Voorbeschouwingen tweede klasse

30 november en 1 december

Zaterdag tweede klasse C

DoCoS – DSO

Voor de ploeg van trainer Dennis Olman komt de winterstop straks als geroepen, vertrouwen kweken in een voetballoze periode en hopen dat een aantal geblesseerde spelers weer kan aanhaken. Nog een drietal potjes, achtereenvolgens DSO, Valken’68 en Berkel en dat lijkt op voorhand geen gemakkelijke opgave. Aanstaande zaterdag komt de ploeg uit Zoetermeer op bezoek, volgens kenners van deze klasse de absolute kampioenskandidaat. Het is de nummer laatst tegen de koploper, logischerwijs zal iedereen een tweetje invullen op het totoformulier maar we hebben ook afgelopen weekend kunnen zien dat de stand op een ranglijst niet altijd bepalend is.

Kagia – RCL

De driepunter tegen Van Nispen kwam afgelopen weekend als geroepen voor de Lisserbroekers. Vorig jaar onverslaanbaar en een klasse hoger zit het tot nu toe allemaal nog niet mee. Aan de Kikkerbeetstraat worden de degens gekruist met RCL, een ploeg die op de ranglijst een punt meer heeft en de laatste wedstrijd met 3-0 won van hekkensluiter DoCoS. Bij winst stijgt de ploeg van verlengende trainer Rene Ras minimaal een plaats, naast het afrekenen met de tegenstander zal er echter ook moeten worden afgerekend met het thuis-syndroom. Na vier gespeelde thuiswedstrijden staat de teller nog steeds op nul punten dus het wordt hoog tijd dat de punten een keer in Lisserbroek blijven.

UVS – Berkel

De Leidenaren speelden de laatste drie wedstrijden gelijk, leverden dus zes punten in maar vinden zichzelf nog steeds terug in de top drie met slechts drie punten achterstand op koploper DSO. De eerste winst sinds vier competitiewedstrijden zal dan tegen Berkel moeten gebeuren, een ploeg die de laatste twee wedstrijden wist te winnen. Met slechts zes tegendoelpunten staat de achterhoede van de ploeg van trainer Patrick van Dullemen als een huis, maar het aantal van dertien gescoorde doelpunten geeft wel aan waar de achilleshiel ligt. Als de doelpuntenmachine ook nog eens op gang komt dan lijkt Uit Vriendschap Saam de te kloppen ploeg in deze klasse.

Wateringse Veld/Kranenburg – Valken’68

Bij winst wippen de mannen van trainer Alan Campfens over de tegenstander heen, echter eerdere wedstrijden tegen een ploeg uit de top drie (UVS en DSO) leverden maar een punt op en werd er niet gescoord. In de laatste drie wedstrijden werd er maar liefst negen keer gescoord en was er drie keer een clean sheet voor keeper Ruben van de Does. Wateringse Veld/Kranenburg, winnaar van de eerste periode, verloor afgelopen week afgetekend met 4-0 van SVC’08 en hier viel niets op af te dingen. Met een Marc Langeveld in vorm, hij was in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Te Werve bij alle doelpunten betrokken, maar zonder de geschorste Sander van der Gugten reizen de Valkenburgers met vertrouwen af naar de Hofstad.

Zondag 

Teylingen – ASC

Een “derby” tussen twee voetballende ploegen. Wie niets te doen heeft zal zondag zeer waarschijnlijk in Sassenheim wel aan zijn of haar trekken komen. De Oegstgeestenaren troffen afgelopen zondag  HMSH en hadden het lastig tegen de soms over het randje spelende Hagenezen. Strijd moest er geleverd worden. Werd dit in de eerste helft nog nagelaten de tweede helft liet zien dat de ploeg van Mo Bougrine ook een plan B in huis had. De thuisclub zal na twee nederlagen gebrand zijn om te winnen, de gasten verlangen na twee gelijke spelen ook wel weer eens naar een overwinning. Bij winst gaat ASC over Teylingen heen, dit zou dan ook gelijk de eerste driepunter buitenshuis zijn.