HomeUVSInterviews UVSInvaller Thom de Vries laat voeten spreken bij UVS

Invaller Thom de Vries laat voeten spreken bij UVS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Zeker geen onbeladen duel in Wassenaar tussen SVC’08 en UVS. De uit- en thuiswedstrijden van het seizoen 2018-2019 zal bij beide ploegen nog niet uit het geheugen zijn. Het leverde de Leidse ploeg nul punten op. Dit keer liep het anders.

Niet tegen de verwachting in voetbalde UVS makkelijker dan de thuisclub. Het eerste half uur van de wedstrijd hadden de blauwwitten een manco. Het middenveld werd dikwijls overgeslagen en kon niets anders bedacht worden dan vanuit de verdediging de buitenkanten te bereiken. Te veel van hetzelfde dus waar de koploper van de 2e klasse C écht niet mee te verassen viel.

Een kwartier voor rust schrok het middenveld van UVS gelukkig wakker en gelijk zag je het voetballend vermogen toenemen. Het voetballend vermogen waar de Leidenaren het van moeten hebben. Al speelde SVC 08 op hun kenmerkende, felle manier waarmee de bezoekers in eerdere wedstrijden uit hun spel werden gehaald wat in het voordeel van de fusieclub was. Nu leek het of UVS deze wedstrijd wel eens “eronderuit zou kunnen gaan voetballen”.

De ploeg uit de Kikkerpolder bleef rustig en speelde het spelletje professioneel. Controlerend als het moest, maar zeker de aanval zoekend indien het moment daar naar was. In de zestigste minuut kwam Thom de Vries in het veld voor Enrico Geus. De dit keer wat onrustig spelende Geus was nog niet effectief geweest en De Vries moest dat wél gaan doen. En dat deed hij ook. In de 70e minuut deed eerst Isi Adema een doelpoging en in de rebound was het De Vries die de bevrijdende 0-1 maakte.

De thuisploeg werd agressiever in de duels en de druk op de Leidenaren nam enigszins toe. Meestal speelde UVS hier onderuit, mede dankzij goed reddingswerk van keeper Niels Van Den Burg, maar zonder slag of stoot ging dat niet. Vooral het hoofd van laatste man Sven Verlaan moest het tot twee keer toe behoorlijk ontgelden. Met een zware oogblessure verliet hij vijf minuten voor tijd het veld. Toen hij met de verzorger aan de zijlijn kwam wilde hij nog doodleuk de wedstrijd afkijken. Onverstandig, dat wel, maar het siert de ervaren verdediger.

De met bloed, zweet en tranen bevochten maar terechte overwinning voor UVS is een regelrechte opsteker. De ploeg van Van Dullemen heeft laten zien dat ze qua fysiek, tactiek en geduld stappen hebben gemaakt. Opgeteld bij de bagage op voetbalgebied kwam UVS dus sterk voor de dag en een positie in de kopgroep is ondertussen een feit.

De maker van het winnende doelpunt. ,,Ik had verwacht te spelen, maar de trainer koos anders. Ik voel me fit en ik heb dat vorige week ook bewezen tegen Kagia. Zelfs tot de laatste minuten kon ik sprintjes blijven trekken. De trainer bepaalt en het is duidelijk dat hij een luxeprobleem heeft voorin. Al met al zijn alle spelers dit seizoen nodig en ik kan alleen antwoorden door goed en nuttig in te vallen. Dat heb ik nu gedaan met een doelpunt. We spreken er vast dinsdag nog over. Ik ben in elk geval blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze zege.”

Eigenlijk scoor De Vries zelfs twee keer. ,,Helaas ging de 0-2 niet door vanwege vermeend buitenspel. Ik heb daar zware twijfels bij. SVC’08 TV zal beelden naar buiten brengen en als dit shot erbij zit dan weet ik of ik er eigenlijk twee op mijn naam had moeten krijgen. Maar goed; de winst blijft sowieso staan en dat is het belangrijkste.”

De nu voor het derde seizoen voor UVS uitkomende aanvaller spreekt van een overwinning voor het moraal. ,,Tegen SVC’98 hebben we het altijd lastig en vorig seizoen hebben we onze eigen glazen ingegooid tegen deze tegenstander. Dan is het dus lekker dat we nu wel winnend van het veld konden lopen. Dit is een fysiek sterke tegenstander, die naar mijn idee wel top vijf gaat spelen. Dus dit is een prima driepunter. Door deze winst en die van tegen Kagia is RCL (UVS verloor op eigen veld het openingsduel, red.) wel naar de achtergrond gedrongen. Van Nispen volgende week is voor mij niet echt bekend, maar het zou zeker helpen wanneer we snel scoren. Daar wordt een wedstrijd meer open van en daar moeten we van profiteren. Twee zeges met 1-0 zijn wel aan de magere kant natuurlijk.”

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Sloos, Pison, S. Verlaan, L.Verlaan, Van der Weijden, Van Vliet, El Houari, Geus, Adima, Tavilla.