel leverde niet de 3-1 op. Daarna was het aan Berkel-keeper Visser te danken dat RCL niet verder uitliep met onder andere een redding op een poging van Kroneman en Sem Overduin. Vlak voor het einde werd er nog een bal spectaculair van de Berkelse doellijn gehaald na een corner via Van Bemmel.

Assistent trainer Renaldo Nagtegeller was tevreden over deze wedstrijd en achteraf ook over de afgelopen competitie. ,,Wij zijn als staf erg blij met deze groep. Ze hebben de tegenslagen zoals de waslijst aan blessures en dergelijke goed met elkaar opgepakt en verwerkt. Zo zijn we alsnog als zesde geëindigd deze competitie en dat is een compliment waard. Volgend jaar moet en kan het wel anders en beter. We krijgen een nieuwe verzorger/fysio die de hersteltrainingen gaat verzorgen en we krijgen versterkingen. Er komen nieuwe vleugelspelers en ook voor de achterhoede zijn we met wat spelers in gesprek. Het is zo goed als rond met een aantal van hen. Afgelopen seizoen misten we een brede selectie wat ons wel eens opbrak. Volgend seizoen gaan we 4-3-3 spelen, azen we op het linkerrijtje en minimaal toch wel de top zes. Ook met trainer Faizel Soekhai klikt het goed. Hij is goed in de communicatie, heeft kijk op het spelletje en weet het goed over te brengen. Op naar volgend seizoen, maar eerst nog het toetje volgende week in de interland tegen de Salomonseilanden. Dat wordt een leuke afsluiting van dit seizoen.”

RCL-Berkel 2-1 (2-1). 2. Kroneman 1-0, 25. Wijnalda 2-0, 37. Jos Buitenhuis 2-1. Scheidsrechter: Wagtelenberg.

RCL: De Lange, De Kroon, (Glasbeek), Slottje, De Boer (Van Westrienen), Van Bemmel, Vijlbrief (Levi Overduin), Kroneman, Wijnalda, Sem Overduin, Libbenga, Blijleven.

Berkel: Jim Visser, Van der Stoep, Rensink, De Ronde, Van der Velden, Azaroialli (Roy Visser), Van der Breggen, Van den Dool, Loek Buitenhuis, Jos Buitenhuis, Ammerlaan.

Foto’s: J.P.Kranenburg