dinsdag, maart 19, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk '92 koestert sprankje hoop op directe handhaving

Stompwijk ’92 koestert sprankje hoop op directe handhaving

-

Tweede klasse C (zondag)- Stompwijk ’92 ging zondag op bezoek bij KDO en keerde met een ruime nederlaag huiswaarts. Na een 1-0 ruststand waren de gastheren in de tweede helft duidelijk de sterkere partij en stokte de teller uiteindelijk bij een 6-0 stand.

KDO, nog in de race voor de derde periodetitel, opende sterk en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. KDO-aanvaller Jesse Stange bereikte Mattijs van Rijn, die met een kopbal Stompwijk’92-keeper Jordi Bennis kansloos liet (1-0). Voor rust werd er niet meer gescoord, maar in de tweede helft was er voor de bezoekers geen houden meer aan. Stange scoorde een loepzuivere hattrick, waarna opnieuw Van Rijn het half dozijn vol schoot (6-0). Klijn had de 2-0 op zijn naam gekregen.

Door dit resultaat blijven de Stompwijkers (met nog 1 competitiewedstrijd te spelen) op de 13e plaats staan, maar ondanks de oorwassing in De Kwakel mogen de Stompwijkers toch nog een sprankje hoop blijven koesteren op de 11e plek (en dus rechtstreekse handhaving) in de eindrangschikking. Daartoe moeten de Stompwijkers zondag zelf hun thuiswedstrijd winnen tegen Altior en dienen concurrenten ESTO (uit bij RVC ’33) en ONA (op bezoek bij Foreholte) hun wedstrijden te verliezen. In dat geval verzekeren de mannen van Erik van Manen zich van prolongatie van het tweedeklassersschap. Mocht dit gewenste scenario voor de mannen van Erik van Manen niet uitkomen, dan hebben de Stompwijkers de p/d-wedstrijden nog als route om het verblijf in de tweede klasse te continueren.

KDO – Stompwijk ’92  6-0 (1-0). 14. 1-0 Van Rijn, 51. 2-0 Klijn, 59. 3-0 Stange, 63. 4-0 Stange, 75. Stange 5-0, 79. Van Rijn 6-0.

Opstelling Stompwijk ’92:  Bennis, Van der Arend,  Van Veen, Van den Bosch, Onderwater (Doelman), S. van der Salm (Den Hartogh), Van de Linden, Van Viegen, Luiten, Geus, Ammerlaan (Bol).