Nadat eerder Foreholte en ROAC geklopt werden, was het nu de beurt aan DIOS om verslagen te worden door UVS. In Leiden werd het 4-1, waar een veel grotere uitslag tot de mogelijkheden behoorde. UVS werd in elk geval overtuigend winnaar van de poule en lijkt met vertrouwen te kunnen uitzien naar de openingswedstrijd van het seizoen op eigen bodem tegen RCL.

Patrick van Dullemen kon niet beschikken over meer dan een handvol spelers, vooral vanwege pijntjes en te weinig trainingsarbeid. Het hinderde zijn ploeg niet om dominant voor de dag te komen. Het was eigenlijk een raadsel dat het na een kwartiertje 0-1 stond. Dit had UVS echter door verdedigend geklungel over zichzelf afgeroepen. In de beginfase hadden de blauwwitten eigenlijk al drie keer moeten scoren.

Na het tikje herstelde UVS zich evenwel al snel. DIOS werd vastgepind op eigen helft en Leidse doelpunten konden niet uitblijven. Eerst werd Enrico Geus gevloerd en Bart van der Weijden benutte de strafschop feilloos. Daarna snelde Geus er over links vandoor en aan zijn eindpass mankeerde ook al niets. Voor Tomas Tavilla was het een koud kunstje om de 2-1 binnen te lopen. Daarna bleef UVS dicteren, maar de kansen werden om zeep geholpen.

Na de onderbreking veranderde er niets aan het spelbeeld. DIOS kwam er niet aan te pas en mocht niet mopperen dat het uiteindelijk bij 4-1 bleef. Eerst rondde Tavilla een prima aanval af en Sven Verlaan promoveerde een hoekschop tot doelpunt. De tweedeklasser op zondag eindigde het duel overigens met tien man vanwege een getrokken rode kaart, die best in het borstzakje had mogen blijven.

UVS combineerde er vlot op los en met het veldspel moet de nummer vier van het vorige seizoen in de tweede klasse C hoge ogen kunnen gaan gooien. Er is meer creativiteit in de ploeg gekomen en voorin zijn er meer mogelijkheden dan het vorige seizoen. Het wegvallen van Mart Spierdijk-waarschijnlijk komt de centrale verdediger dit seizoen niet in actie- is een aderlating maar met Sven Verlaan is er wel de nodige ervaring bijgekomen en ook hij kan bij dode spelmomenten zijn meerwaarde gaan laten gelden.

Bij de gastheren ontbraken Marvin Sloos, Berend Verdoes, William van Vliet, Thom de Vries, Mo Matoug en Ruben Leugering onder meer en nog stond er een sterk elftal binnen de lijnen. Toch mag er aan deze zege niet te veel waarde worden toegekend, want daarvoor was de tegenstand eenvoudigweg te gering. Hoe dan ook; UVS lijkt in staat om hoge ogen te gaan gooien in 2C.

UVS-DIOS 4-1 (2-1). 12. Noordam 0-1, 21. Van der Weijden (strafschop) 1-1, 26. Tavilla 2-1, 61. Tavilla 3-1, 69. Verlaan 4-1.

UVS: Van den Burg, L. Verlaan, Pison, S. Verlaan, Van Kempen, Van der Weijden, El Houari, De Roy van Zuydewijn, Tavilla, Adima (46. Van der Zwaan), Geus (68.Hulters).

Beluister hier nog een interview met de UVS-trainer:

https://soundcloud.com/hennie-kanbier/van-dullemen