vrijdag, april 19, 2024
HomeKagiaInterview KagiaBenauwde maar terechte zege UVS op Kagia

Benauwde maar terechte zege UVS op Kagia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het moest er een keer van komen. Na 33 wedstrijden niet meer te hebben verloren in competitieverband moest Kagia op de tweede speeldag de zege laten aan UVS. De winst kwam de Leidenaren toe, maar met de 0-1 eindscore mochten de Lisserbroekers tot het einde hopen op een puntje. Het enige doelpunt van de middag kwam op naam van Bart van der Weijden. De middenvelder en aanvoerder kwam voor de 200ste keer uit voor de blauwwitten en kreeg met het zeer fraaie doelpunt dus een waardig cadeau.

Bij de thuisploeg ontbrak Jesper Imanse en daardoor koos trainer René Ras ervoor om Rens Lamboo meer vanaf rechts, hangend, te laten opereren in plaats van in de as. Dat besluit had geen invloed op de regie op het veld, want die werd door UVS gevoerd. Wel kon Kagia de bal minder in de ploeg houden en de vaardige middenvelder kwam te weinig in het stuk voor. Zoals gezegd pakten de bezoekers het initiatief en de gastheer besloot om ver in te zakken. Rik Verdegaal stond veelal op een eiland in de punt en kon zelden worden bereikt.

UVS combineerde vlotjes en legde Kagia de wil op. Bij de eerste gelegenheid om in de buurt van het vijandelijke doel te komen was het ook meteen raak. Van der Weijden trok vanaf links naar binnen, kreeg de ruimte en daar werd optimaal van geprofiteerd. Op de krul van de nummer zes had Sander Hogervorst geen antwoord.

De 0-1 veranderde geruime tijd niets aan het beeld van het spel. UVS had veelvuldig balbezit en Kagia wilde vooral de gelederen gesloten houden. Dat laatste lukte ook niet onverdienstelijk, want de Leidse aanvallen stokte vaak rond de zestien. Pas na ruim een half uur kreeg UVS een kans om verder uit te lopen. Enrico Geus beende zich met vaart richting Hogervorst en gaf de bal daar af op Thom de Vries. Die pass was net te hard, waardoor de Kagiaanse doelman redding kon brengen op de inzet van de spits.

Kagia kwam slechts sporadisch in de buurt van Kevin Wassenaar en als dat al het geval was dan was de eindpass onvoldoende. Slechts één hoekschop kon er worden genoteerd, maar deze leverde ook niets op.

Kort na de rust liet Kagia even de tanden zien. Timo Sluymer kreeg de bal net niet bij de meegelopen Lamboo en Verdegaal probeerde het een keer uit de draai. De inzet ging een metertje naast. Daarna nam UVS de touwtjes weer in handen. Hogervorst moest een door de wind gedragen poging van Geus overtikken en van der Weijden zocht kort daarna een hoek uit, maar de schuiver ging naast. Het gevaarlijkste moment van de oranjehemden kwam halverwege de tweede helft voort uit een vrije trap van Tijs van der Schinkel. William van Vliet kopte de bal maar net over zijn eigen doel en kwam met de schrik vrij.

Alex Pison leek vervolgens de beslissing te forceren, maar de verdediger schoof het leder rakelings voorlangs. Daarna ontstonden er wat opstootjes en bleven irritaties niet uit. Onder aan de streep viel de schade echter wel mee. De spanning bleef tot de laatste tellen aanwezig, maar de promovendus kwam niet serieus in de buurt van de gelijkmaker.

Al met al kon UVS tevreden zijn met het resultaat en af en toe met het vertoonde spel. Om daadwerkelijk hoge ogen te gaan gooien, zal het echter wel beter moeten. ,,Dat klopt, maar we zijn pas onderweg. We weten waar we mee bezig zijn. Over de succesvolle voorbereiding raakte ik niet in euforische stemming en de nederlaag tegen RCL verontruste mij niet. Deze zege is simpelweg belangrijk en we zien het verder van week tot week”, aldus trainer Patrick van Dullemen.

Ras: ,,Met deze nederlaag heb ik geen moeite. Het was een terechte zege van UVS. We hebben simpelweg te weinig kunnen uitrichten. Dat neemt niet weg dat we ook niet ondersteboven zijn gespeeld. Zoveel kansen heb zij nu ook weer niet gehad en UVS wordt door menigeen getipt als één van de favorieten voor de titel. Wanneer je dan tot het einde mag hopen op een goed resultaat heb je het niet verkeerd gedaan. Vorige week waren we de bovenliggende partij, nu de onderliggende. Dat zal wel vaker gebeuren dit seizoen. Als wij maar bij elkaar blijven met de groep dan komt het goed. Hier kunnen we verder mee.”

Beluister hier een vraaggesprek met de enige doelpuntenmaker:

note redactie: helaas is het uitgebreide interview met Ras niet terug te beluisteren vanwege een technisch probleem (lees: wateroverlast)

Kagia-UVS 0-1 (0-1). 9. Van der Weijden 0-1.

Kagia: Hogervorst, Kool (84.Van der Meer), Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Sluymer, Lamboo, Hogewoning, Ligtenberg, Verdegaal, Van der Schinkel.

UVS: Wassenaar, Sloos, S. Verlaan, Pison, L.Verlaan, Van der Weijden (78. De Roy van Zuydewijn), El Houari, Van Vliet, Geus, De Vries, Adima.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read