Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft geen vervolg kunnen geven aan de serie van vijf overwinningen. In een matige wedstrijd kwam de lijstaanvoerder in Hoek van Holland tegen HVC ’10 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Leidenaren delen nu de koppositie met Wateringse Veld/Kranenburg. Beide clubs verzamelden na 7 wedstrijden 16 punten en hebben een doelsaldo van plus 7. Volgende week valt de beslissing in de eerste periode. UVS ontvangt zaterdag in de Kikkerpolder Valken ’68, terwijl de Hofstadbewoners dan in Rijswijk de derby tegen Te Werve spelen.

De start van UVS was veelbelovend. Tomas Tavilla kreeg al na veertig seconden spelen een goede kans op de 0-1 maar zijn schot was te zwak om HVC’10-doelman Vincent Madern te verrassen. Met de harde wind in de rug lukte het UVS in de eerste helft niet om tot verzorgd aanvalsspel te komen. De bezoekers waren slordig in de opbouw, de bal ging rond in een te laag tempo en zonder bal was er niet voldoende beweging bij de blauw-witten.

Daan van der Zwaan, ditmaal in de basis startend, was één van de weinige UVS‘ers, die zich in de eerste rondgang wel op positieve wijze onderscheidde en het was niet toevallig dat juist hij voor de openingstreffer zorgde. Marvin Sloos zette goed door aan de rechterkant en de spits haalde doeltreffend uit na het voorbereidende werk van de verdediger. Een minuut eerder leek Van der Zwaan ook al de 0-2 op het scorebord te zetten, maar zijn doelpunt vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Bosschieter.

Dat gebeurde overigens in een fase dat de gastheren de bovenliggende partij waren en grote kansen onbenut hadden gelaten. UVS-doelman Niels van den Burg moest diverse keren zijn kwaliteiten tonen en werd eenmaal door het aluminium geholpen, nadat hij kansloos was op een schot van Rick Voskamp. De gelijkmaker viel luttele tellen voor het rustsignaal alsnog. UVS leek met de gedachten al in de kleedkamer te zitten en zag de vrijstaande Mitchell Bouwhuis volledig over het hoofd, die met een zeer fraai afstandsschot de bal langs de kansloze Van den Burg krulde (1-1).

Na rust werd het spelbeeld wat grimmiger. De gastheren schroomden niet om regelmatig de botte bijl te hanteren en incasseerden voor dat harde spel diverse gele kaarten. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong, alhoewel de wijze waarop dat gebeurde op zijn minst curieus te noemen was. Een HVC’10-speler kreeg na een blessurebehandeling  plots toestemming van de scheidsrechter om het veld te betreden, waardoor de UVS-verdediging in verwarring werd gebracht. Sil van Oijen profiteerde van deze onverwachte kans, oog in oog met Van den Burg faalde hij niet (2-1).

De door de Leidenaren hevig betwistte goal zorgde voor nog meer frustratie bij UVS, dat zich al eerder benadeeld voelde nadat de leidsman Isi Adima terugfloot bij een vrije doortocht van de spits naar het Hoekse doel. Aan de andere kant mochten de Leidenaren niet klagen dat de scheidsrechter niets zag in een handsbal van William van Vliet op de eigen doellijn. Een kwartier voor tijd kwamen de Leidenaren toch op gelijke hoogte. Na een handsbal van HVC’10 mocht Tavilla vanaf elfmeter aanleggen en via keeper Madern hobbelde de bal in het doel (2-2). In de slotfase moesten de gastheren met tien man verder, nadat  Leroy Smits een grove charge op de enkels van Bart van der Weijden met een tweede gele kaart, en dus rood, moest bekopen. Behoudens een kansje voor de ingevallen Enrico Geus leverde het overtal de bezoekers niet veel op en zo eindigde de matige wedstrijd, die geen winnaar verdiende, in een gelijkspel.

UVS-trainer Patrick van Dullemen na afloop: ,,We hebben het in de beginfase laten liggen. We krijgen goede mogelijkheden op de 0-1 en 0 -2 en die kansen moet je maken. We speelden op een zwaar veld tegen een tegenstander die op kracht speelt en als je die ballen niet maakt dan gaan zij, ook omdat wij vandaag niet in onze beste doen waren, erin geloven. Jammer dat we niet hebben weten te winnen, maar dit soort wedstrijden zitten er gaandeweg het seizoen ook tussen’’, aldus de Hagenaar in Leidse dienst.

UVS -verdediger Axel Pison over de wedstrijd: ,,We hadden het lastig vandaag. Nadat we in het eerste kwartier verzuimden om op voorsprong te komen, kwamen zij steeds beter in de wedstrijd. Ik vond ons ook erg slordig in de passing. Je hoopt in de slotfase, met een mannetje meer, toch nog op de overwinning, maar het zat er niet meer in. Al met al denk ik dat een gelijkspel terecht is’’, aldus Pison tot besluit.

HVC ’10 – UVS 2-2 (1-1) 25. Van der Zwaan 0-1, 45 +2 Bouwhuis 1-1, 68. Van Ooijen  2-1, 73. Tavilla 2-2. Scheidsrechter: Bosschieter.

Opstelling UVS: Van den Burg, L.Verlaan, Pison, Van der Weijden, Adima, Van Vliet, de Roy van Zuydewijn (46. El Houari), Tavilla, S. Verlaan, Sloos ,Van der Zwaan (66. Geus).

Foto’s: met dank aan Ron Heinen, haaglandenvoetbal.nl