HomeZaterdagTweede klasseDuel UVS gestaakt na onwel worden speler SVC ‘08

Duel UVS gestaakt na onwel worden speler SVC ‘08

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het duel tussen SVC ’08 en UVS was, bij een 0-0 stand, 57 minuten onderweg, toen SVC ’08-speler Fabian Toet met pijn aan de borst op de grond neerzeeg, wat tot grote schrik bij de omstanders leidde. Nadat de in allerijl gealarmeerde ambulancebroeders geen acuut gevaar voor de speler constateerden, werd Toet voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Scheidsrechter Post besloot, begrijpelijkerwijs, om na dit incident de wedstrijd definitief te staken. Toet mocht na onderzoek in het ziekenhuis naar huis en maakt het inmiddels goed. Naar verwachting zullen de resterende 33 minuten van de wedstrijd op donderdagavond 2 mei worden gespeeld.

De gehavende Leidse formatie, die aantrad zonder vaste krachten Mart Spierdijk, Thom de Vries, Berend Verdoes en Youssef Ait El Houssi, en de gastheren, zonder topschutter Steve de Ruiter, legden in het eerste half uur een vrij gezapig potje voetbal op het warme kunstgrastapijt. Het eerste doelgevaar kwam pas een kwartier voor rust en was afkomstig van de bezoekers. Marcello Walcott was aan de linkerkant SVC’08-verdediger Youssef Massoudi te snel af en diens voorzet bereikte spits Daan van der Zwaan, die zijn voet net niet voldoende tegen de bal kreeg. Niet veel later kopte Isi Adima een voorzet van basisdebutant Jesper van Overloop net over het doel van SVC’08 –doelman Joey Vos.

Adima, de gevaarlijkste aanvaller aan UVS-zijde, slalomde daarna door de SVC’08-defensie, maar Vos wist met zijn benen een Leidse voorsprong te voorkomen. De gastheren waren voor rust gevaarlijk door een vrije trap van Toet (net naast) en Clay Hoekstra, die een mooie Scheveningse aanval net niet wist te bekronen.

In de 2e helft, die dus maar twaalf minuten duurde, was nog niet veel opzienbarends gebeurd. Door de winstpartijen van concurrenten Voorschoten ’97 (2-4 bij VELO) en DSO (1-2 bij Berkel), is een zege in het vervolg van de wedstrijd dus een must voor UVS om nog kans te maken op het kampioenschap. Als de Leidenaren de gestaakte wedstrijd in winst weten om te zetten, naderen zij de Voorschotenaren en Zoetermeerders, met dan nog drie wedstrijden te spelen, op één punt en blijven dan een voorname kandidaat voor de titel. Het blijft dus ongemeen spannend in de tweede klasse C en het lijkt er op dat pas op de laatste wedstrijddag de definitieve beslissing in deze competitie gaat vallen.

Roodakkers over de gebeurtenis: ,,Het was schrikken geblazen en volkomen logisch dat de scheidsrechter in overleg met de twee teams besloot om het duel te staken. Gelukkig schijnt de schade mee te vallen voor de desbetreffende speler. We zullen dus weer terug moeten voor deel twee en dan weten we wat ons te doen staat.”

SVC ’08 – UVS 0-0, gestaakt na 57 minuten. Scheidsrechter: Post. Toeschouwers:150.

Opstelling SVC ’08: Vos, Massaoudi, Ros, Bos, Van de Meer, C. de Ruiter, Hoekstra,Tetteroo, Castillo, Toet, Hughes.

Opstelling UVS: Haak, Sloos, Verlaan, Van Overloop (46. Van Kempen), Pison, El Houari ,  Adima, Leugering, Van der Weijden, Van der Zwaan, Walcott.