Te Werve – Kagia

Kagia leek zaterdag in eigen huis op weg naar een knappe zege op Wateringse Veld/ Kranenburg, maar net als een week eerder tegen DoCoS ging het ook nu in de slotfase mis. In de laatste minuten bogen de Hagenezen een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong en behaalden zo een niet meer verwachte overwinning. De Kagianen konden het verlies zichzelf aanrekenen, diverse grote kansen bleven onbenut en ook een penalty was niet aan de oranjehemden besteed. Kagia staat nu met 7 punten uit  6 wedstrijden in de brede middenmoet en alle punten werden merkwaardigerwijs op vreemde bodem behaald. Wat dat betreft kunnen de Lisserbroekers hoopvol uitkijken naar zaterdag, dan staat  weer een uitwedstrijd op het programma. Kagia gaat dan op bezoek bij Te Werve, dat op twee punten achterstand staat van Kagia. De Rijswijkers verzuimden RCL een nederlaag toe te brengen ondanks de ruime gelegenheid daartoe.

HVC’10 – UVS

Koploper UVS is bezig aan een indrukwekkende reeks. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal omgezet in winst en in deze ontmoetingen werd zelfs geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. In de stadsderby tegen DoCoS duurde het zaterdag tot na de rust voordat het net werd gevonden, maar toen was het wel driemaal raak. Isi Adima had met twee goals een belangrijk aandeel in de zege, die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Met name Enrico Geus kreeg nog diverse goede mogelijkheden om te scoren, maar de aanvaller was vaak gehaast in de afronding. De van Stompwijk ’92 overgekomen spits is (te) ijverig op zoek naar zijn eerste goal in het blauw-wit, maar ondanks het feit dat de aanvaller nog niet heeft gescoord gaat er voortdurend dreiging van hem uit. De Leidenaren hebben met Geus in de gelederen dit seizoen duidelijk aan aanvalskracht gewonnen. UVS gaat zaterdag naar Hoek van Holland, waar HVC ’10 wacht. De Hoekers verloren afgelopen zaterdag in Bleiswijk met 4-1 van Soccer Boys.  In theorie is het mogelijk dat UVS zaterdag al de eerste periodetitel pakt. Daartoe is niet alleen winst tegen HVC ’10, maar ook puntenverlies van achtervolgers Wateringse Veld Kranenburg (thuis tegen RCL) en DSO (uit bij Berkel) benodigd. In dat geval kunnen de Leidenaren bij terugkeer in de Kikkerpolder een klein feestje vieren. In de afgelopen seizoenen kregen de blauwwitten het niet voor elkaar om te winnen bij HVC’10.

Wateringse Veld/Kranenburg  –  RCL

Op de prestaties van RCL valt dit seizoen nog geen peil te trekken. Goede wedstrijden worden afgewisseld met matige uitvoeringen, de wedstrijd van afgelopen zaterdag  tegen Te Werve was er eentje uit de laatste categorie. De Leiderdorpers mochten zich na afloop gelukkig prijzen met het nauwelijks verdiende winstpunt.  Roy Weenink zorgde  vlak voor tijd voor de gelijkmaker (1-1). Bij de Bloemerd-bewoners maakte de 16-jarige Jarne Kanbier een verdienstelijk debuut. Hopelijk laat de Leiderdorpse Racing zich zaterdag weer van zijn beste kant zien, dan gaat de ploeg van Faizel Soekhai op bezoek bij vice-koploper Wateringse Veld/Kranenburg.

DoCoS – Westlandia

DoCoS was zaterdag in de tweede helft een maatje te klein voor UVS en vertrok met lege handen uit de Kikkerpolder. De ploeg van Dennis Olman blijft achtervolgd worden door blessurepech, dit keer moesten Robin Brasker en Simon Joubij al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten. Door de zege van Van Nispen is DoCoS opnieuw hekkensluiter van de tweede klasse C geworden. Het is voor de Morsploeg zaak om de komende weken de puntjes bij elkaar te sprokkelen en hopen op een snelle terugkeer van de gekwetste sterkhouders. DoCoS ontvangt zaterdag het uit de eerste klasse gedegradeerde Westlandia. De Westlanders speelden afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen SVC ’08. Westlandia kende ook een niet al te beste competitiestart en staat slechts drie punten boven de Leidenaren.

Valken ’68 – Van Nispen

Na drie opeenvolgende overwinningen verloor Valken ’68 zaterdag in Zoetermeer met 4-0 van DSO. Voetballlend waren de bezoekers beslist niet minder dan DSO, maar persoonlijke fouten nekten de Duyfrak-boys. Door deze nederlaag zakken de Valkenburgers wat plekjes op de ranglijst en staan nu op een gedeelde vijfde plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden. De ploeg van Alan Campfens krijgt zaterdag de kans om de winning streak op te pakken, dan komt promovendus Van Nispen op bezoek. De Zilkers wonnen, na vier nederlagen op rij,  zaterdag met 3-1 van Berkel en hebben inmiddels zes punten verzameld.