Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week speelde RCL een draak van een wedstrijd tegen Te Werve, maar kwam het met een score van 1-1 nog goed weg. Nu werd er in delen van de wedstrijd prima gespeeld, maar werd er toch verloren op bezoek bij Wateringse Veld/Kranenburg: 4-2. De thuisploeg nestelde zich daardoor aan kop samen met UVS, terwijl de Leiderdorpers meer en meer naar de onderkant van de ranglijst moeten kijken. In de laatste vier wedstrijden werd slechts 1 punt verzameld.

Faizel Soekhai wilde dat zijn ploeg met veel druk zou spelen en die wens werd ook ingevuld. De thuisploeg had het daar geruime tijd moeilijk mee. Tcoh moest Glenn Sloos zijn ploeg behouden voor een 1-0 achterstand. De grootste kans kregen de bezoekers echter. Na een handsbal mocht Thom Wijnalda aanleggen voor de 0-1. De spits kon echter geen treffer aan zijn totaal toevoegen. In een tijdsbestek van twee minuten was RCL even het spoor bijster en plotsklaps stond het 2-0. De marge werd zelfs nog voor de rust opgevoerd naar drie omdat een op het oog houdbare vrije trap toch binnen viel.

RCL gaf na de pauze niet op en legde zich niet zonder meer neer bij een verliespartij. Die kwam er echter wel omdat zelfs een vierde treffer van de thuisploeg genoteerd moest worden. De score werd uiteindelijk draaglijker gemaakt door Stijn Rietbroek. De buitenspeler scoorde tweemaal en daarmee kwam zijn totaal nu op vier doelpunten uit en dat in door hem drie gespeelde wedstrijden. Een Leiderdorps doelpunt meer had nog voor een hectische slotfase kunnen zorgen, maar het bleef bij de zes doelpunten.

De tweevoudig doelpuntenmaker na afloop: ,,We speelden met veel energie en we hadden de overhand. Ik vond dat Wateringse Veld daar zichtbaar moeite mee had. Het is natuurlijk jammer dat de pingel niet verzilverd werd, maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Vervolgens staan we ‘opeens’ met 2-0 achter en dat was slecht te bevatten. Die score wilden we vasthouden zodat we nog een kans zouden hebben na de onderbreking. Helaas werd het alsnog 3-0 en daarmee leken we kansloos.”

De van WVC overgekomen speler behield echter spirit om er nog wat van te maken. ,,We hebben in de rust goede afspraken gemaakt en bij 3-1 was er nog van alles mogelijk, zo meenden wij gezien het spelbeeld. Helaas kregen we een vierde tik om de oren en dat was niet nodig. Met mijn hoofd kon ik de 4-1 maken en na een loopactie kon ik een voorzet van de meegekomen Lars Verdel bij de eerste paal binnenwerken. Ook de 4-3 zat er nog even in, maar het mocht niet zo zijn. Eigenlijk hebben we deze pot in een korte fase voor rust weggegeven.”

Door de nederlaag staat RCL nu negende met zeven punten uit zeven duels. ,,We zijn geklopt door bepalende momenten in de wedstrijd. Dat zal beter moeten. Maar dat gaat ook gebeuren, want we hebben een hele aardige ploeg. Enkel moeten spelers af en toe nog aan elkaar wennen. Zo speel ik pas drie wedstrijden mee. In februari van dit jaar heb ik de binnenste knieband ingescheurd en dat betekende dat ik een haf jaar moest revalideren. Ik ben begonnen in het tweede en geleidelijk aan ben ik sterker geworden. Het spelen in de hoofdmacht bevalt mij nu prima. Het gaat er professioneler aan toe dan bij WVC en dit is gewoon een grotere club met meer mogelijkheden. Ik wil zien waar mijn grens ligt en bij RCL krijg ik de kans. Het is dan leuk om met doelpunten nu al mijn steentje bij te dragen, hoewel dat meer een persoonlijk succesje is. Nu moet het elftal de komende weken laten zien dat we te laag staan.”

Wateringse Veld-RCL 4-2. 39. N.Brouwer 1-0, 41. Fens 2-0, 45. J.Brouwer 3-0, 57. J.Brouwer 4-0, 71. Rietbroek 4-1, 81. Rietbroek 4-2.

Opstelling RCL:  Sloos, De Kroon, Blijleven, Verdel, Glasbeek (Tromp), Van Bemmel, Overduin, Weenink (Kroneman), Vijlbrief, Wijnalda, Rietbroek.