dinsdag, april 23, 2024
HomeUVSInterviews UVSMoeizame zege UVS op nieuwkomer Van Nispen

Moeizame zege UVS op nieuwkomer Van Nispen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De opluchting was groot bij UVS nadat middenvelder Bart van der Weijden tien minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 binnen schoot en daarmee de zege veilig stelde. Het is de derde overwinning op rij voor de blauwwitte Kikkerpolderploeg, waarin het niet één tegentreffer incasseerde. Ook voor de derde maal op rij leek de wedstrijd wederom in de kleinst mogelijke score te eindigen. De 1-0 van (de man van de wedstrijd)Lars Verlaan, tien minuten voor rust, bleef tot aan de treffer van aanvoerder van der Weijden op het scorebord staan.

Toch hadden de gastheren, vooral in de tweede helft, het knap knap lastig tegen de Zilkenaren. De 1-1 zou op zeker moment niet onverdiend zijn geweest. Met een paar knappe reddingen hield doelman Kevin Wassenaar zijn ploeg aan de juiste kant van de score. Waar de tegenstanders van UVS tot nu toe vaak de bus parkeerden voor de eigen zestien, voetbalden de bezoekers vrij en moeiteloos mee met de ploeg van trainer Patrick van Dullemen. De basiself van trainer Stephan Spruijt herbergt genoeg routine en kwaliteit om aanvallend te spelen. Alleen conditioneel zal de ploeg het nog wel eens moeilijk krijgen gezien de geringe trainingsinspanningen.

In het eerste kwartier waren de beste mogelijkheden voor de gasten, waarbij de behendige Jordy Manuputty een hoofdrol opeiste. UVS speelde in die fase vooral slordig en leed te vaak balverlies. De eerste echte grote kansen waren wel voor de thuisclub. Thom de Vries luidde, ondanks twee gemiste kopkansen, een sterke fase in voor de gastheren. Vooral de tweede kans, na goed een half uur spelen had de spits moeten maken, maar hij kopte van dichtbij over. Kort daarvoor was Enrico Geus dicht bij de openingstreffer. De thuisclub domineerde, mede door een sterke terugval van de roodgelen.

De verdiende openingstreffer volgde via Lars Verlaan, die de bal in de korte hoek binnenschoot nadat enkele medespelers de lage en strakke voorzet misten. De sterke terugval van de ploeg van trainer Spruijt deed het ergste vermoeden voor het restant van de tweestrijd. Niets was echter minder waar. Wel had UVS kort na rust de pech dat Van Der Weijden de lat toucheerde. De gasten kregen via Bob Hoogkamer, ook al ex-Noordwijk, de kans op de gelijkmaker. Wassenaar voorkwam de 1-1. De wedstrijd was ondertussen volledig in evenwicht en kon alle kanten op. Met nog een kwartier te spelen was het weer doelman Wassenaar die een vlammend schot van Rick van der Vlugt knap verwerkte.

Daarna was het woord aan Van der Weijden. Eerst strandde een knappe solo op de doelman en daarna had de aanvoerder wat geluk dat zijn schot via de kruin van een verdediger achter de kansloze Sven van Hensbergen in het doel verdween (2-0).

,,Het ging allemaal erg moeizaam vandaag’’, stelde de maker van de eerste treffer. ,,Voetballend ging er veel fout bij ons. We waren erg onrustig aan de bal. Achterin is het wel stabiel. Daarentegen scoren we nog steeds moeilijk.”

Van Dullemen: ,,En dat laatste zal anders moeten. We gunnen elkaar te weinig of er is te weinig overzicht. Daardoor is elke wedstrijd lastig voor ons. Dat niveau moet omhoog. Bij voorkeur al volgende week, want Wateringse Veld is de koploper en een sterke ploeg. Ik ben benieuwd hoe mijn ploeg zich wapent tegen een Haagse tegenstander.”

Basisopstelling UVS: Wassenaar, L. Verlaan, S. Verlaan, Pison, Sloos, Van der Weijden, De Van Vliet, Roy van Zuydewijn, De Vries, Geus, Tavilla.