Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 23 februari

CVV Berkel-TAVV

CVV Berkel werd in het tweede deel van de wedstrijd vorige week overlopen door Voorschoten’97. Aan de commentaren van de spelers van Voorschoten te horen was Berkel toch echt een stugge en lastige ploeg om te bespelen. Hoewel TAVV een puntje overhield aan de wedstrijd tegen SVC’08 blijft de situatie van de ploeg uit Ter Aar vrij hopeloos. De rode lantaarndrager weet Berkel een plaats boven zich, maar deze club heeft nog twee wedstrijden open staan, waaronder tegen DoCoS (1-2 voor Berkel met nog drie minuten te spelen, red.). De thuisploeg zal er alles aan doen om de onderste regionen achter zich te laten en zal erop gebrand zijn juist TAVV te verslaan. Het wordt opnieuw een examen voor TAVV. Nacompetitie is nog niet geheel uitzicht, maar de tijd begint in het nadeel te werken van de Ter Aarders.

DoCoS-Te Werve

Arm DoCoS. Dapper spelend met een deerlijk gehavend team verloor het vorige week zaterdag in de slotseconden van Valken’68. Een gevoel van medelijden is amper te onderdrukken. Zo hard gestreden en dan met lege handen achter blijven. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, met die instelling zal de ploeg in de arena moeten treden tegen Te Werve. De ploeg van Huib van Oostrom Soede ging hard onderuit tegen VELO. Het was een bittere pil na drie zeges. Om de aansluiting met de subtop niet te verliezen moeten de Rijswijkers winnen. Op een laat-maar-waaien instelling hoeft DoCoS niet te rekenen. Om het vege lijf te redden kiezen veel ploegen ervoor om de bus te parkeren voor het eigen doel. Met 0-0 win je tenslotte ook een punt. Zal roodwit ook zo ver gaan? Punten zijn hard nodig omdat TAVV niet van plan is de strijd te staken voor wat betreft het bezitten van de laatste plaats.

DSO-Valken’68

In de strijd om de tweede plaats werd DSO afgetroefd door HVC’10 en dat zal de ambitieuze club bepaald niet lekker zitten, temeer daar men op slechts twee puntjes van de koploper had kunnen staan. Een gefocust en gedreven DSO zal de Valkenburgers opwachten. Voor de mannen van Arie van Duijn is er realistisch gezien maar een prijs haalbaar dit seizoen: de derde periodetitel. Dan moet er gescoord en gewonnen worden, te beginnen zaterdag in Zoetermeer (hoewel het deels in de gemeente Benthuizen ligt). Thuis werd het nog 1-1. Kan Valken eindelijk de verwachtingen waar maken? De winst op DoCoS werd uiteraard gevierd, maar de geelroden moeten zich wel beseffen dat het geheel anders had kunnen aflopen op ‘t Duyfrak.

SC Monster-Voorschoten’97

Met fraai, aanvallend voetbal versloeg Voorschoten’97 CVV Berkel en verstevigde ook nog eens de koppositie. Het was een dubbelslag van de mannen van André Lourens die zich eens goed in de handen wreven. Lourens was een trots man, maar weigerde al victorie te kraaien. ,,Er zijn nog tien wedstrijden te gaan”, zo verklaarde hij, ,,en laten we eerst maar eens winnen van SC Monster.” Deze club haalde dit kalenderjaar nog maar twee puntjes en lijkt een ideale prooi voor de koploper. Als Voorschoten waakt voor nonchalance en onderschatting is het natuurlijk wel de favoriet zaterdag. De thuisploeg kwam thuis tweemaal tot winst. Dit tegen VELO en TAVV.

RCL-Soccer Boys

De Leiderdorpers zijn goed bezig. Ondanks het feit dat het aantal spelers met gips om het onderbeen weer met een toenam, speelden de roodwitten gelijk tegen SC Monster. RCL staat nu in het midden van de ranglijst. De afstand tot de nummer twee, HVC’10, is slechts drie punten. Dat biedt perspectief zou je zeggen. In een afdeling waar iedereen van iedereen lijkt te winnen kan een verliespartij ook zo maar een duikeling op de ranglijst betekenen. Met de beide voetjes op de grond blijven lijkt RCL voorlopig het beste te passen. Mike Slottje onderstreepte het realisme bij RCL vorige week nog eens. Mochten de Leiderdorpers Soccer Boys verslaan dan wordt er in ieder geval afstand genomen van de onderste helft van de ranglijst. In Bleiswijk stapte RCL met een 0-1 zege van het veld af.

UVS-HVC’10

De ploeg uit de Kikkerpolder vecht niet alleen tegen de tegenstanders, maar moet ook opboksen tegen de hoge verwachtingen van de buitenwacht. Blauwwit zou wel kampioen worden, een periodetitel winnen en vorige week van Soccer Boys winnen. Zover kwam het (voorlopig) niet. Zaterdag is er weer een ‘wedstrijd van de waarheid’ als concurrent HVC’10 op bezoek komt. De thuisploeg moet, en hier kan niet genoeg nadruk op liggen, winnen om nog in de strijd te blijven voor het kampioenschap. Wordt er verloren, dan wordt het perspectief op de tweede plaats ook al vaag. ‘Als je niet scoort ken je niet winnen’, zei Cruijff ooit, maar oh wat kost UVS dat een moeite. UVS scoorde 17 maal en alleen het onderaan staande TAVV doelpuntte minder. De nul houden lukte de club al acht keer. Een doelpuntenfestival is onwaarschijnlijk, maar wat zou UVS de handen dichtknijpen met 1-0.