donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 5 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 5 oktober

-

Van Nispen –  RCL

RCL slaagde er zaterdag niet in om een passend vervolg te geven aan  de winst in de competitie ouverture bij UVS. Thuis tegen Westlandia werd met 1-2 verloren. Ondanks het feit dat RCL in de confrontatie met de Westlanders de bovenliggende partij was, wisten de Bloemerd-bewoners het veldoverwicht niet in klinkende munt om te zetten. RCL gaat zaterdag naar De Zilk, waar debutant Van Nispen wacht. De Zilkers wonnen in de openingswedstrijd van DoCoS, maar keerden zaterdag, op bezoek bij Wateringse Veld Kranenburg, met lege handen huiswaarts. Een 0-2 voorsprong werd omgeturnd door de thuisploeg naar 4-2. Beide teams hebben dus 1x gewonnen en 1x verloren en lijken vooraf, ook qua spelersmateriaal, behoorlijk aan elkaar gewaagd.

HVC’10 – Kagia

Kagia speelde afgelopen zaterdag in eigen huis tegen UVS en ging na 33 (!) competitiewedstrijden zonder nederlaag, dit keer als verliezer het veld af (0-1). De debutant uit Lisserbroek hoeft beslist niet ontevreden te zijn over zijn competiestart en lijkt zich snel aan te passen aan het tweede klasse niveau. UVS bleek weliswaar een maatje te groot voor de thuisploeg, maar Kagia hoeft voor het gros van de tegenstanders in deze klasse niet onder te doen. De oranjehemden vertrekken zaterdag naar Hoek van Holland om de strijd aan te gaan met HVC’10. De Hoekers verloren afgelopen weekend met 4-2 bij SVC’08, nadat de openingswedstrijd tegen Valken ‘68 met 1-0 werd gewonnen.

Wateringse Veld Kranenburg – DoCoS

DoCoS gaat zaterdag in Den Haag op jacht naar de eerste punten van het seizoen. De Morsbewoners deden in de eerste twee wedstrijden nauwelijks onder voor hun oppponenten (Van Nispen en Soccer Boys), maar stonden na afloop wel met lege handen. DoCoS-trainer Dennis Olman kan inmiddels wel weer beschikken over Danny Maaskant, Chirs van Empel en Joshua Overvlet, zij verschenen tegen Soccer Boys weer aan de aftrap. Wateringse Veld Kranenburg (2 jaar geleden ontstaan na een fusie tussen Wateringse Veld GONA en Kranenburg) debuteert in deze afdeling en speelde twee seizoenen terug nog in de vierde klasse. De ploeg van oud-prof Ricky van den Bergh lijkt in ieder geval een tegenstander waarmee rekening gehouden moet worden, na 2 wedstrijden verzamelden de Hagenaars inmiddels 4 punten.

Valken ’68 – Westlandia

Valken ’68 speelde afgelopen zaterdag thuis doelpuntloos gelijk tegen Berkel en behaalde zo het eerste puntje van het seizoen. Met dit resultaat mochten de Valkenburgers niet eens ontevreden zijn, want de uitstekende Valken-68 goalie Ruben van der Does voorkwam erger voor de thuisploeg. De ploeg van Alan Campfens krijgt zaterdag een nieuwe kans om de drie punten in eigen huis te houden, dan komt  het uit de eerste klasse gedegradeerde Westlandia op bezoek. Beide ploegen troffen elkaar trouwens vorig seizoen nog in de nacompetitie, toen waren de Westlanders met 4-1 te sterk. Westlandia verzamelde na twee wedstrijden (1x verlies en 1x winst) drie punten.

SVC ’08  – UVS

Na de thuisnederlaag in de openingswedstrijd tegen RCL herpakte UVS zich met een 0-1 zege bij Kagia. De Leidenaren, deze keer met William van Vliet en Thom de Vries in de basis, verdienden in Lisserbroek de overwinning, die slechts één keer in gevaar kwam, nadat een inzet van Van Vliet bijna in eigen doel belandde. Bart van der Weijden zette zijn jubileum (200 wedstrijden in UVS 1) luister bij  met een fraaie goal, die naar later bleek, voldoende was om zich als matchwinner te laten kronen. Zaterdag wacht UVS een interessante pot, dan gaan de blauw-witten op bezoek bij koploper SVC’08. De ‘Wassenaarse Scheveningers’ wonnen hun eerste twee wedstrijden en verzamelden dus inmiddels zes punten. Later in de week komt Enrico Geus nog even aan het woord op deze website.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read