Voorbeschouwing tweede klasse

Zaterdag 9 november

UVS – Valken ‘68

UVS had zaterdag een lastige middag in een winderig Hoek van Holland. De Leidenaren hielden aan de ontmoeting met het stugge HVC ’10 een puntje over (2-2) en moeten nu de koppositie delen met Wateringse Veld/Kranenburg, beide clubs verzamelden na 7 wedstrijden 16 punten en hebben een doelsaldo van +7.  Komende zaterdag valt de beslissing om de  eerste periodetitel. Wateringse Veld/Kranenburg gaat bezoek bij Te Werve, terwijl UVS in Leiden Valken ’68 ontvangt. DSO uit Zoetermeer volgt op één punt achterstand van de koplopers en hoopt dit weekend de lachende derde te worden. Valken ’68 revancheerde zich voor de 4-0 nederlaag van vorige week bij DSO en maakte na rust korte metten met Van Nispen (5-0). De ploeg van Alan Campfens is misschien niet de belangrijkste titelkandidaat, maar de Valkenburgers zijn voor iedere tegenstander uit de tweede klasse een opponent om serieus rekening mee te houden. De rood-gelen staan met 13 punten uit 7 wedstrijden op een gedeelde vierde plaats. Een bezoek aan de wedstrijd tussen de regiogenoten lijkt dus zeer de moeite waard, er wordt om 15.00 uur afgetrapt in de Kikkerpolder. Vorig seizoen zegevierde UVS overigens tweemaal met 1-0.

RCL – Soccer Boys

RCL dreigt na een goede competitiestart wat weg te zakken op de ranglijst. In de laatste 4 wedstrijden werd slechts 1 punt behaald. De Leiderdorpers verloren zaterdag bij Wateringse Veld/Kranenburg met 4-2 (twee doelpunten van Stijn Rietbroek) en zagen goalgetter Thom Wijnalda bij een 0-0 stand een penalty missen. De ploeg van Faizel Soekhai gaat zaterdag op zoek naar de eerste thuiszege van het seizoen wanneer Soccer Boys op bezoek komt. Tot nu toe scoorde de Racing Club op eigen bodem telkens eenmaal, maar dat leverde slechts een puntje op. De Bleiswijkers doen het tot nu toe verrassend goed en bekleden met 13 punten uit 7 wedstrijden de gedeelde vierde plaats. De oranjehemden behaalden zaterdag de derde opeenvolgende overwinning, SVC ’08 werd met 1-3 verslagen. Vorig seizoen leverde deze thuiswedstrijd een gelijkspel op in de Bloemerd (1-1).

Kagia – Berkel

Kagia kende zaterdag bij Te Werve een complete offday en vertrok met een grote nederlaag uit Rijswijk (5-0). Na het ongelukkige puntenverlies tegen DoCoS en Wateringse Veld/ Kranenburg dit keer dus een terechte nederlaag voor de Lisserbroekers. Kagia verzamelde na 7 wedstrijden 7 punten, die opmerkelijk genoeg allemaal op vreemde bodem zijn behaald. Komende zaterdag krijgt Kagia een nieuwe kans op een eerste resultaat in een thuiswedstrijd. Berkel is de tegenstander. De geelblauwen verloren zaterdag met 0-1 van DSO en staan op twee punten achterstand van Kagia. Enkel de thuiswedstrijd tegen Te Werve leverde een klinkende 5-1 zege op. Tot nu toe speelde Berkel tegen twee regiogenoten. Van Valken’68 werd een punt afgesnoept (0-0), terwijl Van Nispen lachend het veld kon verlaten na een 3-1 zege.

DoCoS – SVC ‘08

DoCoS beef na de thuisnederlaag tegen Westlandia de hekkensluiter van de tweede klasse C. De Leidenaren bleven tegen de Westlanders opnieuw punt –en schotloos (0-3). Tot nu toe wist de ploeg van Dennis Olman slechts 7 keer (in 7 wedstrijden) het vijandelijke doel te vinden en vooral het  ontbreken  van aanvaller Lars de Ridder lijkt een fikse aderlating te zijn voor de Morsbewoners. Komende zaterdag ontvangt DoCoS het Wassenaarse SVC ’08, dat  afgelopen weekend toch wel verrassend met 1-3 van Soccer Boys verloor. Een week later, zaterdag 16 november, staat er (i.v.m KNVB-districtsbekerwedstrijden en een inhaalprogramma) in de tweede klasse C nauwelijks competitievoetbal op het programma. Het zou voor Dennis Olman en de zijnen dus prettig zijn om even uit te kunnen blazen met een nieuwe zege op het conto.

Zondag 10 november

ASC behaalde zondag een knappe 2-1 overwinning op Laakkwartier en klimt door deze zege naar een plaats in de middenmoot. Ali Barokzay was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. De spits kon zich na afloop als matchwinner laten fêteren, nadat eerder good old Ruben Dutrieux ASC via een  penalty aan de leiding had gebracht. Over ‘good old’ gesproken: komende wedstrijd staat een ontmoeting tussen twee ‘Traditionsvereinen’ op het programma: ASC (opgericht in 1892) gaat dan naar de Hofstad voor het treffen met  tienvoudig landskampioen HVV (sinds 1883). De Hagenaars, getraind door voormalig eredivisiespeler-en trainer André Wetzel, behaalden afgelopen zondag een fraaie 2-3 overwinning bij koploper Hillegom en staan nu op de derde plaats.