In navolging van een eerder geplaatst bericht hierbij het beloofde vraaggesprek met de nieuwe trainer van UVS. Patrick van Dullemen is komend seizoen de hoofdtrainer van de blauwwitten. In de voorbije weken werden de eerste contacten gelegd en afgelopen maandagavond werd de samenwerking tussen de huidige trainer van VELO (zo) en UVS beklonken met het tekenen van het contract. Van Dullemen is relatief onbekend in deze regio en dus trok onze redactie er op uit om meer te weten te komen van de opvolger van Steef Roodakkers.

Even een voorstelrondje. Wie is Patrick van Dullemen?

,,Ik ben 48 jaar en woonachtig in Den Haag met mijn vriendin en een dochtertje van vier. Ik ben bezig aan mijn laatste seizoen bij ADO Den Haag, waar ik al elf jaar met jeugd bezig ben. Daarnaast ben ik hoofdtrainer van de zondagtak van VELO. Bij die laatst genoemde club gaat de stekker eruit op die speeldag. Verder ga ik binnenkort van baan veranderen en ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig met voetbal.”

Bij welke clubs heb je nog meer gewerkt?

,, Bij Wateringse Veld ben ik twee jaar werkzaam geweest en ik heb een seizoen Laakkwartier achter de rug. Ik heb dus gewerkt in het Haagse en vind het erg prettig dat ik nu in een andere omgeving terecht ga komen. Let wel; bij ADO heb ik het nog steeds naar mijn zin, maar ik wil mij ook door ontwikkelen. Bij de andere clubs heb ik in korte tijd veel meegemaakt en zat het niet altijd mee qua bezetting, maar ik krijg nu de kans bij een grote club in het Leidse om volgende stappen te maken. Elf jaar ADO is niet niets en ik ben er blij mee dat ze mij kansen hebben geboden.”

 

Dan komt er opeens een Leidse club op je pad. Hoe is dat traject verlopen?

,,Drie weken terug legde de club contact met mij. Of ik interesse had om hoofdtrainer te worden. Uiteraard heb ik het er thuis over gehad, want het was eigenlijk de bedoeling om even een jaartje pas op de plaats te maken. Met een jong kindje en een drukke baan is het vaak rennen en vliegen. Mijn vriendin is echter niet moeilijk en weet dat ik helemaal op ga in de voetballerij. Ik moest mijn hart dus volgen van haar en dat heb ik gedaan. De gesprekken die ik voerde waren erg prettig en er was al snel een klik. De ambitie en de visie van de club staan mij aan en de keuze werd mij zo niet al te lastig gemaakt. Ook sprak ik al met de spelersraad en dat gaf eveneens een goed gevoel. Overigens ken ik Mart Spierdijk nog van ADO Den Haag.”

Wat ben je voor een type trainer?

,,Langs de kant sta ik niet te schreeuwen, maar ik zorg er wel voor dat de boel wakker blijft. Bij ADO heb ik veel opgestoken van mannen als Maurice Steijn, Rick Hoogendorp en Dennis den Turk en die ervaring kan ik prima benutten bij deze club. Het zaterdagvoetbal staat mij ook meer aan omdat daar leven in zit. Dat is echt business. Het voetbal op zondag in dit district heeft het zwaar. Dat wil ik dan ook graag achter me laten, hoewel ik de staf van VELO wel zal gaan missen.”

UVS wil hogerop. Het lijkt erop dat het eerste elftal dit seizoen naast de prijzen grijpt. Wat betekent dat voor jou?

,,Het is jammer dat het tegen SVC’08 fout ging j.l. zaterdag en het ziet er naar uit dat de club dus volgend seizoen met de hoofdmacht weer in de tweede klasse uitkomt. Dan is het dus de uitdaging om er volgend seizoen meer uit te halen. Het is mijn taak dat elke speler met plezier en passie voetbalt en van daaruit kunnen we tot successen komen. Het is echter ook duidelijk dat je niet zomaar even kampioen wordt. Veel clubs hebben ambities en versterken zich jaarlijks. Het heeft voor mij echter geen zin om al te ver vooruit te kijken. Zaterdag ga ik voor het eerst een kijkje nemen en daarna zorg ik ervoor dat ik een steeds beter beeld krijg van de club en de spelers met wie ik ga werken. Maar dat ik veel trek heb in deze klus is in elk geval evident.”

Note redactie: op het moment van het interview was nog niet bekend dat Roodakkers op non-actief was gezet. Dit gebeurde uiteindelijk dinsdagavond. Oer-UVS’er Arnold Overdijk neemt zijn taken tot het einde van het seizoen waar.