Tweede klasse C (zaterdag)- UVS is er niet in geslaagd om het reguliere seizoen van en verlenging te voorzien. De blauwwitten wonnen wel in hun slotduel, in het Westland werd SC Monster met 0-1 geklopt, maar Valken’68 won ook en pakte zo de periodetitel. Een nederlaag van de Valkenburgers had UVS wel nacompetitievoetbal opgeleverd. Trainer Arnold Overdijk: ,,Heel even hadden we wat we wilden, maar Valken’68 poetste de achterstand weg. Het is jammer dat we eindigen zonder prijs, maar we hebben het zelf laten liggen dit seizoen.”

SC Monster, dat veroordeeld is tot het spelen van nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud, zag de bezoekers al vroeg op voorsprong komen. Puntspeler Daan van der Zwaan scoorde op aangeven van Marvin Sloos. Daarna kreeg UVS de nodige kansen over de gehele wedstrijd, maar tot meer doelpunten kwam het niet. Overdijk: ,,Deze wedstrijd was exemplarisch voor het seizoen. De bovenliggende partij zijn, veel kansen en mogelijkheden creëren maar te weinig scoren. Dat is toch wel het euvel geweest dit seizoen. We hebben heel weinig doelpunten hoeven incasseren, maar aan de voorkant zijn we niet overtuigend geweest. En daarmee sta je op een plek waar je hoort te staan en dus ook zonder prijs.”

Toch kan het seizoen van UVS nog worden opgefleurd. ,,We spelen op 15 juni in de finale voor de Rabobank LAV Cup op eigen terrein tegen Voorschoten’97. Van de kampioen hebben we tweemaal verloren dus we krijgen nu de kans op revanche. De prijs willen we graag in de wacht slepen en naar ik begrijp wil Voorschoten’97 dat ook. Dus dat kan nog een leuke pot worden alvorens we met vakantie kunnen. Leuk toch?”

Basisopstelling UVS: Haak, Sloos, Verlaan, Menken, Van Kempen, Verdoes, Leugering, Ait el Houssi, Van der Weijden, Van der Zwaan, De Vries.