Tweede klasse C (zaterdag)- Vanmorgen plaatste onze redactie al wat vraaggesprekken die betrekking hadden op DoCoS. Uiteraard hadden ook de blauwwitten een mening over het doelpuntloze gelijkspel. Aan het woord kwamen Arnold Overdijk en Axel Pison. Later volgt nog een verslag plus fotoreportage!

Overdijk: ,,Ik vind dat er al met al te weinig momenten voor het doel zijn geweest. UVS was wel gevaarlijker, maar we waren zeker in de eindfase niet scherp genoeg. Wel hebben we eigenlijk gescoord. Vanaf mijn positie kon ik zelfs zien dat die bal ruimschoots over de doellijn was in de tweede helft. Dat zit dan niet mee. Ik had wel een feller DoCoS verwacht gezien de stand op de ranglijst. Deze derby viel niet mee en dat is jammer.”

De spreker maakt het seizoen af sinds het vertrek van Steef Roodakkers. ,,Ja, ik ben UVS’ er en iemand moet het doen, he. Verder wil ik er niet veel over kwijt. Nee, de spelers hoor ik er niet veel over. Joh, die vinden het voetballen leuk en verder gaan ze gewoon weer verder. Zo werkt dat nu eenmaal. We willen het seizoen waardig afsluiten en als trainer wil ik simpelweg altijd winnen. Dus ook in de twee slotwedstrijden. De wil is er nog steeds en ook de trainingsopkomst is goed. We gaan eindigen zonder prijs, omdat UVS het al veel eerder heeft laten liggen. Het zou leuk zijn als we met twee winstpartijen kunnen afsluiten.”

Verdediger Axel Pison: ,,UVS kreeg de meeste kansen, maar we scoren heel moeilijk. Dat is een gegeven. We houden vaak de nul en we hebben ook veruit de minste tegengoals hoeven incasseren. Maar om nu te zeggen dat we er veel hebben gemaakt. Nee, dat is dit seizoen niet top geweest. Daardoor hebben we heel veel punten laten liggen.”

Vervolgend: ,,Na de nederlaag tegen SVC’08 van vorige week hadden we theoretisch nog een kans, maar ook die is nu verspeeld. Winst zat erin. DoCoS heeft weinig kansen gehad. Eigenlijk werden ze hooguit enigszins gevaarlijk uit standaardsituaties, maar voor het overige hadden we het niet heel druk achterin. Ik had wel verwacht dat ze zouden inzakken, maar dat ze op een zeker moment brutaler zouden worden. Dat heb ik niet gezien.”