dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse, 26 en 27 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse, 26 en 27 oktober

-

Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 26 oktober

DSO-Valken’68

Valken’68 peurde een fikse hoeveelheid zelfvertrouwen uit de spectaculaire 5-4 zege op RCL afgelopen weekend. Niet alleen was het de derde overwinning op rij, maar de mannen van Alan Campfens bewezen over een aangename hoeveelheid vechtlust te beschikken én zij kunnen scoren. Dat de opponent DSO dat ook kan bewees de club door ook vijf keer het doel te treffen tegen SVC’08. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat het een heel doelpuntrijk duel zal worden in Zoetermeer. De trainers (en spelers) zullen echter lering hebben getrokken uit de negen goals die de beide defensies samen incasseerden (DSO speelde met 5-5 gelijk bij SVC’08 !). Verwacht mag worden dat er meer zekerheden ingebouwd gaan worden. De bezoekers lieten zaterdag zien niet alleen afhankelijk te zijn van Marc Langeveld als het om doelpunten gaat. Ook dat is een niet te onderschatten winstpunt dat wellicht een rol gaat spelen in de wedstrijd tegen DSO.

Kagia-Wateringse Veld/Kranenburg

Daar waar heel Kagia en aanhang rekende op drie punten kreeg de ploeg het lid op de neus toen DoCoS doelman Joris van Harmelen in de allerlaatste seconde de gelijkmaker inkopte. Het was een moment om later nog eens wakker van te schrikken. Zaterdag dan maar een zege tegen Wateringse Veld is de gedachte. Dat zal beslist geen eenvoudige klus worden. De opponent verloor slechts eenmaal en neemt momenteel een gedeelde tweede plaats in. Omdat de verschillen miniem zijn in het middensegment van de tweede klasse kan verlies voor Kagia direct een kleine duikeling op de ranglijst betekenen. Winst betekent aansluiting bij de subtop. Of de promovendus een dergelijke prestatie kan neerzetten valt te bezien. Voorlopig voelt Kagia zich als een vis in het water in deze afdeling.

RCL-Te Werve

Ach, wat waren de druiven zuur voor het dappere en goed voetballende RCL op de vijfde speeldag! Het zou goed zijn als de selectie van Faizel Soekhai niet te veel waarde hecht aan de negatieve zaken, maar zich focust op de pluspunten. RCL bewees ook tegen Valken’68 dat het aanzienlijk aan kracht gewonnen heeft. Zo deed Stijn Rietbroek voor het eerst nadrukkelijk van zich spreken. De resultaten zijn nog grillig, maar alleen SVC’08 was werkelijk een maatje te groot en het krachtsverschil met de andere tegenstanders gering. Te Werve presteert dit seizoen teleurstellend en is in de onderste regionen terug te vinden. Een ideale prooi voor de Leiderdorpers om het verlies van vorige week recht te zetten. Voorzichtigheid blijft geboden, maar wat zou het voor RCL goed zijn als er een klinkende zege behaald wordt. Aan de andere kant; badend in het zweet wordt er in Leiderdorp nog wel eens wakker geworden. Vorig seizoen ging de zege tweemaal ruimschoots naar de Rijswijkers (1-5 in Leiderdorp en 6-1 in Rijswijk).

UVS-DoCoS wordt separaat belicht

Voorbeschouwing tweede klasse C

Zondag 26 oktober

Altior-ASC

Gelegenheidsspit Ali Barokzay liet er geen gras over groeien en scoorde in die positie direct twee keer tegen Concordia. Of het voorin een eenmalig optreden was is nu nog onduidelijk. Eigenlijk is een plek centraal achterin voor hem gereserveerd. Of hij zondag daadwerkelijk hard nodig is in de defensie is de vraag als je de resultaten van Altior bekijkt. De ploeg uit Langeraar verloor alle drie de wedstrijden en vond het net van de vijand pas tweemaal. Het zou een mooie gelegenheid voor de brigade van Mo Bougrine kunnen worden om de plek in de middenmoot te versterken. De formatie van Manfred van den Bosch ging er in de laatste speelronde ruimschoots vanaf tegen RKDEO: 4-0. Van Hillegom en Teylingen werd op eigen bodem verloren.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read