Tweede klasse C- UVS heeft na de 3-0 zege op DoCoS nog steeds de beste papieren om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Enkel HVC’10 of Valken’68 kunnen nog roet in het eten gooien. De koppositie van de ploeg van Patrick van Dullemen staat in schril contrast met de situatie bij de formatie van Dennis Olman. Zijn ploeg is terug op de laatste plaats.

In de voorbije jaren deed DoCoS de stadgenoot nogal eens pijn. UVS was dan vooraf vaak favoriet, maar dat was niet terug te vinden in de uitslag. In de eerste helft hadden de blauwwitten ook nu weer moeite met de weerstand van de ploeg die uit de laatste twee wedstrijden vier punten mocht bijschrijven. Het tempo bij de thuisploeg lag te laag en de pass was dikwijls ondermaats. DoCoS kon zo eenvoudig overeind blijven en het duel kwam niet tot ontbranding.

Het meest opmerkelijk was nog dat Olman twee wissels moest toepassen bij zijn toch al gehavende ploeg. Eerst viel Robin Brasker geblesseerd uit en kort daarna moest ook Simon Joubij, toch al niet okselfris in de voorbije weken, zich laten vervangen. Het maakte dat gelegenheidslinksback Mike Filippo doorschoof naar het centrum en de plek van de spelbepaler van DoCoS werd ingenomen door Sven Ravensbergen. Ook na de noodgedwongen wissels veranderde er weinig aan het spelbeeld. De derby kwam maar niet los en dat vonden de bezoekers eigenlijk wel prima. In die eerste vijfenveertig minuten kregen enkel Isi Adima en Thijs de Roy van Zuydewijn mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit.

Na de doelwisseling veranderde er veel. DoCoS kwam amper meer in de buurt van Kevin Wassenaar, waar het voor de pauze af en toe nog een speldenprik had kunnen uitdelen. UVS nam het heft in handen en gaf de regie ook niet meer weg.

Tomas Tavilla schoof de bal nog enkele centimeters naast, maar even later was het wel raak. De sterk spelende Marvin Sloos stuurde Isi Adima weg en de spits brak de ban en de wedstrijd open. Kort daarop bediende de ingevallen Enrico Geus Tavilla, maar het leverde andermaal geen doelpunt op. Kansen kwamen er echter volop voor de thuisploeg en een tweede doelpunt kon simpelweg niet uitblijven omdat de verdediging van DoCoS het overwerk niet meer aan kon.

Adima scoorde de 2-0, dit keer op aangeven van Lars Verlaan, die net als Sloos regelmatig op kon duiken als extra aanvaller. Vervolgens kreeg Geus drie opgelegde kansen, maar tot zijn eigen ongeloof bleef de ex-speler van Stompwijk’92 droog staan. De derde treffer kwam er evenwel alsnog. Opnieuw werd de defensie van de gasten opengereten en via Thom de Vries was het een koud kunstje voor de gebrachte Daan van der Zwaan om de uiteindelijk nog milde score te bepalen.

Zo kreeg de derby een volkomen terechte winnaar en werd het verschil op de ranglijst duidelijk weergegeven. Hoewel Van Dullemen andermaal nog veel ruimte zag voor verbeteringen, spreken de cijfers boekdelen. UVS vergaarde al vijftien punten en hield voor de vijfde achtereenvolgende keer de nul (doelsaldo 9 voor en 2 tegen, red).
Cijfers waar de geplaagde Olman van kan dromen. De trainer mist op dit moment teveel basisspelers en daardoor automatismen in zijn ploeg.

UVS-DoCoS 3-0 (0-0). 50. Adima 1-0, 61. Adima 2-0, 83. Van der Zwaan 3-0.
UVS: Wassenaar, Sloos, S.Verlaan (85. Van Kempen), Pison, L.Verlaan, Van der Weijden, Van Vliet, De Roy van Zuydewijn (46. Geus), De Vries, Adima (80. Van der Zwaan), Tavilla.

DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maat, Brasker (24.Disseveld), Filippo, Joubij (28.Ravensbergen), Gashi, Armitage (69.Flippo), Burer, Van Empel, Quellhorst.