Home UVS Interviews UVS UVS maakt pas op de plaats (plus podcast)

UVS maakt pas op de plaats (plus podcast)

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS is er niet in geslaagd om op gelijke hoogte te komen met lijstaanvoerder DSO. In Zoetermeer leed de ploeg van Patrick van Dullemen een 1-0 nederlaag en daardoor zakten de blauwwitten weg naar de vierde plaats. Het verschil met de koploper bedraagt nu zes punten en er resteert UVS dus niets anders dan de achtervolging in te zetten.

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 beloofde vooraf veel want er zouden twee voetballende ploegen tegenover elkaar staan en vuurwerk leek gegarandeerd. Helaas bleef de topper achter bij de verwachtingen. Uiteraard deerde het de ploeg van Oscar Biesheuvel en de zijnen van geen kant. DSO sloeg de aanval af en blijft voorlopig de te kloppen ploeg.

Bij UVS was er weer een basisplaats ingeruimd voor Berend Verdoes, die de maanden hiervoor een rol had op het tweede plan. Thijs de Roy van Zuydewijn werd als linksachter opgesteld en dat had alles te maken met het ontbreken van Marwin Sloos en Jeffrey van Kempen in de achterste linie bij de Leidenaren. Niels van den Burg had de strijd tussen de palen gewonnen, zo werd vorige week bekend, maar de doelman blesseerde zich onlangs aan zijn hand en daardoor kreeg Kevin Wassenaar zijn kans onder de lat.

De eerste mogelijkheid kwam op naam van Remon van Bochoven. De spits van DSO zocht het doel echter beduidend te hoog en even later kreeg Thom de Vries de gelegenheid om gevaar te stichten voor de Leidenaren. De buitenspeler, in de tweede helft opgesteld als spits, schoot in de korte hoek maar daar had Ritchie de Vreeden het oog in. Ruim tien minuten later leek UVS een grote kans te krijgen, maar een steekbal van Bart van der Weijden bereikte Isi Adima wel maar de aanvaller struikelde over zijn eigen benen. Weg vrije doortocht. Diep in de eerste helft meldde Rodney Ebing zich nog voorin voor de neus van Wassenaar, maar de aanvaller kon niet goed bij de bal. Voor wat betreft de kansen was dit het wel. Het spel was van twee kanten niet om over naar te schrijven en beide ploegen namen zeker geen overdreven risico’s om iets te forceren in de eerste rondgang.

Na de onderbreking gebeurde er meer in Zoetermeer. Toch konden beide ploegen niet aantonen niet voor niets met de beste ploegen mee te gaan tot dusverre. Er was en bleef veel balverlies over en weer en goed voetbal werd verborgen gehouden. Toch kreeg DSO niet ver na rust een grote kans om de wedstrijd open te breken. Van Bochoven schoot van dichtbij huizenhoog over. Ook het tweede gevaar kwam van de thuisploeg. Aanvaller Mercera kopte een voorzet van Stefan Stam over het doel van Wassenaar.

UVS zou gewaarschuwd moeten zijn, maar kwam toch op achterstand. Jay Weber bracht een vrije trap in de zestien en niemand van de in het zwart en geel gehulde bezoekers trad kordaat op. Daardoor werd het een koud kunstje voor Van Bochoven om nu wel van dichtbij af te drukken.

Eindelijk schoot UVS wakker, maar om nu te zeggen dat er een batterij aan kansen kon worden genoteerd ging absoluut te ver. Van der Weijden kopte een keer naast en Isi Adima dwong De Vreeden tot een belangrijke redding. Voor het overige bleef het karig wat UVS liet zien. De 2-0 had ook zomaar kunnen vallen. William van Vliet schoof de bal zomaar in de voeten van Kevin Cameron en in die situatie werd UVS gered door de paal. Wassenaar voorkwam al eerder een marge van twee treffers.

Foto: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Eric de Wit

De slotfase verliep hectisch en chaotisch. De scheidsrechter van dienst raakte opeens de weg kwijt en ‘vergat’ Stam te voorzien van een tweede gele kaart. In de daarop volgende aanval bracht Adima een aanvaller ten val. Een gele kaart was op zijn plaats, maar de rode kaart werd getrokken. UVS begreep niets van deze beslissing en vervolgens ontstonden er her en der praatgroepjes op het veld. Daar kwam uiteindelijk uit voort dat Stam alsnog zijn tweede gele kaart kreeg en zo was het tien tegen tien. Enkel had de rode kaart voor Adima dus niet zover hoeven komen en bij deze gang van zaken werd UVS benadeeld.

Ondanks dat UVS in de laatste fase met vijf aanvallers speelde (Enrico Geeus, Daan van der Zwaan en Emmanuel Brown werden ingebracht), kwam er geen verandering meer in de stand. UVS was simpelweg niet bij machte geweest om DSO pijn te doen en mocht van geluk spreken dat de gastheer in de laatste fase niet nog een tweede treffer kon aantekenen. Feit bleef in elk geval dat UVS met lege handen stond en zo langzamerhand mag worden gesteld dat UVS lijdt aan dezelfde kwaal als in het seizoen 2018-2019. Er wordt te weinig gescoord en daardoor gingen al veel punten verloren. Zorgwekkender nog was dat de gasten in deze tweestrijd nauwelijks tot kansen konden komen. DSO won zo, zonder te overtuigen, verdiend van de Leidse ploeg waar nog voldoende werk verricht moet worden om daadwerkelijk mee te kunnen strijden om de prijzen.

DSO-UVS 1-0 (0-0). 58. Van Bochoven 1-0.

UVS: Wassenaar, L. Verlaan, S.Verlaan, Pison, De Roy van Zuydewijn (79.Brown), Van der Weijden, Van Vliet, Verdoes (69.Van der Zwaan), Tavilla (63. Geus), De Vries, Adima.

Beluister hier nog een interview met de trainer van UVS: