Tweede klasse C (zaterdag)- Aanstaande zaterdag is het volgens doelman Niels van den Burg twee jaar geleden dat hij zijn kruisbanden afscheurde. Een operatie volgde aan het begin van 2018. Na de winterstop in het seizoen 2018/2019 kwam hij weer terug op het veld, maar het bleef bij oefenduels en trainingen. Ondertussen is de doorgans betrouwbare sluitpost volledig hersteld en komende zaterdag kan hij meespelen met UVS tegen DoCoS. Dat laatste staat op het moment van het vraaggesprek nog niet vast. Daarover meer, maar zeker ook over de aanstaande stadsderby tegen de withemden uit het Morskwartier.

Volledig terug van weggeweest dus, maar het heeft lang geduurd. ,,Misschien moeten we zeggen ‘bijna volledig’, want op 100 procent kom ik niet meer uit. Wel ben ik door mijn angst heen. Ik durf alles weer en ik voel me fit. Zo’n blessure gaat natuurlijk tussen je oren zitten, maar als je dan geleidelijk aan ziet dat het beter en beter gaat dan durf je weer meer. Laten we het erop houden dat ik weer terug ben.”

Toch is het nog niet duidelijk of Van den Burg de eerste doelman is van UVS. ,,Die beslissing is inderdaad nog niet gevallen. De trainer heeft nog geen keuze gemaakt tussen mij en Kevin (Wassenaar, HK) en daar is het wachten op. Ik vind daar wel wat van en dat weet de trainer ook. We willen allebei graag weten waar we aan toe zijn, ook al is dat voor een van ons minder prettig. De onduidelijkheid is niet zo prettig. Noch voor de keeper, noch voor de verdediging. We zullen de zienswijze van de trainer echter moeten accepteren. Hij wijkt niet af vooralsnog van het idee dat hij er nog niet uit is. We doen in elk geval ons best en de trainer is van mening dat wij dicht bij elkaar liggen. Het spreekt voor zich dat je sowieso wilt spelen wanneer DoCoS de tegenstander is. Uitleg lijkt me niet nodig in deze.”

UVS staat bovenaan en DoCoS is terug te vinden bij de onderste ploegen in het rechterrijtje. Toch heeft de blauwwitte brigade het vaak lastig tegen de stadsgenoot, ook al was de positie op de ranglijst de voorbije jaren duidelijk in het voordeel van UVS. ,,Ik heb niet alle wedstrijden paraat, maar we kunnen inderdaad niet de beste cijfers overleggen. Ik denk dat dit onbewust met spanning en druk te maken heeft. Het ‘ons kent ons gevoel’ en het niet willen falen. Dat moeten we zien te doorbreken. We moeten ons eigen spel kunnen spelen en ons niet laten meeslepen in het spel van DoCoS.”

De ploeg van Patrick van Dullemen won de laatste vier wedstrijden en stuitte vooral op defensief ingestelde ploegen. UVS kreeg de bal en mocht het uitzoeken en stapte uiteindelijk winnend van het veld. ,,Ik verwacht niet dat DoCoS zich in zal graven. Ik ken Dennis Olman nog als trainer van GHC en hij steekt zo niet in elkaar. Hij is niet zo van het achteruitlopen met het team dat hij leidt. We zullen vast wel meer balbezit hebben, maar ik ga er vanuit dat zij ook komen om te voetballen en ons pijn te doen.”

In vier van de vijf wedstrijden werd de nul over de streep getrokken door Van den Burg en Wassenaar. ,,En onze verdediging. Dat staat als een huis tot nu toe en die lijn trekken we door ten opzichte van vorig seizoen. Dat is een kwaliteit. Scoren gaat ons minder soepel af en daardoor kunnen we wedstrijden niet vroegtijdig doodmaken. Dat was tegen Wateringse Veld niet anders afgelopen zaterdag. Wel werden we geholpen door een tamelijk vroege kaart aan hun kant, maar dan nog duurde het lang voordat we een marge van twee goals op het scorebord hadden staan. Dat moet en kan beter en daar werkt de groep hard aan.”

Hoewel Van den Burg moeite heeft met het uitblijven van de keuze voor de eerste keeper heeft de sluitpost goede ervaringen met Van Dullemen. ,,Hij was de assistent-trainer naast Maurice Steijn bij ADO toen ik daar in de jeugd keepte en toen vond ik het al een aardige vent. Hij communiceert goed en duidelijk. Ik zeg dus niet dat ik het daar altijd mee eens ben, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. De trainer bepaalt nu eenmaal en dat moet je als speler respecteren. Als ik het niet word, wat dan? Dat zou balen zijn en dat ga ik niet leuk vinden. Dat zal voor Kevin niet anders zijn. Het enige dat je vervolgens kunt doen is te laten zien dat de keuze niet juist is geweest.”