Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 16 februari

SC Monster-RCL

Twee wedstrijden achter elkaar verraste RCL in zeer positieve zin tegen sterker geachte tegenstanders. De Leiderdorpse trainer Faizel Soekhai had de afgelopen weken immers volop moeten improviseren om de afwezigheid van basisspelers te compenseren. Dat lukte en hoe! Vooral de knappe zege op het niet kinderachtige VELO afgelopen week maakte indruk. Logisch dus dat de ploeg omhoog kijkt. De zesde plaats is niet slecht, maar een zege op SC Monster zou RCL zelfs richting de top kunnen brengen. Thuis werd nog met 1-3 verloren, maar de roodwitten lijken in een flow te zitten en kunnen het de Westlanders uiterst lastig maken. De Leiderdorpers verzamelden op vreemde bodem al dertien punten, mede omdat er al vier keer werd gewonnen in het hol van de leeuw. De thuisploeg won maar 1 van de laatste 5 wedstrijden.

Soccer Boys-UVS

De ploeg uit de Kikkerpolder won dan wel van Valken’68, maar groots of zelfs maar verdiend was het niet. Dit seizoen had UVS echter op een dergelijke wijze al een paar keer het deksel op de neus gekregen, dus er was misschien wel sprake van een zekere rechtvaardigheid. Dat koploper Voorschoten’97 verloor kan de mannen van Stefan Roodakkers een extra boost geven; het gat met de nummer een is immers slechts drie punten. Thuis kwam UVS niet verder dan 2-2 tegen de nieuwkomer in de tweede klasse C. Ter verontschuldiging kan aangevoerd worden dat de club uit de Kikkerpolder toen veel basisspelers miste. De ziekenboeg is inmiddels nagenoeg leeg, zo kunnen de blauwwitten weer beschikken over Isi Adima, dus men reist op volle sterkte naar Bleiswijk om daar de drie punten op te halen. Opvallend is nog dat de Leidenaren vijf zeges boekten met een minimaal verschil. Ook nu zal er vast voor 0-1 worden getekend. De gastheer verloor tot nu toe driemaal op eigen veld. DSP, RCL en SC Monster verlieten sportpark Merenveld met een gulle lach.

TAVV-SVC’08

Acht punten in veertien wedstrijden, rode lantaarndrager en zes punten achter op de ploeg erboven, CVV Berkel, dat ook nog eens twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Het zijn cijfers die je in gezelschap alleen fluisterend durft te noemen. Een miraculeuze opstanding wordt wekelijks minder waarschijnlijk. Een fameus gezegde doet hier echter opgeld: ‘It ain’t over till the fat lady sings.’ Stijgt de thuisploeg zaterdag boven zichzelf uit? Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van Frenk van der Kleij geen poot aan de grond bij Te Werve. In aanvallende zin was het onmachtig, niet in de laatste plaats omdat de ploeg alweer niet voltallig kon aantreden. De fusieclub kreeg juist wat meer kleur op de wangen door een zege op koploper Voorschoten’97. In de uitbeurt was TAVV overigens niet kansloos, maar trok wel aan het kortste eind.

Valken’68-DoCoS

Een duel tussen twee clubs die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Valken’68 speelde menigmaal beter dan de tegenstander, maar wist dat telkenmale niet in cijfers uit te drukken. Zaterdag jongsleden had men tegen UVS ook het betere van het spel, maar droop uiteindelijk af met een 1-0 nederlaag. Valken’68 staat nu op de tiende plaats, maar heeft slechts achttien tegendoelpunten hoeven te incasseren. Daarmee is het een van de minst gepasseerde clubs in de afdeling. Met zeventien goals voor is het ook een van de minst scorende ploegen. Daar ligt de achilleshiel van de mannen van Arie van Duijn. Zo lang dat niet verandert blijft het sukkelen met de Valkenburgers. Wellicht kan men tegen DoCoS uit de slof schieten. Deze club beleeft een inktzwarte periode. Was de ploeg al getroffen door blessures en schorsingen, zaterdag kwamen daar nog vier gevallen bij. Trainer Ron de Roode zal in lagere elftallen moeten struinen om vervangers op te roepen. Het is logisch dat de selectie zo in kwaliteit inboet. De Roode is absoluut niet te benijden. Met een nieuwe verliespartij komt de nacompetitie weer een stapje dichterbij. De stormbal is inmiddels gehesen bij de roodwitten. Aan de andere kant; een kat in het nauw maakt rare sprongen. In Leiden werd het 2-0 voor de brigade van De Roode door doelpunten van zoonlief en Adam Atif, die wel weer fit genoeg is om te kunnen spelen.

Voorschoten’97-CVV Berkel

De thuisploeg incasseerde een dreun van jewelste toen het vorige week voor de tweede keer dit seizoen van SVC’08 verloor. Weg was de riante koppositie want de concurrentie won. Uithuilen, de rug rechten en een en ander rechtzetten zal André Lourens zijn mannen voorhouden. CVV Berkel lijkt een uitgelezen prooi omdat het op plaats dertien bivakkeert, maar schijn bedriegt. Won CVV Berkel niet in de heenwedstrijd met 3-1 van Voorschoten? Waakzaamheid is dus meer dan ooit op zijn plaats. Revanche dus in meerdere opzichten moet de drijfveer voor de geel-groenen zijn én de motivatie om koploper te blijven. Midweeks zag het er overigens weer goed uit. Derdeklasser VVSB werd met name in de eerste helft in de strijd om de Rabobank LAV Cup eenvoudig aan de kant geschoven met goed voetbal.

 

Voorbeschouwing tweede klasse C 

Zondag 17 februari

Stompwijk’92-ONA

TAC’90 gaf Stompwijk’92 een venijnige draai om de oren vorig weekend. Men bleef er laconiek onder, beseffende dat TAC in deze afdeling kampioenskandidaat nummer een is. ONA is echter van een andere orde. De Goudenaren hebben slechts een puntje meer, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Bij een zege zouden Erik van Manen en zijn selectie over ONA heen wippen en uiterst goede zaken doen om de zone waar om degradatie gespeeld gaat worden in de nacompetitie enigszins te ontlopen. Dat het krachtsverschil uiterst gering is bleek wel in Gouda toen Stompwijk uiterst ongelukkig in de laatste minuut verloor. De vorm van de dag zal waarschijnlijk beslissend zijn.