HomeUVSInterviews UVSUVS speelt gelijk en verzuimt koppositie te pakken

UVS speelt gelijk en verzuimt koppositie te pakken

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het is ongemeen spannend bovenin deze tweede klasse, waarin DSO, UVS en Voorschoten’97 gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen Berkel bezette UVS de tweede plek, op een punt van de koploper uit Voorschoten en met een punt voorsprong op de Zoetermeerse ploeg. Na een slordige eerste helft en een matige tweede rondgang stond er na ruim 90 minuten voetbal een verdiende 1-1 op het scorebord. Balen voor de Leidenaren, want bij winst had Uit Vriendschap Saam de koppositie gepakt. Er komen nog vier finales aan, en gezien de grilligheid in de uitslagen is er weinig zinnigs te zeggen over de afloop.

De thuisclub begon zonder de afgelopen donderdag op de training geblesseerd geraakte Mart Spierdijk. De centrale verdediger bewoog zich voort op krukken en gevreesd wordt voor een meniscus- of kruisbandblessure. Het centrale duo achterin werd derhalve gevormd door Lars Verlaan en Axel Pison, maar ook zij konden niet voorkomen dat de eerste helft rommelig en slordig was. Dit ondanks dat de ploeg van Stefan Roodakkers na ruim een kwartier spelen ietwat gelukkig op voorsprong was gekomen. Een goede interceptie van Marvin Sloos werd gevolgd door een uitstekende dieptebal op Daan van der Zwaan. Zijn voorzet vanaf de linkerkant werd door een verdediger van de bezoekers in eigen doel gewerkt.

Na een halfuur spelen werden de bezoekers voor de eerste keer echt gevaarlijk, echter meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Vlak voor rust was er een gevaarlijke combinatie tussen captain Bart van der Weijden en de ijverige Isi Adima, eerstgenoemde schoot de bal net over het doel heen. Zo werd de rust bereikt met een minimale voorsprong, werd er slordig gespeeld door beide ploegen en konden de toeschouwers niet echt warm worden van het vertoonde spel.

Vlak na rust stuurde wederom Sloos Adima diep. Vanaf de achterlijn volgde een voorzet maar Van der Zwaan kon niet genoeg kracht zetten om binnen te werken. De veelal op intuĂŻtie spelende Adima had vlak hierna de voorsprong moeten verdubbelen. Na een uitstekende uittrap van man van de wedstrijd Jesse Haak begon hij vanaf de zijlijn aan een rush die hem uiteindelijk in een Ă©Ă©n op Ă©Ă©n situatie met de keeper bracht maar zijn inzet ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Een dure misser want in de tegenstoot was het aanvoerder Alex de Ronde die een voorzet vanaf de zijkant achter doelman Haak kopte.

Vanaf dat moment werd het duel aantrekkelijker. Het spel van vooral de blauw-witten was nog niet goed, maar er ontstond wel meer ruimte, het spel golfde op en neer en er ontstonden mogelijkheden voor beide ploegen. De grootste was wederom voor Adima, maar hij wist een kwartier voor tijd wederom het net niet te vinden. Zijn inzet verdween over de keeper heen, maar belandde ook naast het doel. Berkel kroop de tweede helft ook wat meer uit haar schulp. Pison wierp zich met zijn hele ziel en zaligheid in de baan van een schot met een corner tot gevolg. In de laatste fase van de wedstrijd waren de bezoekers gevaarlijker, en was het aan doelman Haak te danken dat er een punt kon worden bijgeschreven.

Pison baalde vlak na afloop van het resultaat maar ook van het vertoonde spel. ,,Gezien de andere uitslagen houd ik aan deze wedstrijd wel een zuur gevoel over, want bij winst had je de koppositie in handen gehad. Aan de andere kant, we doen nog steeds mee en dat had natuurlijk ook zo maar anders kunnen zijn. We verzuimen de 2-0 te maken en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na de gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten op en is het gelijke spel na ruim 90 minuten voetballen wel verdiend te noemen. Wij hadden in de tweede helft moeite met de positiewisselingen bij Berkel, organisatorisch waren we het hierdoor de tweede helft ook helemaal kwijt.”

UVS had zaterdagmiddag niet de uitstraling van een ploeg die om het kampioenschap speelt. Waren het de spanningen, of is het een van de zaterdagen die iedere ploeg wel eens heeft? Met nog vier finales voor de boeg is alles nog mogelijk en dat is ook het positieve van de zaterdagmiddag, echter staan er nu twee ploegen boven UVS. Allebei op een punt, dus binnen handbereik maar de Leidenaren hebben de situatie niet meer in eigen hand. En dat was wel mogelijk geweest …..

UVS – Berkel 1-1 (1-0). 18. eigen doelpunt 1-0, 60. De Ronde 1-1. Scheidsrechter: Van Ekelenburg. Toeschouwers 180.

Opstelling UVS : Haak, Verlaan, Van Kempen, Pison, Van der Weyden, Adima, Houan, Van der Zwaan, Verdoes (76. Walcott), Sloos, Leugering.

Opstelling Berkel : Stigt, Van der Stoep, Rensink, Van der Vorm (81. Ammerlaan), Azaroiali, E. van der Breggen, De Ronde (90. De Jong) Van den Dool, P. van der Breggen, De Groot, Buitenhuis.