HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk '92 te laat wakker en moet zich opmaken voor nacompetitie

Stompwijk ’92 te laat wakker en moet zich opmaken voor nacompetitie

-

Tweede klasse C (zondag)- In de laatste wedstrijd van het seizoen had Stompwijk ’92 zondag nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. Daartoe moesten de Stompwijkers zelf winnen van Altior en dienden concurrenten ESTO en ONA te verliezen. Stompwijk ’92 kwam tegen de ploeg uit Langeraar echter niet verder dan een gelijkspel (2-2) en moet daarom nu via de p/d-competitie proberen om het tweedeklasserschap te continueren.

Wie zondag bij de wedstrijd in Stompwijk aanwezig was en niet beter wist, zou denken dat niet Stompwijk ’92 maar het al veilige Altior in een felle degradatiestrijd was verwikkeld. De bezoekers overvleugelden in de eerste helft de gastheren op werkelijk alle fronten. Altior kreeg legio kansen, Stompwijk ’92 stond erbij en keek er ernaar. De 0-1 van Ed van der Weijden, na goed voorbereidend werk van good old Marco Pellegrom, was dan ook een logisch gevolg van het Langeraarse overwicht. Pellegrom zorgde uit een van richting van richting veranderde vrije trap zelf voor de 0-2 ruststand.

Met deze stand kwamen de gastheren goed weg, een 0-4 of 0-5 stand bij de thee zou meer recht hebben gedaan aan het wedstrijdbeeld. Na de pauze kwam er een totaal ander Stompwijk ’92 uit de kleedkamer. De gastheren waren nu wel vanaf het begin klaarwakker en in no time stond er een gelijke stand op het scorebord. Een minuut na rust was John Onderwater doeltreffend met een kopbal van dichtbij (1-2) en een paar minuten later reageerde Rick Luiten alert na een corner van Nick Ammerlaan (2-2).

De gastheren kregen hierna kansen op een voorsprong (Ammerlaan, Dennis van de Linden), maar ook Altior was in de tegenaanval gevaarlijk. In de hectische slotfase werd het duel wat grimmiger. De thuisploeg  leek diverse keren op weg naar een strafschop maar scheidsrechter Voogt weigerde hardnekkig om naar de kalkstip te wijzen. Zodoende bleef Stompwijk ’92 op een gelijkspel steken.

De Stompwijkers zullen dus het tweede klasse ticket voor volgend seizoen moeten verdienen in de p/d-competitie. Vorig seizoen leverde deze extra wedstrijden promotie naar de tweede klasse voor de Meerhorst-bewoners op. Om ditmaal opnieuw succesvol te zijn zal de ploeg in ieder geval met een betere instelling het veld in moeten gaan dan zondag het geval was, anders wordt deze nacompetitie-exercitie een mission impossible voor de mannen van Erik van Manen. Stompwijk ‘92 ontvangt op Tweede Pinkersterdag (10 juni) het Goudse DONK, bij winst volgt een week later (op neutraal terrein) een beslissingswedstrijd tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Stompwijk ’92 – Altior 2-2 (0-2). E. Van der Weijden 0-1, 36. Pellegrom 0-2, 46. Onderwater 1-2,  49.Luiten 2-2. Scheidsrechter: Voogt. Toeschouwers:100

Opstelling Stompwijk ’92:  Bennis, Van der Arend, Van den Bosch, Van Veen (72. Bol) Onderwater, S. van der Salm, Van Viegen, Van de Linden (26. Den Haan), Van Marwijk, Luiten (79.Geus), Ammerlaan.