Eigenlijk kijkt Bart van der Weijden al het hele seizoen uit naar de ontmoeting met DSO. Komende zaterdag gaat UVS op bezoek in Zoetermeer. De middenvelder: ,,Vanaf het begin heb ik al het idee dat dit een topper zou worden. Zij hebben vorig seizoen net als wij meegedaan om de prijzen en beide ploegen zijn versterkt uit de zomerstop gekomen. Het verbaast mij dan ook niet dat de ploegen nu terug te vinden zijn in de top drie.”

DSO heeft op dit moment drie punten meer dan de formatie van Patrick van Dullemen. De laatste vijf duels werden zonder uitzondering gewonnen en verloren werd er nog niet. UVS kan dus aan de bak. ,,Dat zal ook moeten want bij verlies maken we in elk geval voor nu pas op de plaats. We hebben voordat we j.l. zaterdag wonnen van Berkel drie keer achtereen gelijk gespeeld en daarin verkeerden we in een mindere fase. Dat was ook voor mij van kracht. Nu moet ik wel zeggen dat HVC’10 en Soccer Boys daartussen zaten en dat zijn traditioneel gezien lastige tegenstanders voor UVS. En het is geen schande om niet te winnen van Valken’68, want die ploeg doet ook gewoon bovenin mee en hebben de juiste vorm te pakken. Tegen Berkel hebben we het weer goed opgepakt. Voor de pauze hadden we moeite met de defensieve speelwijze en het leek even mis te gaan bij 0-1, maar daarna gingen de mouwen omhoog en kwam het goed. We speelden met veel druk vooruit en dat loonde zich. Het was natuurlijk onwijs leuk dat Emmanuel Brown inviel en meteen scoorde. Hij is hier binnen gekomen in het derde elftal en heeft zich daarna laten zien. Het is een erg positieve jongen. Hij speelt met power en is niet zomaar van de bal te krijgen. Enkel is de communicatie wat lastig, maar hij kan wellicht aanhaken de komende tijd.”

Goals heeft UVS in elk geval zeker nodig, want het scoren gaat weer moeizaam. ,,Verdedigend staan we doorgaans goed en het is dan ook niet toevallig dat we pas zeven tegengoals hebben moeten incasseren. Daar staat tegenover dat we wedstrijden niet makkelijk winnen. Dat is wel een verschil met DSO bijvoorbeeld. Dat moet en kan zeker beter, want we maken het onszelf zo te lastig. We hebben echt wel jongens die een goal kunnen maken. Zelf moet ik ook tussen de vijf en tien treffers uit kunnen komen.”

DSO en UVS speelden in de voorbije vier seizoenen acht keer tegen elkaar en de blauwwitten wonnen slechts eenmaal. Het enige puntje op verplaatsing werd vorig seizoen in de wacht gesleept. ,,Het is inderdaad niet de meest favoriete tegenstander qua resultaten, maar toch verheug ik me er enorm op. Beide ploegen willen voetballen en dat ligt ons beter dan ploegen die zich massaal ingraven. We gaan er nagenoeg compleet (enkel Marvin Sloos lijkt te ontbreken, HK) heen en zijn gebrand op een goed resultaat. Het kan redelijk bepalend zijn hoe we de winterstop in gaan, hoewel we met Westlandia uit nog een pittige opponent treffen. Net als onder Steef Roodakkers hikken we al wat jaren tegen de eerste klasse aan en het zou prachtig zijn om nu eens de stap te maken. We willen allemaal dolgraag, maar het gaat zeker niet vanzelf. Er is een uitstekende klik met de trainer en assistent-trainer Henk Brandt. Zij zijn in voor een geintje, hebben een goed inlevingsvermogen in spelers en willen het beste uit ons halen. Henk is binnen no-time een echte knuffelbeer geworden.”

Van der Weijden tenslotte over zijn eigen seizoen. ,,We zijn gestart met een nederlaag tegen RCL. In die pot miste ik een pingel. Daarna heb ik drie belangrijke doelpunten gemaakt. Zoals gezegd ging het in een fase wat minder. Dat had ook vast te maken met de afrondende studie waar ik mee bezig was. Ik heb mijn scriptie ingeleverd en mijn tentamen gehaald. Hopelijk ben ik spoedig afgestudeerd dan kan daar een streep onder. Het is nog even wachten op de beoordeling. Het was even een stressvolle periode. Nu kan ik weer vrijer spelen en gaat het weer beter. Hopelijk kan ik zaterdag een steentje bijdragen aan succes met het team in Zoetermeer. Bij winst staan we samen bovenaan.”

Foto’s uit de wedstrijd tegen Berkel van afgelopen zaterdag (2-1), met dank aan Jack Wolters.