HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk '92 houdt zicht op rechtstreekse handhaving

Stompwijk ’92 houdt zicht op rechtstreekse handhaving

-

Tweede klasse C (zondag)- Stompwijk ’92 behaalde na vier nederlagen op rij weer een overwinning. ESTO uit Bodegraven, directe concurrent in de degradatiestrijd, werd met een 4-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Stompwijk ’92, dat startte  met de licht geblesseerde topscorer Enrico Geus op de bank, kwam goed uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Donny van Marwijk zette goed door aan de linkerkant en liet ESTO-keeper Donny Veenis met een schuiver kansloos (1-0). Een paar minuten later stond alweer de gelijkmaker op het Stompwijkse scorebord, een inzet  van Wouter-Jan Bos was Stompwijk ’92-goalie Jordi Bennis te machtig (1-1).

Na een kwartier spelen kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong, alhoewel daarvoor nadrukkelijk de hulp van Veenis voor nodig was: de ESTO-sluitpost bokste na een hoekschop van Nick Ammerlaan de bal fraai in de eigen kruising (2-1). Vijf minuten later kon Veenis  opnieuw vissen. De keeper redde in eerste instantie bekwaam op een afstandsschot van Rick Luiten, maar Dennis van der Linden reageerde alert en knikte de 3-1 tegen de Bodegraafse touwen (3-1).

Hierna raakte een inzet van Van Marwijk nog de paal en kwam de hardwerkende aanvaller een teenlengte tekort om een voorzet van Ammerlaan af te ronden. Aan de andere kant waren er nog kansen voor de bezoekers, maar de goed keepende Bennis redde uitstekend op pogingen van Kevin Duthler en Robin Groenendijk. ESTO leek vlak voor rust toch voor de 3-2 te zorgen, maar Nick van den Bosch wist redding te brengen op de Stompwijkse doellijn.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan het eerste bedrijf. Van Marwijk leek na een kwartier spelen op weg naar de beslissende 4-1, maar Veenis redde fraai.  Nadat de bezoekers eerst nog de paal hadden geraakt, kwam de bevrijdende Stompwijkse goal alsnog. Rick Luiten stuurde Ammerlaan weg, die met dit buitenkansje wel raad wist. ESTO wist vlak voor tijd vanaf de stip nog te scoren, maar verder lieten de gastheren het niet komen. Al met al een verdiende 4-2 zege voor Stompwijk ’92, dat hierdoor kans blijft houden om de p/d-wedstrijden te ontlopen.

Trainer Erik van Manen na afloop:,, We wisten dat we vandaag moesten winnen en dat hebben we gedaan. Door het ontbreken van Geus heb ik voor Van Marwijk in de aanval gekozen en dat heeft hij prima gedaan. Donny is een speler die nooit opgeeft en zorgde met zijn spel voor problemen bij de tegenstander. In de tweede helft zijn we nauwelijks meer in moeilijkheden geweest, na de goal van Nick Ammerlaan was de wedstrijd definitief beslist’’, aldus de Noordwijkerhouter.

Met nog twee wedstrijden te spelen is de strijd onderin deze klasse ongemeen spannend. ONA en Laakkwartier (nr. 10 en 11 op de ranglijst ) staan op 26 punten, ESTO (nr. 12) heeft 25 punten verzameld en Stompwijk ’92 (plaats 13) heeft 24 punten. Rode lantaarndrager GDA is reeds gedegradeerd. De nummers 12 en 13 in de eindrangschikking mogen zich opmaken voor de p/d-wedstrijden om degradatie naar de derde klasse te voorkomen. Komend weekend gaat Stompwijk ’92 op bezoek bij KDO. De Stompwijkers sluiten een week later de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen het al veilige Altior.

Stompwijk ’92 – ESTO 4-2 (3-1) 5.1-0 Van Marwijk, 8. Bos 1-1, 15. e.d., 18. 3-1 Van de Linden, 77. Ammerlaan 4-1, 85. Bos 4-2. Scheidsrechter: Lochtenberg. Toeschouwers : 100.

Basisopstelling Stompwijk ’92:  Bennis, Van der Arend, Van den Bosch, Onderwater, S. van der Salm, Van de Linden,  B. van der Salm, Knijff, Van Marwijk, Luiten, Ammerlaan.

Basisopstelling ESTO: Veenis, Bruijnen, Dengering, Van de Meer, Van de Lagemaat, Van Welie, Duthler, Groenendijk, Romijn, Verheul, Bos.