Tweede klasse C (zaterdag)-Het gemopper op de UVS-tribunes werd zaterdag halverwege de tweede helft steeds luider, niet onlogisch, want het leek er op dat de thuisploeg tegen Berkel voor de vierde opeenvolgende keer dure punten zou gaan verspelen. Een doelpunt van invaller Emmanuel Brown verdreef het chagrijn in de Kikkerpolder. De bonkige Ghanese spits was alert bij een afgeketst afstandsschot van Thom de Vries en liet de lach bij de blauw-witten terugkeren (2-1).

UVS begon voortvarend aan de wedstrijd en was via doelpogingen van Enrico Geus dicht bij de openingstreffer. Na de vlotte beginfase had de thuisploeg veel moeite om openingen te vinden in de Berkelse defensie en werd het voor UVS vooral een strijd op het middenveld tegen de fysiek sterke bezoekers. De beste kans in het eerste bedrijf was opnieuw voor Geus, maar de Stompwijker wist een fraaie afstandspass van Lars Verlaan niet tot doelpunt te promoveren.

Na rust opende UVS sterk met een afstandsschot van Thom de Vries, maar Berkel-keeper Ken Stigt wist zijn doelpoging te pareren. Niet veel later kwamen de bezoekers, tegen de verhouding in, op voorsprong. Freek  van der Velden pikte een steekpass, dwars door de UVS-verdediging, op en omspeelde vervolgens koelbloedig UVS-doelman Niels van den Burg (0-1). UVS-trainer Patrick van Dullemen reageerde direct, aanvaller Isi Adima kwam voor middenvelder Ruben Leugering, maar veel effect leek dit nog niet te sorteren. Sterker nog, de bezoekers kregen een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, maar Emiel van der Breggen miste vrij voor Van den Burg.

Niet veel later viel de verdiende gelijkmaker alsnog. De mee naar voren gestuurde Sven Verlaan werd in het zestienmeter gebied ondersteboven gelopen, waardoor scheidsrechter Duindam niets anders restte dan naar de kalkstip te wijzen. Tomas Tavilla toonde zich vanaf elf meter, niet voor het eerst dit seizoen, trefzeker (1-1).

De thuisploeg zette hierna alles op alles om de winst binnen te halen en dit resulteerde een klein kwartiertje voor tijd in het beslissende doelpunt. De net ingevallen Brown bewees direct een meerwaarde voor zijn nieuwe ploeg te zijn en schoof de bal in het doel van de bezoekers (2-1). In de korte speeltijd die Brown kreeg, liet hij direct zien een balvast aanspeelpunt in de Leidse aanval te zijn. De Ghanees zou voor Van Dullemen weleens de ontbrekende schakel in zijn zoektocht naar de ideale blauw-witte formatie kunnen zijn.

Eind goed, al goed, dus bij vice-koploper UVS. Nieuweling Brown kwam na afloop handen tekort om de felicitaties van zijn nieuwe supporters in ontvangst te nemen. UVS-routinier Ruben Leugering zag het tafereel glimlachend aan. Leugering: ,,Leuk voor die jongen dat hij gelijk de winnende goal maakt. Emmanuel woont sinds kort in Leiden en heeft zich een paar maanden geleden op advies van Joeri Onderwater (oud-speler UVS 1, SN) bij ons aangemeld en deed het gelijk goed. Via het derde elftal, stond hij al snel in het tweede en nu dus zijn debuut in het eerste. Wij zijn in ieder geval heel blij met hem. Hij kan goed voetballen en daarnaast konden we wel wat power gebruiken. De winst van vandaag is heel belangrijk. We spelen de laatste tijd best moeizaam, vooral tegen clubs die zich ingraven. Volgende week treffen we een tegenstander (lijstaanvoerder DSO, SN) die ook wil voetballen, waardoor we wat meer ruimte zullen krijgen. Daarom zie ik zaterdag in Zoetermeer beslist kansen voor ons”, keek de optimistische Leidenaar alweer vooruit.

UVS – Berkel 2-1 (0-0) 50. Van der Velden 0-1, 70.Tavilla 1-1, 76. Brown 2-1 Scheidsrechter: Duindam

Opstelling UVS: Van den Burg, L.Verlaan, Pison, S. Verlaan, Leugering (57. Idima), Van der Weijden,  de Roy van Zuydewijn, De Vries (88. De Vries), Tavilla, Geus (67. Brown) Verdoes.