Zaterdag

Tweede klasse C

DoCoS – RCL

DoCoS staat met nog twee wedstrijden te spelen op een 12e plek. De club die op deze positie eindigt moet, net als nr. 13 in de eindrangschikking, na afloop van het reguliere seizoen p/d-wedstrijden voor lijfsbehoud spelen. Uiteraard willen de Leidenarenen dit ‘toetje’ graag aan zich voorbij laten gaan en daartoe moet een achterstand van 2 punten op HVC ’10 worden goedgemaakt. De mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar hebben het niet meer in eigen hand en daarom is zaterdag winst tegen RCL een must om kans op directe handhaving te houden. Tegenstander RCL zit in een comfortabeler posititie, het gelijkspel tegen SVC ’08 van afgelopen weekend was voor de Leiderdorpers voldoende voor prolongatie van het tweedeklasserschap. De druk is er voor de Bloemerd-bewoners nu dus af en zij kunnen de laatste twee wedstrijden vrijuit voetballen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor RCL.

TAVV – Voorschoten ’97

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd afgelopen zaterdag een feit: TAVV degradeert naar de derde klasse. Hiermee komt, voor nu,  een einde aan een zeer succesvolle periode van de dorpsclub, die vanuit de vierde klasse bijna doorstoomde naar de eerste klasse. TAVV is alweer druk bezig met het nieuwe seizoen en trainer Frenk van der Kleij lijkt dan te kunnen beschikken over een kwalitatief én kwantitatief sterkere selectie. Voor tegenstander Voorschoten ’97 zijn de belangen dit seizoen nog wél groot, samen met DSO gaan zij uitmaken wie zich over ruim een week mag kronen tot koning van deze tweede klasse. Met nog twee wedstrijden te spelen hebben de Adegeest-bewoners en de Zoetermeerders exact het zelfde puntenaantal (46) verzameld, slechts het doelsaldo is licht in het voordeel van DSO (+3). Het eerdere treffen in deze competitie tussen TAVV en Voorschoten’ 97 eindigde in een 2-0 zege voor de mannen van André Lourens.

UVS – DSO

UVS was dit seizoen lang een belangrijke kandidaat voor de titel van de tweede klasse, maar na de nederlaag bij SVC’08 konden de Kikkerpolder-bewoners de kampioensaspiraties defintief in de koelkast stoppen. Omdat  het winnen van een periodetitel voor de blauw-witten ook geen optie meer is, zullen de mannen van interim-trainer Arnold Overdijk er vooral op mikken om het seizoen op een eervolle wijze te beeïndigen. De wedstrijd tegen koploper DSO is dan ook een uitgelezen mogelijkheid voor UVS om wat prestige terug te winnen. UVS kan daarnaast regiogenoot Voorschoten ’97 een grote dienst bewijzen, als zij de Zoetermeerders van winst weten af te houden. Het eerdere treffen tussen beide clubs in Zoetermeer eindigde in een 1-1 gelijkspel.

VELO – Valken ‘68

Valken ’68 is on fire. Tegen Te Werve werd  zaterdag alweer de vijfde zege op rij geboekt en bij winst komende weekend bij VELO is een periodekampioenschap voor de mannen van Arie van Duijn een feit. Mochten de Valkenburgers zaterdag onverhoopt in Wateringen punten verspelen, dan volgt een week later nog een herkansing in eigen huis tegen SVC ’08. De winnaar van de derde periode is traditioneel een serieuze kanshebber voor promotie en in de huidige vorm is Valken ‘68  voor elke tegenstander in de p/d-competitie een geduchte opponent. Tegenstander VELO verzekerde zich, als winnaar van de 1e periode,  al eerder van deelname aan het competitie-nagerecht. De wedstrijd in Valkenburg tussen beide teams eindigde in 0-2 zege voor de Wateringers.