Zaterdag tweede klasse C

UVS – Valken ‘68

In Leiden staat zaterdag UVS-Valken ’68 op het programma. UVS verloor de topper tegen Voorschoten ’97 met 3-1 en lijkt (even?) af te haken voor een topklassering. Defensief zit het wel snor bij de Kikkerpolder-ploeg (UVS heeft de minst gepasseerde defensie van de tweede klasse), maar het scoren van doelpunten blijft dit seizoen een groot probleem voor de blauw-witten. De mannen van Steef Roodakkers scoorden in 14 wedstrijden slechts 16 keer, waarvan ook nog 5 keer uit een penalty.  Roodakkers zal dus flink moeten puzzelen om  het ontbreken van een goalgetter (doelpuntenmachine Enrico Geus van Stompwijk ’92  komt pas volgend seizoen de blauw-witte gelederen versterken) op te lossen. Tegenstander Valken ’68 heeft weer heel andere zorgen. Hoewel, scoren is ook daar een probleem. De laatste wedstrijden was weer sprake van een stijgende lijn bij de ploeg van Arie van Duijn, maar afgelopen zaterdag tegen RCL (0-2) overheerste weer de teleurstelling op ’t Duyfrak. Het dreigt derhalve een grijs seizoen te worden voor de Valkenburgers. Een koppositie is niet aan de orde en de geel-roden lijken voldoende kwaliteit in huis te hebben om niet in degradatiezorgen te komen. De heenwedstrijd in Valkenburg was overigens een prooi voor UVS, de goal van Thom de Vries was voor de Leidenaren voldoende om met een goed gevoel naar de Kikkerpolder terug te fietsen.

note redactie: morgen volgt op deze website een interview met een speler van Valken’68

DoCos – Soccer Boys

DoCoS leed zaterdag een 2-1 nederlaag bij HVC ’10 en kan deze nederlaag vooral zichzelf aanrekenen. De Morsbewoners lieten  liefst twee strafschoppen onbenut, waardoor de ploeg van Ron de Roode nu op een p/d-plek is beland. DoCoS ontvangt zaterdag Soccer Boys, dat een plek hoger staat en één punt meer dan DoCos heeft verzameld. Er is dus sprake van een heuse zespuntenwedstrijd, winst is voor DoCoS een must om wat uit de gevarenzone te geraken. De eerste wedstrijd van dit seizoen in Bleiswijk eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ondertussen heeft de club bekend gemaakt dat het dienstverband van De Roode na dit seizoen niet wordt voortgezet.

Te Werve – TAVV

TAVV gaat zaterdag in Rijswijk op bezoek bij Te Werve, een tegenstander waar de club goede herinneringen aan koestert. In de openingswedstrijd van dit seizoen wonnen de Ter Aarders, na een spectaculaire wedstrijd, met 3-2 van de formatie van Huib van Oosterom Soede. TAVV kwam afgelopen weekend niet in actie, de thuiswedstrijd tegen Monster werd afgelast. De mannen van Frenk van der Kleij zullen in Rijswijk een vervolg willen geven aan de ruime (4-0) winst tegen DoCoS. Het feit dat de ziekenboeg bij de blauw-witten langzaam leegstroomt, zal de Ter Aarse-burger in ieder geval moed geven. Te Werve won overigens afgelopen zaterdag met 4-2 van SVC ’08.

SVC ’08 – Voorschoten ‘97

Voorschoten ’97 sloeg de aanval van UVS op de koppositie af en vergrootte de voorsprong met de Leidenaren tot zes punten. De Adegeest-bewoners zijn dus goed uit de winterstop gekomen en hebben inmiddels een gaatje geslagen met de concurrentie. Voorschoten ’97 beschikt dit seizoen over een kwalitatief brede selectie, wat aan het eind van dit seizoen wel eens van doorslaggevende betekenis zou kunnen zijn. Eerste achtervolger DSO staat inmiddels op vier punten, HVC ’10 volgt op vijf punten van de mannen van André Lourens. Zaterdag gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij SVC’08, dat na een goede competitiestart ver is weggezakt. De Voorschotenaren zullen revanche willen nemen voor de eerdere thuisnederlaag dit seizoen tegen de Wassenaarse Hagenezen (0-1).

RCL – VELO

RCL haalde met een wat gehavende formatie een toch wel verrassende overwinning bij Valken ’68 (0-2). Door dit resultaat nestelden de Leiderdorpers zich steviger in de middenmoot en werd er wat meer afstand genomen van de onderste drie plaatsen. Zaterdag ontvangen de Bloemerd-bewoners het Wateringse VELO, dat de eerste periodetitel binnenhaalde maar daarna is weggezakt op de ranglijst. VELO wist de laatste vijf wedstrijden niet meer te winnen en de titelkansen zijn fors afgenomen. Met een periodetitel op zak lijkt het erop dat VELO zich nu al kan richten op het spelen van de nacompetitie. RCL zou daar zijn voordeel mee kunnen doen. Het eerste duel in Wateringen eindigde in een 2-0 overwinning voor VELO.

 Zondag tweede klasse C

TAC ’90 – Stompwijk ‘92

Stompwijk ’92 zag zondag een goede serie eindigen met een kansloze thuisnederlaag tegen DOSR (1-4). De Stompwijkers kampten met een collectieve off day en pas in blessuretijd wist Killian Bol het Veense net te vinden. Komend weekend gaan de Stompwijkers op bezoek bij de ongeslagen lijstaanvoerder TAC ’90.  De gastheren verkeren in blakende vorm, wonnen de laatste vijf wedstrijden op een rij en wisten in 14 wedstrijden al 47 keer te scoren. Op het oog dus geen makkelijke klus voor de Stompwijkers, dat hoop kan putten uit feit dat zij de Hagenaars in de thuiswedstrijd van winst én scoren wisten af te houden (0-0).