Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd op sportpark Aardam begon onder onstuimige weersomstandigheden met storm en zware regenbuien. Net zo onstuimig als het weer begonnen ook de bezoekers uit Wateringen. In zowel de 3e als de 4e minuut ontstonden er grote kansen voor Ramon Ripson en aanvoerder Jessie van der Burg. Maar keeper Edwin Pieterse kon met het nodige kunst- en vliegwerk dit onheil voorkomen.

Vanwege de wind kreeg ook de thuisploeg opeens kansen. Nick Straver en Kevin van Wijk schoten vanuit plotselinge uitbraken net voorlangs het doel van keeper Dion van Wijk. Hierna werd het wat de wedstrijd betreft even wat rustiger. Maar in de 15e minuut was het dan toch raak. Bij wat onzeker verdedigen aan de VELO-kant kregen achtereenvolgens Donny van der Neut en Yassine el Mariami het voor elkaar om de bal bij Van Wijk te krijgen, via wie de gastheren de score openden. Hierna was het vooral op het veld vechten tegen de weersomstandigheden. Het spel leed er dan ook behoorlijk onder. Bij doeltrappen bleef de bal niet stil liggen en hoge ballen vlogen verder dan bedoeld was of kwamen haast terug vanaf waar er geschoten was.

In de 24e minuut kregen de bezoekers toch nog een grote kans, maar Ripson schoot tegen de paal. Twee minuten later kwam de stand opeens op 2-0 toen Nick Straver goed anticipeerde op een lukraak diep geschoten bal en Van der Neut in staat stelde om te scoren. Hierna liet VELO het allemaal een beetje gaan. Er zat geen spirit in de ploeg en het oogde allemaal een beetje gelaten. Toch kwamen ze net even voor het rustsignaal toch nog plotsklaps op 2-1. Een vrije trap van Daan van Rossem trof Van Wijk keihard in zijn maag, waarna van Rossem de teruggekaatste bal alsnog achter keeper Pieterse kreeg. Hierna moest Van Wijk even op adem komen, maar dat was maar voor heel even. Kort daarop knalde hij en Thom van Hagen keihard met de koppen tegen elkaar. Hierna vond scheidsrechter Ebink het genoeg en floot hij voor de rust.

Het weer was in de pauze wat opgeklaard. Maar dat gold niet voor het vertoonde spel bij de hervatting. Wel waren de Westlanders het meest op de helft van de tegenstander te zien. In de zesde minuut redde keeper Pieterse knap op  een schot van aanvoerder Van der Burg, maar in de volgende minuut ging hij in de fout. De doelman probeerde de bal van de voet van Ripson te graaien, maar raakte daarbij ook de voet van deze speler die dan ook onderuit ging. Scheidsrechter Ebink aarzelde geen moment en kende de strafschop toe, die Mick van Elswijk verzilverde.

Daarna gebeurde er weinig. VELO was weliswaar de meerdere op de Ter Aarse helft, maar wist daar nauwelijks iets mee te doen. Vier minuten voor het einde van de tweede helft gebeurde het dan toch nog. Een moment van onoplettendheid in de defensie gaf invaller Joery Verbeek alsnog de mogelijkheid de stand op 2-3 te brengen en daarmee dus blijkbaar de winst te pakken.

Maar helaas voor hem, hij had niet op Kevin van Wijk van TAVV gerekend. Ruim in blessuretijd bracht hij met een echte dwarrelbal alsnog de stand op 3-3. De middenvelder mag onder meer hierdoor zich man van de wedstrijd noemen. Niet alleen scoorde hij, maar Van Wijk was ook gedeeltelijk schuldig aan een tegendoelpunt, moest hij zowel aan de linker- als aan de rechterkant haast alle ingooien en vrije trappen nemen en was hij ook nog slachtoffer bij een kopduel, vlak voor rust. Toch was van Wijk niet helemaal tevreden. ,,Om aan degradatie te ontkomen hadden we moeten winnen, maar achteraf kan ik wel leven met dit resultaat. We begonnen slecht en hadden geluk dat er in het begin niet gescoord werd. We hadden ervoor gekozen tegen de wind in te beginnen, dan druk te zetten en te gaan counteren. Dat lukte best aardig. Maar in de tweede helft ging dat niet meer. VELO was in die tweede helft wel sterker, maar kon daar niets mee. Dat ik tweemaal scoorde is dan wel weer apart. Normaal speel ik als rechtsback, dus dan scoor je weinig, hoewel ik verleden week ook al een doelpunt gemaakt heb. Ja, en dat tegendoelpunt was wat ongelukkig. Ik kreeg de bal keihard in mijn maag en de terugkaatsende bal ging er daarna in. Maar dat was met mijn tweede doelpunt precies andersom. Ik liet een voorzet los, maar die kwam direct daarop terug, waarna ik een gelukschot los liet die al dwarrelend de keeper verraste. En wat al die extra door mij gedane arbeid betreft, ik heb een groot loopvermogen, en ga duels niet uit de weg. Ik ben in ons team eigenlijk het manusje van alles.”

TAVV-VELO 3-3 (2-1). 15. van Wijk 1-0, 26. Straver 2-0, 36. van Rossem 2-1, 52. van Elswijk 2-2, 86. Verbeek 2-3, 90.+2 van Wijk 3-3. Scheidsrechter: A. Ebink.

TAVV: Pieterse, Zornig, Van der Pijl, Modderaar, Konings, Verwoerd, Van Wijk, Smoorenburg (Keijzer), Straver, Van der Neut (Ouwerkerk), El Mariami (van Veen).

VELO: Van Wijk, Blom, Sahin, Van Hagen, Van Meurs, Van der Burg, Van Elswijk, Ripson, Draaisma, Van Rossem, Maartense (Verbeek).