HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk'92 stroopt te laat de mouwen op

Stompwijk’92 stroopt te laat de mouwen op

-

Tweede klasse C (zondag)-Het krachtsverschil was groot in de eerste helft. Zonder zich bovenmatig in te spannen was Teylingen veruit de beste ploeg op Sportpark de Meerhorst. Stompwijk’92 voetbalde meestentijds zonder enig zelfvertrouwen en leek zich al vroeg te berusten in een nederlaag. Vanaf tien minuten voor rust en zeker in de tweede helft bleek de thuisclub wel degelijk prima weerwerk te kunnen leveren aan de veel hoger geplaatste club. Het was echter niet genoeg om nederlaag nummer dertien af te wenden.

Kenmerkend voor het Stompwijk’92 van het eerste half uur was het slap verdedigen waardoor uiteindelijk Jaap Zwetsloot al vroeg in de wedstrijd de 0-1 kon laten aantekenen. Teylingen heerste en de thuisploeg liet het zich allemaal aanleunen. Toen Teylingen na een half uurtje via opnieuw goalgetter Zwetsloot scoorde gaf niemand een cent voor de mannen van Erik van Manen.

In de tussentijd had de thuisploeg ook zijn kans gehad, maar van heel dichtbij schoot Nick Ammerlaan hoog over. Tegen het einde van de eerste 45 minuten kroop Stompwijk’92 langzaam uit zijn schulp. Teylingen was niet wakker geschud en kon in de tweede helft zich ook niet aanpassen aan een veel beter voor de dag komend Stompwijk. Het heilige vuur was er nu wel en dat leidde al vroeg tot de nodige (gemiste) kansen voor onder andere John Onderwater.

De werklust van de gastheer verleidde Teylingen niet tot beter voetbal, integendeel, het bleef onder de maat en vooral gemakzuchtig wat de (vervangende) kampioen van de tweede periode liet zien. Tot onherstelbare schade leidde het niet: tot verdriet van Van Manen werden de geboden mogelijkheden niet benut. Pas tien minuten voor tijd knalde de mee opgekomen Tim van Veen raak. De 1-2 kwam echter te laat om er alsnog een puntendeling uit te slepen.

Donny van Marwijk over de wedstrijd: ,,Voetballend kwamen we vandaag lange tijd te kort. Pas in de tweede helft speelden we met overtuiging en maakten we het die gasten moeilijk. Jammer dat we zo laat scoorden anders had er misschien nog wel meer in gezeten. We hebben in de tweede periode een paar meer dan mooie wedstrijden gespeeld, maar vandaag kwamen we uiteindelijk te kort. Het moet gek lopen als we niet in de nacompetitie gaan spelen. Ik zou persoonlijk heel graag in de tweede klasse blijven spelen. Er zit in deze afdeling zo veel meer voetbal en deze tegenstanders zijn veel leuker om tegen te ballen. Heel sterk ja, maar dat is tegelijk de uitdaging. We gaan dus knokken voor lijfsbehoud.”

Nog vier wedstrijden resten Stompwijk’92 om de nacompetitie te ontlopen om te beginnen volgende week tegen RVC’33. Van Manen zou natuurlijk het liefst op 26 mei afscheid nemen als trainer met Stompwijk’92 net boven de streep. Dat zou een prestatie van formaat zijn. Kijkend naar volgend seizoen, dan is een langere verblijf in de tweede klasse misschien niet zo wenselijk. Met het vertrek van Enrico Geus en het stoppen van Nick Ammerlaan is het team zijn giftanden kwijt. Talenten staan klaar, maar kunnen wellicht eerst beter een jaartje rijpen op een wat bescheidener niveau.

Stompwijk’92-Teylingen 1-2 (0-2). 7. Zwetsloot 0-1, 27.Zwetsloot 0-2, 80. Van Veen 1-2.

Stompwijk: Bennis, Van der Salm, Van Veen, Van den Bosch, Van den Arend, Van der Linden (80. Sweere), Van Marwijk, Onderwater, Luiten, Knijff, Ammerlaan (38. De Haan).

Teylingen: Kharbouti, Vooijs, Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk, Prange, De Ridder, Rodenburg (70. Witteman), Witkamp, Van der Vlugt (66. Ritzen) Zwetsloot (80. Mansour).