zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLUVS bijt tanden stuk op ververst RCL (0-2)

UVS bijt tanden stuk op ververst RCL (0-2)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS opende de competitie met een derby tegen het Leiderdorpse RCL. De Leidenaren, door de buitenwacht gezien als een voorname titelkandidaat, konden in de openingswedstrijd de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en verloren met 0-2.

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Roy Weenink, overgekomen van WVC, schoot een vrije trap via de vingertoppen van UVS-keeper Niels van den Burg op de kruising, waarna Lars Verdel, ook ex-WVC, de terugkaatsende bal binnen tikte: 0-1. Niet veel later kreeg Weenink ook nog een mogelijkheid op de 0-2, maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal.

UVS was in het eerste bedrijf veelvuldig in balbezit, maar het lukte de Leidenaren niet om een bres te slaan in de goed georganiseerde Leiderdorpse defensie. Enrico Geus was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar RCL-keeper Glenn Sloos (ex-UVS) redde bekwaam op zijn inzet.

Na rust bracht Patrick van Dullemen William van Vliet in de ploeg voor Isi Adima en Van Vliet leek al direct belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Scheidsrechter Hilgersom zag een overtreding op Van Vliet in het zestienmetergebied en vaste penaltynemer Bart van der Weijden mocht aanleggen vanaf de kalkstip. De penalty’s van Van der Weijden zijn doorgaans een garantie voor succes, maar ditmaal wist Sloos knap redding te brengen.

Aan de andere kant werd tien minuten later Thom Wijnalda in het strafschopgebied op de hakken gelopen en nu mochten de bezoekers aanleggen vanaf elfmeter. Wijnalda nam zelf de strafschop en faalde niet (0-2). Dit doelpunt leek de mokerslag voor UVS te zijn, want de Leiderdorpers, met een balvaste Sem Overduin op het middenveld, kwamen hierna nauwelijks nog serieus in gevaar. De thuisploeg eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Tomas Tavilla moest voortijdig vertrekken, nadat hij in blessuretijd  de doorgebroken Shivan Chaigneau (ook ex-UVS) onreglementair had gestuit.

Waar UVS dus teleurstelde, daar kwam RCL verrassend goed voor de dag. De nieuwkomers blijken direct een meerwaarde voor het team te zijn en waar in het verleden de Leiderdorpers erg afhankelijk waren van de doelpunten van spits Thom Wijnalda, kan trainer Faizel Soekhai (bezig aan zijn 2e seizoen in Leiderdorp) nu ook beschikken over gevaarlijke vleugelspitsen als Weenink en Renaldo van den Berg (ex Sporting Leiden, za).

RCL- middenvelder Nick van Bemmel na afloop: ,,We weten dat UVS veel individueel goede voetballers erbij heeft gekregen, maar ook nog op zoek is naar de juiste balans in het team. Wij kunnen daar hard werken voor elkaar en goed in de positie staan  tegenoverstellen. Leuk dat de nieuwe jongens bij ons direct belangrijk zijn gebleken voor de ploeg. Door hun komst kunnen we ons dit seizoen meer richten op het voetballende aspect, want daarin kunnen we zeker nog stappen maken. Vandaag was al zichtbaar waartoe we als team in staat kunnen zijn en dat geeft na zo’n eerste wedstrijd een lekker gevoel’’, aldus de tevreden middenvelder.

Waar in de Leiderdorpse kleedkamer de muziek door de muren heen knalde, daar was het, begrijpelijkerwijs, een stukken stiller aan Leidse zijde. UVS-speler Bart van der Weijden over de competitiestart van zijn ploeg:,, Ja, dit is natuurlijk niet het begin waar we op gehoopt hadden. Je ziet  wel vaker ziet dat ploegen die in de oefen- en bekerwedstrijden ongeslagen blijven, bij de openingswedstrijd van een koude kermis thuiskomen en dat was vandaag ook helaas bij ons het geval. Ik baal nog het meest van mijn gemiste penalty. Dat had toch een kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn. Als ik scoor, dan weet ik zeker dat we ook nog kansen krijgen op een overwinning. Het is even zuur nu, maar we zullen dit seizoen wel vaker van dit soort wedstrijden spelen, waarin de tegenstander zich terugtrekt in eigen verdediging. We zullen toch een manier moeten vinden om ook door zo’n gesloten defensie heen te spelen. Dat is voor ons misschien wel de belangrijkste les van vandaag’’, aldus de aanvoerder tot besluit.

UVS RCL 0-2 (0-1) 6. Verdel 0-1, 64. Wijnalda 0-2 (pen.). Scheidsrechter: Hilgersom.

Opstelling UVS: Van den Burg, L.Verlaan, Pison, Van der Weijden,  Adima (46. Van Vliet), De Roy van Zuydewijn, Geus,Tavilla, El Houari, S. Verlaan, Sloos (80. Van der Zwaan).

Opstelling RCL: Sloos, De Kroon, Verdel (75. Blijleven), Slottje, Tromp, Van Bemmel, Vijlbrief, Overduin, Wijnalda, Weenink (64. Chaigneau), Van den Berg.

Must Read