Tweede klasse C (zaterdag)- UVS wil volop meedoen voor de prijzen dit seizoen. De blauwwitten lagen op koers voor de eerste periodetitel, maar die werd uit handen gegeven. In de voorbije twee speelronden kwam de ploeg van Patrick van Dullemen te flets voor de dag en ook dit weekend kwamen de Leidenaren niet tot winst. Op bezoek bij subtopper Soccer Boys werd het 2-2. Het was de derde score op rij in evenwicht.

Het had nog slechter kunnen afloop voor de nummer drie van de ranglijst. Nadat UVS al een grote kans had laten liggen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Dat was na een minuut of twintig en wel vanaf de stip. Isi Adima verzuimde vervolgens om de gelijkmaker af te drukken op aangeven van de sterk spelende Tomas Tavilla. Daarna kwamen de bezoekers nog meer in last na defensief geklungel. Er was dus volop werk aan de winkel en een aansluitingstreffer werd gezocht. Die kwam er vlak voor de pauze. Nu mocht Tavilla aanleggen vanaf elfmeter en hij faalde niet.

Tien minuten na de rust had een prima Leidse aanval een beter lot verdiend. Thom de Vries, terug van een blessure en sterk acterend, vond Adima. Zijn kopbal leek de 2-2 te betekenen, maar de sluitpost van Soccer Boys kon de bal uit de kruising tikken. Even later schoof de ingevallen Enrico Geus een bal net naast, maar de gelijkmaker kwam er toch. Weer ging de bal op de stip en de gastheren moesten door met tien man vanwege een rode kaart. Tavilla bracht balans en er mocht opeens aan een zege worden gedacht. Die kwam er niet en de grootste kans op de 3-2 kreeg uiteindelijk het moe gestreden Soccer Boys.

De achterstand op de koploper, DSO, liep op naar drie punten en daarnaast hijgen SVC’08 en Valken’68 de Leidenaren ondertussen in de nek. UVS zal moeten verbeteren om de ambities waar te kunnen maken. Trainer van Dullemen was dan ook allerminst in zijn hum op zaterdagavond.

,,Ik mis teveel spontaniteit en de echte wil om er vol voor te gaan. Er moet beleving zijn om wedstrijden te kunnen winnen. Te vaak spelen we van dit soort wedstrijden en dat stelt mij teleur. Geloof me, ik wil zeker niet negatief gaan doen. Maar de lat mag wel hoger. Je kunt van alles roepen, maar je moet de daden op het veld neerzetten. Spelers moeten opstaan en verantwoordelijkheid op zich nemen. Elkaar helpen. Nu moeten we uiteindelijk blij zijn met een punt en dat was natuurlijk niet onze insteek van deze middag.”

Vervolgend: ,,Het maakt ook niet uit wie er wel of niet meedoen. Nu misten we William van Vliet en Daan van der Zwaan vanwege schorsingen, maar dan zijn er toch genoeg anderen die zich kunnen laten gelden? We missen op dit moment leiders en dragende spelers in het veld. Daar moeten we dus keihard mee aan de gang gaan. Ik wil dolgraag vooruit met deze groep, dat is waar het om gaat.”

Bij UVS stond Niels van den Burg onder de lat. Samen met Kevin Wassenaar, die twee weken niet aanwezig kon zijn, verdedigt hij tot nu toe om en om het Leidse doel. ,,Binnenkort gaan we als staf in gesprek met de keepers en aangeven hoe we verder willen.”

Basisopstelling UVS: Van den Burg, L.Verlaan, S.Verlaan, Pison, Sloos, Leugering, Van der Weijden, Tavilla, De Roy van Zuijderwijn, De Vries, Adima.