HomeRCLInterviews RCLVoorschoten'97 krijgt veerkrachtig RCL er pas in de extra tijd onder

Voorschoten’97 krijgt veerkrachtig RCL er pas in de extra tijd onder

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Wát een slotfase in de wedstrijd tussen RCL en Voorschoten 97! Zeven minuten voor tijd scoorde Peer van Paasen de 1-3 en hing de thuisclub geslagen in de touwen. Zo leek het. In de zelfde minuut echter verkleinde Tom Wijnalda de achterstand tot 2-3. Nog niets aan de hand voor de koploper die het heft op dat moment stevig in handen had. Wijnalda had daar duidelijk een andere mening over want amper zestig seconden later scoorde hij de gelijkmaker. Dolle vreugde aan de kant van de Leiderdorpers en verbijstering bij Voorschoten. Hoe kon het zo misgaan? In de vierde minuut van de extra tijd hielp Vrouwe Fortuna de hevig aandringende bezoekers een handje. Uit een zeer onoverzichtelijke situatie voor het doel van RCL rolde de bal voor de bal van Ian Baggerman die van dichtbij keeper Gideon de Lange passeerde: 3-4. Een pure climax van een leuke voetbalmiddag waar RCL op basis van vechtlust wel een puntje verdiend had. Voetballend gezien kende het duel een terechte winnaar.

Na het gelijke spel van Voorschoten’97 vorige week tegen DSO was de koploper op zoek naar een zege. RCL probeerde met een versterkt middenveld en met de spitsen Remy Libbinga en Thom Wijnalda er op zijn minst een puntje uit te slepen. Een groot deel van de wedstrijd was Voorschoten’97 de betere ploeg, maar kon de kansen te weinig benutten. Het had zelfs een penalty nodig om op de verdiende voorsprong te komen. Mike Slottje kreeg de bal tegen zijn arm die hij tegen het lichaam had. Omdat hij echter duidelijk richting de bal boog ging de bal toch op de stip. Ronnie Verplancke had zoals verwacht geen moeite om het buitenkansje te benutten.

Nadat Alex Iliopoulos en Verplancke nog dichtbij de 0-2 waren, scoorde juist RCL via Wijnalda uit een van de spaarzame aanvallen. De bezoekers protesteerden heftig, omdat het wel erg veel van buitenspel weg had. De scheidsrechter van dienst gaf echter aan dat de bal van de voet van een van hun eigen spelers kwam.

Vlak na rust zette Verplancke via een beauty de koploper weer op voorsprong. De alleskunner volleerde een hoge voorzet technisch perfect bij de tweede paal in het doel. RCL stribbelde tegen, maar de 1-3 kwam er toch.

De laatste fase was een waar genot voor de neutrale liefhebber en voor de spelers en fans een mix van uiterste vreugde en bittere teleurstelling. Bij Hamza Apaydin natuurlijk grote tevredenheid: ,,Dit was dik verdiend, vooral omdat twee doelpunten van RCL toch echt buitenspel waren. Onze grensrechter vlagde terecht, maar hij werd twee keer net zo hard genegeerd, maar goed, daar moet ik nu eigenlijk niet over zeuren. Wij waren de enige ploeg die voetbalde vandaag. Het was wel weer des Voorschotens dat we gelijk een tegendoelpunt om de oren kregen nadat wij als eerste scoorden. Ik heb geen idee waar dat aan ligt. Laten we nu liever vooruit kijken. We zijn weer een stap dichter bij het kampioenschap, iets waar we met zijn allen aan gewerkt hebben. Voorschoten’97 is echt een team en daar ben ik trots op.”

Max Glasbeek is teleurgesteld en toch ook wat gelaten: ,,We komen zo goed terug en dan in de allerlaatste minuut door zo’n klutsgoal verliezen is een tik hoor. Het blijkt dat we het na UVS ook Voorschoten heel lastig kunnen maken door compact te spelen. Achterin deed Sander Blijleven natuurlijk fantastisch werk door heel veel weg te halen. Tja, en voorin staat natuurlijk ene Thom Wijnalda. In vind dat RCL het geweldig doet als je bedenkt hoeveel spelers we missen. Het speakershok werd vandaag bemand door geblesseerden die normaal in het veld zouden staan. Er was daar lang niet genoeg ruimte om alle afwezigen te kunnen herbergen. We moeten ons nu veilig spelen en dan verder lekker vrijuit voetballen.”

Zo kreeg de middag een fraai slot voor Voorschoten’97, nog eens versterkt door de nederlaag van DSO. De mannen van Andre Lourens staan nu vier punten los van het naar de tweede plaats geklommen UVS.

RCL-Voorschoten’97 3-4 (1-1). 17. Verplancke 0-1, 36. Wijnalda 1-1, 51. Verplancke 1-2, 83. Van Paaen 1-3, 84. Wijnalda 2-3, 85. Wijnalda 3-3, 90+4. Baggerman 3-4. Scheidsrechter: Duindam. Toeschouwers: 175.

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Slottje, Glasbeek, Van Bemmel, De Boer, Kroneman, Wijnalda, Overduin, Blijleven.

Basisopstelling Voorschoten’97: Koek, Apaydin, De Jong, Iliopoulos, Guijt, Van Paasen, Verplancke, Maatoug, Beumer, Van Look, Baggerman.

Foto’s: met dank aan J.P. Kranenburg