Tweede klasse C (zaterdag)- Een spannend affiche stond zaterdagmiddag op het programma in de Kikkerpolder. Nummer drie van de ranglijst, UVS, ontving Te Werve, de nummer zes. In de achtervolging op DSO en Voorschoten’97 is elk punt van groots belang voor de thuisploeg. Om in het spoor te blijven van de twee bovenste ploegen moest er dus gewonnen worden van de Rijswijkers, die de laatste twee wedstrijden hadden verloren. Na een vroege voorsprong heeft UVS de wedstrijd zakelijk uitgespeeld, zonder echt in de problemen te zijn gekomen. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld, waarmee ook meteen de einduitslag op het scorebord stond. Doordat HVC’10 en VELO punten verspeelden, heeft UVS een gat van zes punten geslagen op de achtervolgers.

Op een stormachtige Kikkerpolder bleek al snel dat het voor beide teams lastig was om verzorgd te voetballen. Veel ballen kwamen niet aan en er werden nog weinig kansen gecreëerd. Voor UVS blijkt scoren dit seizoen dikwijls sowieso al een probleem te zijn. 24 doelpunten uit 18 wedstrijden is karig te noemen voor een nummer drie. Daar staat echter wel tegenover dat de blauwwitten met 14 tegendoelpunten veruit de minst gepasseerde verdediging van de competitie hebben. Ook in deze wedstrijd werd weer de nul gehouden. Dat was al voor de tiende (!!!) keer dit seizoen.

De eerste kans van de wedstrijd was gelijk een doelpunt. Aanvoerder Bart van der Weijden kon vanaf de rand van de zestien aanleggen. Zijn schot rolde de verre hoek in, waardoor hij zijn ploeg op voorsprong zette. De doelpuntenmaker merkte dat de weersomstandigheden zwaar waren en dat een snelle goal weleens heel belangrijk zou kunnen zijn, zo liet hij na afloop weten: ,,Het was heel moeilijk voetballen door de regen en de wind. Gelukkig kwam we wel vrij snel op voorsprong. Dat wilden we van tevoren ook, zodat we de rest van de wedstrijd een beetje achterover konden leunen.”

Achterover leunen konden de beide ploegen na een klein kwartier, omdat een korte, maar krachtige onweersbui over Leiden trok. De scheidsrechter besloot terecht om direct naar de kleedkamers te gaan. Na een pauze van circa twintig minuten was de lucht boven het UVS-complex weer strak blauw, waardoor de wedstrijd gelukkig hervat kon worden.

Het beeld van de rest van de wedstrijd was hetzelfde als voor de onderbreking. UVS had meer de bal en was gevaarlijker dan de bezoekers uit Rijswijk. Toch lukte het de ploeg van Steef Roodakkers niet om beter met de kansen om te gaan. Pas na rust werd de voorsprong verdubbeld. Marcello Walcott werd diep gestuurd door Van der Weijden. Walcott snelde richting de achterlijn, waar hij goed het overzicht hield. Zijn harde voorzet bereikte Daan van der Zwaan echter niet, omdat deze binnen werd gegleden door Te Werve-verdediger Geraldo Reijntjes. Hiermee bepaalde hij direct de eindstand.

De 2-0 overwinning kan UVS goed gebruiken, aangezien Voorschoten’97 en DSO beiden eveneens drie punten hebben gepakt in deze speelronde. Van der Weijden weet wat UVS te doen staat komende tijd: ,,We zijn niet goed omgegaan met de kansen, want het had wel een grotere uitslag kunnen worden. Twee weken geleden was dat tegen HVC’10 ook het geval, waar we af en toe toch verkeerde keuzes maken in de omschakeling. Maar uiteindelijk is een 2-0 overwinning natuurlijk prima. We kunnen ons nu op gaan maken voor een mooi eind van de competitie. We moeten nu vol voor de derde periode gaan. Maar de eerste plek is ook binnen bereik. Volgende week moeten Voorschoten’97 en DSO tegen elkaar, dus dan is het zaak om in te lopen. We willen nu de druk erop houden. De op één na laatste speelronde krijgen we DSO op bezoek, dus dat kan een mooie clash worden.”

UVS – Te Werve 2-0 (1-0) 9. Van der Weijden 1-0, 52. eigen doelpunt 2-0.

Scheidsrechter: Gieles Toeschouwers: 150.

UVS: Haak, Van Kempen, Spierdijk, El Houari, Pison, van der Weijden, El Houssi, Leugering, Adima (85. Salah), van der Zwaan (77. De Vries), Walcott (54. M. Sloos).

Te Werve: Veerman, Gomez (70. Alparslan), Reijntjes, M. Faloun, Afellah (85. Boubsi), Z. Faloun, Blackshaw, Vogel, van Oostrom Soede, Paas, Mulder (60. Kusters).