Stompwijk ’92 maakte deze week bekend een nieuwe trainer gevonden te hebben gevonden in de persoon van Patrick Kamperveen. De 47- jarige Leiderdorper is de opvolger van Erik van Manen, die aan het eind van dit seizoen de Stompwijkers gaat verlaten. Van Manen promoveerde afgelopen seizoen met Stompwijk ’92 naar de tweede klasse zondag. LeidenAmateurVoetbal sprak met Patrick Kamperveen over zijn nieuwe club.

Patrick, gefeliciteerd met je nieuwe club en om maar met de deur in huis te vallen, waarom Stompwijk ’92?

Kamperveen:,, Tot vorig seizoen was ik trainer van zaterdagclub WDS uit Driebruggen, een prachtige dorpsclub waar ik ook dit seizoen nog trainer had kunnen zijn. Ik heb echter zelf aangegeven dat ik daar zou gaan vertrekken, omdat mijn kinderen ook op zaterdag spelen (zoon bij Sparta Rotterdam  en dochter bij Meerburg, SN) en ze wil blijven zien voetballen. Vandaar dat een zaterdagclub voor mij voorlopig geen optie is en daarom de keuze voor de zondag. Toen ik bij Stompwijk ’92 werd uitgenodigd voor een gesprek, had ik daar trouwens al direct  een goed gevoel bij. Ik kreeg daar een warme ontvangst en ook tijdens de gesprekken met de club bleek dat we al snel op één lijn zaten. Het werken bij dorpsclubs als WDS, maar in het verleden ook bij ASW in Waddinxveen en bij Bernardus is mij altijd goed bevallen en ik ga er vanuit dat ik dat plezier ook bij Stompwijk ’92 zal hebben. Enthousiasme, plezier hebben in het spelletje en een lolletje op zijn tijd, is voor mij de basis van het voetbal.’’   

Je zult niet blij zijn geworden van het bericht eerder deze week, dat topscorer Enrico Geus aan het eind van dit seizoen bij Stompwijk ’92 vertrekt.

Kamperveen (in het dagelijks leven werkzaam als taxichauffeur bij Taxi Brouwer): ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik de spelersgroep van Stompwijk ’92 niet heel goed ken, maar het is duidelijk dat als je topscorer vertrekt dat een aderlating is. Aan de andere kant heb ik daar geen invloed op en zullen  daardoor andere jongens een gaan kans krijgen. Ik heb begrepen dat Stompwijk ’92 een talentvolle jeugdlichting heeft. Mijn ambitie is als trainer altijd al geweest om, ook middels individuele trainingen,  spelers beter te maken, dus ik ben blij dat ik met die jonge jongens straks aan de slag kan. Ik ben van plan om komende zondag Stompwijk ’92 bij GDA te gaan bekijken, maar of die wedstrijd doorgaat is gezien de weersomstandigheden natuurlijk nog maar zeer de vraag. Daarnaast wil ik dit seizoen ook, als het even kan, wat wedstrijdjes van de O-19 van Stompwijk ’92 volgen,  een groot gedeelte van dat team komt gaat volgend seizoen over naar de selectie. Nee, wat mij betreft mag het nieuwe seizoen weer snel beginnen. Ik heb er zin in, het lekker bezig zijn met een spelersgroep heb ik toch wel gemist’’, aldus Kamperveen tot besluit.

Note redactie: Kamperveen op de foto’s zichtbaar als trainer van WDS. Dit in duel met destijds Kagia.