Tweede klasse c (zaterdag)- Kagia zal vast geen verzoek bij de KNVB in gaan dienen om de resterende thuiswedstrijden om te laten zetten in uitbeurten. Er liggen immers nog acht kansen om wel de punten in eigen huis te houden. Toch heeft de ploeg uit Lisserbroek welhaast hoofdpijn van het gegeven dat het op eigen bodem dit seizoen maar niet wil lukken. Dit keer ging RCL er met de zege vandoor, terwijl de Leiderdorpers een slordige twintig minuten voor tijd nog op achterstand stonden (2-1). Eerder ‘pikten’ Wateringse Velden/Kranenburg en Berkel de punten nog mee. Ook van UVS en Valken’68 werd daarvoor verloren. RCL boeide het uiteindelijk niet. De ploeg van Faizel Soekhai pakte zeven punten uit de laatste drie duels en schoof op naar de middenmoot.

Een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven. RCL voetbalde wel makkelijker, maar Kagia kon eerder gevaar stichten via de uitbraak. Bij een 2-1 voorsprong kreeg de thuisploeg de kans om de marge naar twee te tillen, maar in plaats daarvan werd het gelijk en nog erger voor de Kagianen.

Bij Kagia was Tijs van der Schinkel weer terug van een blessure en tussen de palen aan de andere kant nam Andrew Bontje weer plaats na lange tijd van afwezigheid vanwege blessureleed. Bij RCL was er voorts een basisplaats weggelegd voor Mickey Tromp en verdween Nick van Bemmel naar de kant omdat de middenvelder ziek was geweest deze week.

RCL startte beter, maar de eerste serieuze kans was voor de ploeg van René Ras. Rens Lamboo vond zijn maatje Van der Schinkel die echter nog moest warm draaien. Bontje kon met zijn voeten redding brengen. Dat kon hij later niet toen het genoemde tweetal elkaar weer vond. De pass van Lamboo was magnifiek en de linksbuiten bewees zijn waarde eenmaal terug in de gelederen: 1-0.

De bezoekers pakten de draad weer op en deelden plaagstootjes uit via Lars Verdel en de buitenspelers. Lamboo testte Bontje vlak voor de pauze nog even met een schot waar een gevaarlijke stuit achter schuil ging. Het bleef bij 1-0, maar niet voor lang. Op slag van rust kon Thom Wijnalda een hoekschop van Roy Weenink vrij, maar wel erg overtuigend binnen werken. De gelijke stand werd op dat moment aan beide kanten wel gepruimd, hoewel Kagia uiteraard de voorsprong graag behouden had tot aan de thee.

Na de pauze nam RCL weer de regie en Weenink knalde kort na het begin naast. Daarna probeerden Weenink en Verdel het ook nog eens, maar van honderd procent kansen was geen sprake. Dat was ook niet aan de orde toen Van der Schinkel na een afgeslagen aanval de bal in de voeten kreeg. De buitenspeler had evenwel een heerlijke trap in huis die Bontje te machtig was. Dat doelpunt viel enigszins uit de lucht, maar daardoor moest RCL vol aan de bak om niet als eerste averij op te lopen in Lisserbroek.

De 3-1 had zelfs ook nog kunnen vallen. De ingevallen Elwin Kool brak door op rechts en had een puike voorzet in huis. Bontje kon er nog met een vingertop aan zitten waardoor Van der Schinkel net niet goed uitkwam met zijn passen om de wedstrijd denkelijk te beslissen.

Even later viel het vierde doelpunt wel, maar daar zette RCL de handtekening onder. Wijnalda legde af op Weenink die keurig binnenschoot. In de laatste minuten golfde het spel op en neer en kon het nog steeds twee kanten op.

Terwijl de ’90’ op het scorebord verscheen, viel de 2-3. Een schot kon niet worden gekeerd, waarna Weenink zijn tweede doelpunt kon vieren via de rebound. Bij Kagia dacht iedereen en alles aan buitenspel en de protesten waren dan ook niet van de lucht. Marco Goudriaan was verbolgen dat de scheidsrechter van dienst niet mee ging in zijn oordeel. ,,Waar sta ik dan voor? Ik ben geen pikker en dit was gewoonweg buitenspel.”

Uiteraard vierde RCL het winnende doelpunt uitbundig. Na afloop werd er veel gesproken over het vijfde doelpunt en de manier waarop Kagia de punten alsnog had moeten laten aan de Racing Club. Een en ander is terug te luisteren via de podcasts.

Kagia-RCL 2-3 (1-1). 19. Van der Schinkel 1-0, 45. Wijnalda 1-1, 72. Van der Schinkel 2-1, 81. Weenink 2-2, 90. Weenink 2-3.

Kagia: Wijsman, Imanse, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Hogewoning, Lamboo (46.Van Schie), Sluymer (88.Van Dijk), Van Beelen (70.Kool), Ligtenberg, Van der Schinkel.

RCL: Bontje, De Kroon (69. Van Bemmel), Glasbeek, Blijleven (46.Devilee), Tromp, Verdel, Overduin, Chaigneau (76.Vijlbrief), Rietbroek, Wijnalda, Weenink.