Tweede klasse C (zaterdag)-Op de vierentwintigste speeldag treft UVS in de Kikkerpolder DoCoS. Een Leids onderonsje tussen twee ploegen die moeten vrezen. De thuisploeg lijkt straks klaar te zijn na 26 wedstrijden en zal de stap naar de eerste klasse dus weer niet maken. Docos bivakkeert op een nacompetitieplek voor lijfsbehoud.

UVS bewees zichzelf een slechte dienst afgelopen zaterdag. In het uitgespeelde duel bij SVC’08 werd met 2-0 verloren. Er moet welhaast een wonder gebeuren om nog kampioen te worden van de tweede klasse C. Met nog drie speelronden hebben DSO en Voorschoten’97 vier punten meer verzameld. Daarbij komt dat vooral het programma van de ploeg van André Lourens aanzienlijke perspectieven lijkt te geven op de hoofdprijs. Bij winst was UVS ook nog steeds afhankelijk geweest, maar nu werden de eigen glazen hoogstwaarschijnlijk al in gegooid.

Er mag nog worden gehoopt op de nacompetitie, maar voor het bereiken van het ‘toetje’ moet eigenlijk vanaf nu ook alles meezitten. Wanneer DSO kampioen wordt, zal de vervangende periodetitel op dit moment naar Voorschoten’97 gaan. VELO en op dit ogenblik Valken’68 spelen dan ook voor promotie. Mocht de Valkenburgse formatie het niet redden dan heeft UVS zeker niet de beste papieren voor de derde periodetitel. Wanneer Voorschoten’97 als beste bovendrijft, speelt DSO op zeker nacompetitie. De nederlaag tegen de fusieclub lijkt dus de knock-out voor UVS te zijn geweest.

Slechts een overwinning telde afgelopen zaterdag en die kwam er dus niet. UVS had niet hoeven te verliezen, maar overtuigend waren de resterende 38 minuten plus extra tijd niet. Steef Roodakkers meende dat zijn ploeg er alles aan gedaan had. Hij zag een ‘gedreven ploeg’, die ‘drie grote kansen om zeep had geholpen in de openingsfase’. Na de nederlaag stipte de trainer nog maar eens aan dat de selectie van UVS ‘voldoende kwaliteit herbergt’, maar dat het vooral ‘te smal is gebleken dit seizoen’.  Drie dagen na de nederlaag kreeg Roodakkers van het bestuur te horen dat het dienstverband met onmiddellijke ingang zou stoppen. Zo kwam er dus een vroegtijdig einde aan de verbintenis. Ras UVS’ er Arnold Overdijk maakt het seizoen af op de Leidse bank.

DoCoS hoopte eveneens op een Leidse zege in de eerder gestaakte wedstrijd. Het verschil met SVC’08 liep nu op naar vier punten en de focus van de ploeg van Ron de Roode moet nu vooral gericht worden op HVC’10, dat op de veilige elfde plaats staat met drie punten meer op de teller. De eveneens scheidende trainer kijkt uit naar zaterdag. ,,Ik merk aan de spelers dat de overlevingsmodus aanstaat. Er wordt geknokt tijdens de wedstrijden en er is scherpte op de trainingen. We kunnen ons niet verschuilen en weten wat er nodig is de komende weken. Natuurlijk staat een stadsderby op zich, maar de tegenstander maakt in deze fase niet meer uit. UVS mag dan misschien klaar zijn, maar zij zullen zich willen revancheren van de nederlaag bij SVC’08 en de verliespartij tegen ons (3-1) van eerder dit seizoen. Het zal zeker geen kopie worden van onze thuiswedstrijd tegen UVS. Zij zijn gewaarschuwd door ons sterke optreden destijds. Bij ons hoeft echter niemand gemotiveerd te worden. Winst is nodig, want we zitten uiteraard niet op de nacompetitie te wachten.”

Nog eens het verslag van de heenwedstrijd lezen?

Zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/2deklasse/uvs/docos-profiteert-optimaal-van-geklungel-bij-uvs/