woensdag, april 24, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk'92 komt niet in de buurt van een prijs

Stompwijk’92 komt niet in de buurt van een prijs

-

Tweede klasse C (zondag)- Even, heel even mocht Stompwijk’92 ruiken aan de tweede periodetitel. De ploeg van Erik van Manen had een zege nodig om de verrassende winnaar te worden na een reeks positieve resultaten. Bij elk ander resultaat gingen de bloemen naar Teylingen dat werkeloos toekeek. Dit zowel op afstand als op het sportpark zelf, want er hadden tal van spelers en belangstellenden uit Sassem koers gezet richting de Veen. Stompwijk kwam op 0-1, maar al snel werd het gelijk en daarna liet ROAC er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was deze middag.

,,Ik heb Marc van Wonderen (trainer van Teylingen, red) deze week vaker gesproken dan mijn eigen vriendin. Hij wilde zeker weten of wij er klaar voor waren om Stompwijk te vloeren zodat zij op zeker nacompetitievoetbal kunnen gaan spelen. We mogen stellen dat hij zijn antwoord heeft gekregen”, zo stelde ROAC-trainer Hein Leliveld met tevredenheid na afloop van de ongelijke strijd.

ROAC speelde geen rol in deze tweede periode, maar kon zich bij een zege wel nadrukkelijker kandidaat stellen voor een hoge klassering om zo straks wellicht ook mee te mogen doen aan het toetje. De ploeg van Leliveld was tot aan deze wedstrijd op eigen veld veelal de baas. Zo werd er zeven keer gewonnen en twee tegenstanders mochten slechts een puntje meenemen na een bezoek aan het Hertogspark. In uitduels verloopt het moeizamer bij de paarswitten. Zeven keer werd gelijk gespeeld, eenmaal gewonnen en twee nederlagen moesten worden geslikt.

Ondanks het gegeven dat ROAC thuis moeilijk te kloppen zou zijn, pakte Stompwijk’92 brutaal de leiding. Casper van der Geest liet zich in de korte hoek foppen op een vrije trap van Enrico Geus. Het was pas de eerste keer dat de gasten zich meldden bij het doel van de thuisploeg.

De vreugde voor de nummer voorlaatst van de ranglijst was echter van korte duur en daardoor nam het geloof in de goede afloop bij Teylingen weer toe. Matig defensief ingrijpen in het hart van de defensie werd afgestraft door Loek van der Star. De 2-1 voor de thuisploeg via een rake kopbal van Sam van der Geest, na een afgemeten assist van Thijs van Seggelen, werd door de aanwezigen Sassenheimers in de armen gesloten.

Vijf minuten later werd de klus voor de Stompwijkers nog zwaarder. Na een vlotte counter bracht Djimmy Wagter op pure wilskracht de marge op twee treffers. Het bleek achteraf de genadeklap voor de bezoekers. ROAC had en hield vervolgens de controle in handen en was simpelweg de betere ploeg.

Van Manen trachtte met een aanvallende wissel- Bart van Boggelen voor Daniel Knijff- het tij nog te keren, maar na de 4-1 van Van der Star, een artistieke halve omhaal, was er geen vuiltje meer aan de lucht voor ROAC en Teylingen. De thuisploeg speelde bij vlagen prima verzorgd voetbal, waarbij Leliveld wel meende dat het af en toe te slordig werd. Daar had hij een punt en wellicht had de score uiteindelijk hoger kunnen uitvallen dan de uiteindelijke 5-1. Daarbij moet nog wel worden gesteld dat de bezoekende ploeg ook wat kansen kreeg. Zo kopte Van Boggelen een bal op de buitenkant van de paal. De laatste treffer kwam op naam van Van Seggelen met een droge uithaal. De middenvelder, terug van lang weggeweest, liet sowieso zien nog steeds uitstekend uit de voeten te kunnen met een bal.

In Stompwijk zal niemand wakker liggen van de gemiste kans op een prijs. De resterende zes duels zijn veel belangrijker om de nacompetitie, met het oog op lijfsbehoud,  te ontlopen. Wanneer Van Manen en de zijnen zich veilig spelen, staat dat gelijk aan het winnen van een prijs. De eerst komende opponent is HVV uit en daarna wachten nog Teylingen (t), RVC’33 (u), ESTO (t), KDO (u) en op de slotdag Altior thuis. Stompwijk’92 moet nog twee plaatsen klimmen om na de zesentwintigste speeldag op vakantie te kunnen. ESTO en ONA hebben twee punten meer, Laakkwartier drie en Altior vier. Uitzichtloos is het dus geenszins voor de brigade van Van Manen.

ROAC gaf dus een knipoog aan Teylingen, maar lijkt zelf ook een serieuze gegadigde om mee te kunnen blijven spelen voor een plek in de eerste klasse. In deze wedstrijd zat er meer dan voldoende voetbal in het spel en verzaakte geen enkele speler. Leliveld zag zijn ploeg drie punten uitlopen op achtervolgers KDO en HVV. De club hoeft niet per se naar de eerste klasse, maar wanneer de gelegenheid er is zal het er voor blijven gaan. Afgaande op het duel met Stompwijk’92 is het zo’n rare gedachte niet: ROAC dat promoveert.

ROAC-Stompwijk’92 5-1 (3-1). 15. Geus 0-1, 18. Van der Star 1-1, 31. Van der Geest 2-1, 36. Wagter 3-1, 50. Van der Star 4-1, 76. Van Seggelen 5-1. Scheidsrechter : Jung. Toeschouwers: 350.

ROAC: Van der Geest, Den Hollander (62. Van der Meer), Boere, Heemskerk (71. Van der Poel), Hupkes, Van As, De Haas, Van der Geest, Van Seggelen (78. Bentvelzen), Van der Star, Wagter.

Stompwijk’92: Bennis, Van der Salm, Van Rijn (73.Van Benten), Van den Bosch, Van der Arend, Van der Linden, Onderwater, Knijff (46. Van Boggelen), Geus, Luiten (73. Van Viegen), Ammerlaan.

Foto’s: met dank aan Coos Hübscher

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read