ZATERDAG

Berkel-Valken’68

Na de twee inhaalwedstrijden van afgelopen zaterdag is de situatie er voor Valken’68 niet rooskleuriger op geworden. Berkel passeerde de ploeg van Arie van Duijn door de laatste drie minuten bij DOCOS-het duel werd eerder gestaakt- uit te spelen en te winnen met 1-2. DoCoS bleef daardoor wel onder de Valkenburgers, maar het verschil is slechts twee punten. Ook SC Monster is door de nederlaag bij TAVV nog onder rood en geel terug te vinden, maar de Ter Aarders koesteren door die zege weer hoop om een van de ploegen daarboven in de kraag te vatten. Op dit moment staat Valken’68 op de veilige elfde stek, maar gerust is men niet op ‘t Duyfrak. Er zijn punten nodig en wel zo snel mogelijk. Drie van de laatste vijf duels gingen verloren en daardoor zijn Van Duijn en de zijnen in de problemen geraakt. Is het seizoen nu al verloren? Nee, dat zeker niet. Een ferme eindsprint kan nog kleur op het gelaat brengen uiteraard. Berkel kan weer worden gepasseerd op de ladder, maar dan moet er wel gewonnen worden. Thuis lukte dat niet (0-0).

DSO-RCL

Met RCL kan het nog alle kanten op. Vooralsnog bevindt de formatie van Faizel Soekhai zich in rustig vaarwater en ook bij een nederlaag in Zoetermeer is er niet veel aan de hand. Toch weet de trainer ook wel dat er waarschijnlijk minimaal dertig punten nodig zijn om de nacompetitie te ontlopen. Aan de andere kant; mochten de Leiderdorpers kunnen winnen bij de nummer twee dan is het onderlinge verschil nog maar twee punten. Voor Soekhai is het een weerzien met zijn vorige club. In de heenwedstrijd vielen er geen doelpunten en daar was vooral de Racing Club tevreden mee. De roodwitten kampen nog altijd met een niet fitte selectie, maar ondanks dat gegeven worden er toch hoopvolle resultaten geboekt. De laatste vier potjes leverden acht punten op en dat was min of meer boven verwachting.

TAVV-VELO

TAVV moest afgelopen zaterdag winnen om niet in een uitzichtloze situatie terecht te komen. Met veel strijd en wilskracht werd SC Monster verslagen. De Ter Aarders bleven wel laatste, maar zijn nog niet gezien. Aanvoerder Lars van der Pijl was blij met de zege van zaterdag, maar bleef bovenal realistisch. ,,Ook in de komende twee duels moeten we punten pakken, want dan neemt het vertrouwen pas echt verder toe. De tijd werkt tegen ons inmiddels, want we komen steeds dichterbij het einde. We zullen er vol voor blijven gaan in elk geval en misschien worden andere clubs wat nerveuzer onderin de ranglijst. Bij de club zijn we trots over de voorbije jaren, maar dat gevoel zal ook blijven als het wel mis gaat. We wisten dat het op en bepaald moment lastiger zou worden in deze klasse. Het heeft niet mee gezeten met blessures, maar hopelijk blijven we niet heel met zijn allen.” VELO heeft al een periodetitel op zak en speelt nacompetitie voor promotie. De ploeg uit Wateringen presteert echter al geruime tijd onder de maat en komt misschien wel gelegen voor TAVV om uit te komen op vijftien punten.

UVS-Te Werve

Een interessant duel in de Kikkerpolder komende zaterdag. UVS ontvangt Te Werve ofwel de nummers drie en zes tegen elkaar. De Leidenaren hebben een marge van vier punten ten opzichte van de Rijswijkers. De ploeg van Huib van Oostrom Soede kwam prima uit de startblokken na de winterstop en won van DSO, SVC’08 en TAVV. Er werd door de andere trainers gedacht dat de technisch vaardige ploeg zich zou gaan mengen in de titelrace, maar opvallend genoeg gingen de twee laatste ontmoetingen in 2019 verloren. VELO was te sterk en in Leiden verraste DoCoS met een 1-0 zege. UVS is juist in de laatste drie krachtmetingen ongeslagen en heeft weer zicht op koploper Voorschoten’97. Drie punten is een niet al te groot gaatje, waarbij de formatie van Steef Roodakkers vooral indruk maakte in de laatst gespeelde wedstrijd. HVC’10 kreeg geen poot aan de grond en mocht de handen dicht wrijven dat het slechts 5-0 werd. UVS rekende daarmee voor het moment af met het gegeven dat het doel zo moeizaam werd gevonden in een reeks duels daarvoor. Is de uitschieter een incident geweest of kan UVS nu doorpakken en zich nadrukkelijk gaan mengen in de strijd om de titel? Prettig voor de blauwwitten is in elk geval dat Isi Adima weer terug is van een blessure. Dat geeft Roodakkers voorin meer mogelijkheden.

DoCoS- Voorschoten’97

Wordt separaat behandeld in Sport071 (woensdag tussen 18 en 19 uur bij Sleutelstad FM) of anders donderdag op deze website terug te luisteren.

ZONDAG

Foreholte-Stompwijk’92

Binnenkort elders op deze website in de Krakerrr van de Week