Sven Verlaan (24) zal volgend seizoen in het shirt van UVS te bewonderen zijn.
Sven kwam enkele jaren uit voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag en speelde vervolgens voor UVS. In 2013 tekende hij op 18-jarige leeftijd een opleidingscontract bij FC Twente, dat een samenwerkingsverband had met UVS. Hij werd toegevoegd aan de selectie van Jong FC Twente dat vanaf seizoen 2013/14 uit ging komen in de eerste divisie. De verdediger debuteerde op 22 augustus 2014 in een met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Almere City FC, toen hij in de 87ste minuut inviel voor mede-debutant Hidde ter Avest. In de tweede helft van het seizoen had Verlaan geregeld een basisplaats als centrale verdediger in het team. Door financiële problemen bij FC Twente en de terugkeer van Jong FC Twente naar de beloftencompetitie werd het aflopende contract van Verlaan aan het eind van seizoen 2014/15 niet verlengd. Hij tekende daarop een eenjarig contract bij FC Den Bosch. Verlaan debuteerde voor zijn nieuwe club op 30 augustus 2015 in een met 5-2 verloren wedstrijd tegen Sparta. Dit seizoen speelt Verlaan bij tweede divisionist VVSB en daar gaf hij in januari j.l. aan dat hij aan het einde van het seizoen de Noordwijkerhouters zou verlaten.

Verlaan geeft aan dat hij zich meer op zijn maatschappelijke carrière wil gaan richten en zijn hele leven niet meer alleen wordt beheerst door voetbal. Dit is ook een van de redenen dat hij voor UVS heeft gekozen en wil graag zijn steentje bijdragen om UVS te helpen om de stap verder omhoog maken. Weetje: het komende seizoen zal Sven met zijn broer Lars voor het eerst in zijn voetbalcarrière samen gaan spelen.

Technische commissie UVS

Note redactie: eerder maakte de Leidse club al bekend dat Enrico Geus en Daily Hoogkamer zijn binnengeloodst voor het volgende seizoen. Tevens lieten Ruben Leugering en Ayoub el Houari weten de club trouw te blijven.