Zaterdag tweede klasse C

TAVV – Monster 

TAVV zal moed hebben geput uit de laatste competitiewedstrijd tegen DoCoS. De Ter Aarders wonnen met maar liefst 4-0 van de Leidenaren en boekten daarmee de 2e zege van dit seizoen. Het feit dat de ziekenboeg van de Ter Aarders langzamerhand weer leeg loopt, zal zeker hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat. Ondanks de knappe overwinning staan de blauw-witten nog steeds eenzaam onderaan. De mannen van Frenk van der Kleij zullen daarom zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Monster weer vol voor de drie punten gaan, een nieuwe zege zal TAVV een flinke boost geven. De heenwedstrijd tussen  beide clubs  eindigde in een 2-0 zege voor Monster. De Ter Aarders weten overigens wat het is om te knokken voor lijfsbehoud in de tweede klasse,  vorig seizoen werd na een inhaalrace concurrent Lugdunum op de laatste speeldag alsnog gepasseerd.

HVC’10 – DoCoS

Voor DoCoS begon dus 2019 in mineur. Na een geslaagd trainingskamp in Barcelona leek DoCoS klaar voor de hervatting van de competitie, maar dat bleek een behoorlijke misrekening te zijn. Een  4-0 nederlaag bij hekkensluiter TAVV,  is niet iets wat de mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar voor ogen zullen hebben gehad. Door dit resultaat zijn de Morsbewoners geland op een zorgelijke  12e plek. Gelet op het feit dat de competitie pas halverwege is en de krachtsverschillen in deze klasse erg klein zijn, is het niet direct alarmfase 1 in de Mors maar feit blijft wel dat een overwinning zaterdag zeer welkom zou zijn.  De Leidenaren wacht dan trouwens een pittige kluif,  als ze op bezoek moeten bij het Hoekse HVC ’10. De heenwedstrijd in Leiden eindigde in een 0-3 overwinning voor de Hoekenezen. Deze week kreeg DoCoS ook uitsluitsel van de KNVB over de gestaakte thuiswedstrijd tegen Berkel. Het duel, gestaakt bij een stand van 1-2 in het voordeel van Berkel, moet worden uitgespeeld op zaterdag 2 maart 2019. De resterende speeltijd is drie (!) minuten. Verder kreeg de club onaangenaam nieuws over buitenspeler Ronnie de Roode. Zie artikel van dinsdag 29 januari.

Valken ’68 –RCL

Valken ’68 won de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-1 van Soccer Boys en kilmt langzaam maar gestaag op de ranglijst. Na een matige competitiestart zijn de Valkenburgers de laatste 5 wedstrijden ongeslagen en staan halverwege de competitie met 17 punten op een 7e plaats. Tegenstander RCL ging bij de hervatting van het seizoen kansloos onderuit bij Voorschoten ’97 en heeft evenveel punten verzameld als de Valkenburgers. Het kan dus zaterdag een interessant treffen worden op ’t Duyfrak, waarbij de inzet aanhaken bij de (brede) kopgroep zal zijn. De heenwedstrijd tussen beide teams in Leiderdorp eindigde in een 2-1 overwinning voor RCL.

Voorschoten’97-UVS

Wordt separate behandeld als Krakerrrr van de Week

Zondag tweede klasse C

Stompwijk ’92 – DOSR

Stompwijk ’92 deed afgelopen weekend goede zaken. De Stompwijkers wonnen zelf het treffen met GDA (1-2) en zijn door deze zege nu koploper in de tweede periode. Na de slechte competitiestart (6 gespeeld, 1 punt) behaalde de promovendus in de laatste 6 wedstrijden 13 punten en kruipt het langzaam richting een plaatsje in de middenmoot. De doelstelling van de mannen van Erik van Manen zal echter onverminderd rechtstreekse handhaving blijven. Komende tegenstander DOSR heeft evenveel punten verzameld als Stompwijk ’92, maar had daar wel één wedstrijd meer voor nodig. DOSR speelde afgelopen zondag in de derby tegen ROAC met 1-1 gelijk. De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 1-0 overwinning voor de Veners.