Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS kwam een punt dichterbij directe concurrent HVC’10 en moet met nog twee wedstrijden voor de boeg twee punten goedmaken. Ron de Roode heeft daar na het doelpuntloze gelijkspel bij UVS alle vertrouwen in en zo zou het tweedeklasserschap behouden kunnen blijven. Daar was de thuisploeg vorige week al vrijwel zeker van, hoewel dat allerminst tot vreugde stemde bij de blauwwitten.

Na afloop van de stadsderby was met name de vraag of DoCoS tevreden mocht zijn met het punt. Op basis van het aantal genoteerde kansen was het antwoord ‘ja’, maar in eigen hand heeft de ploeg uit de Leidse Mors het nog steeds niet. ,,Beide constateringen kloppen, maar de inhaalrace geeft ons nog steeds hoop dat de dans kan worden ontsprongen. Soms moet je een resultaat koesteren als er simpelweg niet meer in heeft gezeten. Ik had mijn ploeg aangegeven met lef te spelen, maar dat heb ik te weinig gezien”, sprak de Leidse oefenmeester van de nummer twaalf van de ranglijst.

Bij UVS ging het vooral over een moment uit de tweede helft waarin de ploeg zich tekort gedaan voelde. Doelman Mitchel van Abswoude kon een bal niet klemmen en volgens velen ging de bal over de doellijn. De scheidsrechter had een groot vraagteken boven het hoofd en de grensrechter van Docos hield de vlag naar beneden. Daar stond tegenover dat een veelbelovende aanval van de gasten later werd onderbroken door de scheidsrechter vanwege een voorafgaande overtreding. Wellicht had er daar meer ingezeten voor de gasten.

Dat laatste zou zeker niet verdiend zijn geweest, want UVS had veel meer balbezit gehad en kreeg ook meer en betere kansen. Overtuigend was het echter allerminst in de eindfase en daarmee werd voor de zoveelste keer dit seizoen het manco getoond bij de nummer drie van de rangschikking.

Na een roerige week bij UVS waarin het dienstverband van Steef Roodakkers vroegtijdig werd beëindigd, nam oer UVS’er Arnold Overdijk de honneurs waar op de bank. Naast hem nam Mart Spierdijk plaats als assistent. De onfortuinlijke centrale verdediger is voorlopig uitgeschakeld en kan zo zijn steentje bijdragen om vanaf de kant spelers te begeleiden. Zijn aanwezigheid binnen het veld werd dit keer niet node gemist, want DoCoS kon maar weinig gevaar stichten. De grootste kans was uiteindelijk voor Luc Quellhorst, maar met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Jesse Haak een doelpunt. De doelman werd ook nog een keer getest door invaller Sven Ravensbergen, maar daarmee hield de aanvallende dadendrang van DoCoS wel zo ongeveer op.

Zoals gezegd stichtte UVS veel meer gevaar, maar grote kansen waren onder meer niet besteed aan Thom de Vries en Isi Adima. De Vries, die nu de voorkeur kreeg boven Daan van der Zwaan in de aanvalslinie, had meer kunnen doen met een gave voorzet van Bart van der Weijden. Adima ‘vergat’ een bal binnen te lopen en had een aantal keren ruzie met de bal in kansrijke situatie. Enkele schoten, vooral die van Van der Weijden en Berend Verdoes, gingen voor hen net naast de verkeerde kant van de paal. Voor het overige was het spel van de gastheer net als dat van DoCoS allesbehalve denderend en zo eindigde de teleurstellende Leidse twist onbeslist.

DoCoS eindigt het seizoen met een thuiswedstrijd tegen RCL en lijstaanvoerder DSO wacht nog in Zoetermeer. HVC’10 gaat nog op bezoek bij Te Werve en ontvangt VELO. Voor UVS staat enkel de eer nog op het spel, hoewel men daar in Voorschoten anders over zal denken. De Leidenaren zouden de ploeg van André Lourens een grote dienst kunnen bewijzen door DSO volgende week te stuiten.

Al met al verloor UVS dit seizoen vijf punten aan DoCoS en gezien de stand op de ranglijst mag dat opmerkelijk worden genoemd. De komende weken zullen uitwijzen wat de waarde is geweest van het gelijke spel voor DoCoS.

UVS-Docos 0-0. Scheidsrechter: Kuup. Toeschouwers: 225.

UVS: Haak, Sloos, Pison, Verlaan, Van Kempen, Van der Weijden, Leugering (74. Ait El Houssi), El Houari, Verdoes, De Vries (80. Walcott), Adima (70. Van der Zwaan).

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Armitage, Peet, Van Wieringen, Joubij, Mhanni (71. Ravensbergen), Klein, Quellhorst, Van Empel, De Ridder.

Foto’s: Jack Wolters

SAMSUNG CSC