Home Tweede klasse ASC Voorbeschouwing tweede klasse 7 en 8 december

Voorbeschouwing tweede klasse 7 en 8 december

Zaterdag 7 december

Tweede klasse C

SVC ’08 – Kagia

Kagia kende zaterdag, niet voor de eerste keer dit seizoen, een zuur slot van de wedstrijd. De Lisserbroekers stonden  tegen RCL tot ver in de tweede helft met 2-1 voor, maar Roy Weenink besliste de wedstrijd met twee late treffers in Leiderdorps voordeel. Zodoende bleven de oranjehemden op 10 punten staan, die opvallend genoeg allemaal in uitwedstrijden zijn behaald. Wat dat betreft zijn de voortekenen voor komende zaterdag gunstig voor de formatie van René Ras, dan speelt Kagia op verplaatsing bij SVC’08. De Scheveningse Wassenaarders zijn de laatste weken echter in goede doen, de laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. De ploeg van René Ras kan dus aan de bak, maar wellicht zit er een stuntje in. En mocht er een resultaat aanstaande zijn en de slotminuten breken aan…weg met die ballen en gen enkel risico meer!

Valken ’68 – DoCoS

Het verhaal van DoCoS is genoegzaam bekend: een waslijst aan blessures, waardoor trainer Dennis Olman wekelijks moet improviseren. Tegen koploper DSO werd voor de vijfde opeenvolgende keer verloren (0-4) en ook de doelcijfers in deze reeks spreken voor zich ( 0 voor en 17 tegen). Voor de wit-roden kan het kerstreces daarom niet vroeg genoeg beginnen en zal men in de Mors vurig hopen dat in het nieuwe kalenderjaar de gekwetste spelers weer (deels) beschikbaar zijn. Alvorens het zover is, moet  de hekkensluiter nog twee wedstrijden in 2019 spelen: op 14 december thuis tegen Berkel en komende zaterdag bij buurman Valken ’68.  Hoe anders is de situatie in Valkenburg : de mannen van Alan Campfens behaalden uit de laatste vier wedstrijden tien punten en wisten in deze serie dertien keer te scoren. De Duyfrak-bewoners wonnen afgelopen zaterdag knap met 1-4 bij Wateringse Veld/Kranenburg en staan op slechts vier punten achterstand van koploper DSO. Vorig seizoen eindigde dit duel in 2-1 voor de equipe met de geel en rode clubkleuren.

DSO – UVS

In Zoetermeer staat zaterdag een absoluut topaffiche op het programma, lijstaanvoerder DSO ontvangt dan runner-up UVS. De Leidenaren behaalden in de thuiswedstrijd tegen Berkel een zwaar bevochten zege (2-1), het doelpunt van nieuweling Emmanuel Brown bleek uiteindelijk voldoende om de punten in de Kikkerpolder te houden. Bij winst van de blauw-witten bij de koploper staan beide ploegen op gelijke hoogte en kruipen de topploegen in deze klasse weer dichter na elkaar toe. DSO kende een wat moeizame competitiestart, maar begint inmiddels aardig op stoom te komen. De Zoetermeerders wonnen hun laatste vijf wedstrijden op rij en is  de enige ploeg in deze klasse die dit seizoen nog zonder nederlaag is. Over dit duel meer op deze website via een interview met sterkhouder Bart van der Weijden.

Berkel – RCL

RCL boekte een belangrijke zege bij Kagia (2-3) en nestelt zich door deze zege wat steviger in de middenmoot van de tweede klasse . De Leiderdorpers staan na 10 wedstrijden op 14 punten en de resultaten in de laatste wedstrijden voor de winterstop kunnen bepalend zijn of de Bloemerd-bewoners  in de rest van het seizoen omhoog of  naar beneden moeten kijken. Op 14 december sluit RCL het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen HVC ’10 maar daarvoor moet de formatie van Faizel Soekhai  eerst nog op bezoek bij Berkel, dat afgelopen zaterdag nipt bij UVS verloor. Berkel staat op negende plaats met een achterstand van drie punten op de rood-witten. Vorig seizoen kwam er met 2-2 geen winnaar.

Zondag 8 december

Tweede klasse C

ASC – Oliveo

ASC speelde afgelopen zondag, op bezoek bij Teylingen, voor de derde achtereenvolgende keer gelijk. De Oegstgeeste ploeg  blijkt een lastig te kloppen ploeg te zijn voor de overige clubs in de tweede klasse,  de rood-zwarten verloren in 9 wedstrijden slechts 3 keer en dat is zeker geen onverdienstelijke tussenbalans voor een debutant. Komende zondag zullen de mannen van Mo Bougrine alles uit de kast moeten halen om opnieuw een resultaat te boeken, dan komt het sterke OLIVEO op bezoek. De Pijnackers staan op de tweede plaats, op twee punten achterstand van koploper Hillegom. OLIVEO won afgelopen zondag vrij eenvoudig van het Langeraarse Altior (6-2).