Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week verraste RCL iedereen met een goed en verrassend optreden bij Valken’68 in Valkenburg. Er werd compact verdedigd en met snelle vleugelspitsen werd de tegenpartij op de knieën gebracht. Of deze tactiek thuis tegen VELO ook zou werken, werd door de Leiderdorpse achterban in twijfel getrokken. Men zag dat resultaat meer als een eenmalige surprise. Echter, de Leiderdorpers wisten deze speelwijze ook deze keer weer succesvol te hanteren. Dat wil zeggen, in ieder geval in de eerste helft, maar toen gaf het scorebord al een stand aan van 4-1. Uiteindelijk bleek die marge genoeg voor een nieuwe driepunter. Na ruim negentig minuten voetbal kwamen de ploegen uit op 4-2.

De Leiderdorpers traden deze keer met haast hetzelfde team aan als vorige week. De toen als gelegenheidsaanvoerder optredende Nick van Bemmel moest deze keer op de reservebank beginnen, omdat hij deze week maar één keer had kunnen trainen. De bewoners van de Bloemerd begonnen fris en energiek aan deze wedstrijd. Na twee minuten hadden ze tegen de wat aarzelend beginnende tegenstander al twee hoekschoppen te pakken. Die tweede spelhervatting leverde meteen al resultaat op. De in twee instanties genomen hoekschop van Mike Slottje kwam precies aan op het hoofd van Charlie Windhorst, die niet aarzelde en dus daarmee de score opende.

Daarna drongen de mannen van trainer Edwin Vurens wat meer aan. De in kansrijke positie opduikende Ramon Rips miste echter. Even later moest RCL-keeper Gideon de Lange de bal ten koste van een corner over de lat tikken. Maar ook Windhorst kreeg nog een grote kans, maar hij treuzelde te lang. Daarna leek het RCL-sprookje vroegtijdig uit te gaan toen bij onvoldoende dekken van de tegenstander Ripson de stand gelijk trok. Maar  de Wateringse vreugde was maar van korte duur. Direct vanaf de aftrap mocht Sem Overduin de bal ontvangen en met een bekeken schuiver bracht hij zijn ploeg weer op voorsprong. Hierna was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers. RCL counterde dat het een lieve lust was. Het was weer Overduin die goed reageerde op een lange bal en de ver uit zijn doel komende keeper slim uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek de stand op 3-1 bracht. De Leiderdorpse bezoekers van de Bloemerd wisten niet wat ze zagen. Hun “cluppie” ging maar door en VELO stond erbij en keek ernaar. Vlak voor het rustsignaal volgde er weer een lange bal. Thom Wijnalda ontving de bal en leek hem kwijt te raken, maar door  een misverstandje in de verdediging kon Wijnalda met een rollertje de stand zelfs op 4-1 te brengen. Vlak voordat scheidsrechter Onderwater voor het rustsignaal floot kregen de bezoekers nog een grote kans, maar Blijleven, Slottje en De Lange wisten het met zij drieën te klaren.

De tweede helft zag er anders uit, vooral door de bij VELO in het veld gekomen Dirk Lelieveld. Hij bracht de nodige energie en dadendrang weer terug in zijn team. RCL moest terug en het diep op de counter spelen zat er niet meer in. Hoewel de bezoekers een overwicht creëerden en veel aan de bal kwamen, werden ze niet echt gevaarlijk. RCL moest wel meer aan de bak en had wat overtredingen nodig om op de been te blijven. Een vrije trap van aanvoerder Jessie van der Burg van net buiten het strafschopgebied had succes. Met die 4-2 stand kon het alle kanten opgaan. Ondanks het sleuren van Lelieveld en een licht overwicht ontstonden er toch weinig kansen voor de winnaar van de eerste periodetitel. Het meest gevaarlijke moment was een carambolerende bal die via de paal eindigde in de handen van keeper De Lange.

Zodoende verdiende de Racing in twee wedstrijden zes punten en scoorde maar liefst zesmaal. Verdediger Sander Blijleven was na afloop dan ook zeer tevreden met dit resultaat. ,,Wij hebben eindelijk de voor ons goede spelopvatting gevonden. Compact achterin spelen en met snelle counters de tegenstander onder druk zetten. Dat ging deze keer in de eerste helft ook weer goed. De tweede helft ging dat wat minder, omdat we meer uit elkaar gingen spelen. Dat bracht ons soms wel in problemen. Maar dit is wel onze speelstijl. Deze manier van spelen bevalt ons wel en doet goed recht aan de kwaliteiten van onze spelers. En dat terwijl we nog veel spelers door blessures missen. Dat wordt nog wat als iedereen weer fit is.”

RCL-VELO 4-2 (4-1). 2. Windhorst 1-0, 19. Ripson 1-1, 20. Overduin 2-1, 25. Overduin 3-1, 45. Wijnalda 4-1, 55. Van der Burg 4-2. Scheidsrechter G. Onderwater.

RCL: de Lange, de Kroon (Glasbeek), Slottje, Blijleven, de Boer, Windhorst (van Bemmel), Kroneman, Overduin, Vijlbrief (Libbenga), Wijnalda, Elkerbout.

VELO: van Wijk, Blom (Draaisma), van der Burg, Sahin, van Meurs, Verbeek, van Rossum, Ripson,  van Elswijk, Tazi, Beukenholdt (Lelieveld).

Foto’s: J.P. Kranenburg (een fotoreportage volgt nog!)