HomeUVSInterviews UVSUVS wint van Wateringse Veld en grijpt de macht

UVS wint van Wateringse Veld en grijpt de macht

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Wateringse Veld/Kranenburg-UVS. Een mooie opkomst op sportpark Zonneveld in Den Haag. Beide ploegen betraden met de borst vooruit het veld. Beide ploegen speelden op hun manier vanaf de eerste minuut aanvallend. De thuisploeg deed dat meer vanuit de counter en UVS was duidelijk op zoek naar ruimte tussen de linies. Goed waarneembaar was dat het technische en snelle combinatievoetbal van de blauwwitten hun tegenstander uit balans bracht. Maar vaak genoeg ging de aanvalsopzet van UVS al bij de derde of vierde speler mis en profiteerden de Hagenaren in de uitbraak.

Men zou het spel van de twee kemphanen in het eerste half uur te vrijblijvend kunnen noemen. Twee kleine kansjes ontstonden voor Isi Adima en Sven Verlaan aan de zijde van UVS, maar de grootste kans was toch wel voor de thuisclub toen na een kwartier spelen vanaf rand zestien de lat werd geraakt. Geen doelman had daar meer iets aan kunnen doen, maar de lat gelukkig wel voor de Leidenaren.

De grote vraag was eigenlijk wanneer het eerste doelpunt ging vallen. Nogmaals teveel vrijblijvendheid levert over het algemeen geen punten op en in deze wedstrijd zou een doelpunt van de een wel eens het verlies voor de ander kunnen betekenen. In minuut 35 bereikte een lange bal vanuit de achterhoede van UVS Adima, die zo goed als weg was van zijn directe tegenstander John Bos. De verdediger was duidelijk trager dan Adima en moest een overtreding inzetten. Scheidsrechter Groenendijk gaf hem een rode kaart wat redelijk zwaar bestraft was gezien het vergrijp en het enthousiasme waarmee Adima naar de grond ging.

De thuisploeg haalde als reactie hun aanvoerder Marcel Pronk terug om het overtal van de bezoekers te weerstaan. Aan Haagse kant, zowel in als buiten het veld, veel rumoer nu. UVS bleef de ruimte zoeken onder andere via William van Vliet die sterker in de wedstrijd kwam. In het eerste half uur leek hij wat zoekende tussen de verdediging en het middenveld maar de routinier raakte steeds krachtiger in zijn rol. Het zoeken naar mogelijkheden door UVS leverde vlak voor rust het gewenste resultaat op. Marvin Sloos gaf een voorzet waarop Adima de 0-1 binnen knalde.

Doelpuntenmaker Isi Adima hier op archieffoto tegen ROAC voor de districtsbeker.

In de tweede helft pakten de bezoekers in eerste instantie goed door. De thuisploeg trok geregeld aan de noodrem, maar de jonge arbiter uit Middelharnis had de wedstrijd verder goed in de hand. Rond een uur spelen moesten de Hagenaren iets gaan forceren. Trainer Ricky van de Berg bracht jong bloed in het veld met Phil Altimari en Desley Koegler van wie vooral Altimari voor wat gevaar zorgde. Wat van de blauwwitten verwacht mocht worden op dat moment maakten zij ook waar. Zo’n twintig minuten voor het einde bereikte een scherpe pass vanuit het midden van Tomas Tavilla aanvoerder Bart van der Weijden die geen medelijden toonde aan zijn tegenstander. Het was 0-2 en langzamerhand doofde het Haagse vuur.

Uiteindelijk won UVS deze machtsstrijd ook met die stand en is het nu koploper. Wedstrijd op wedstrijd laat de ploeg uit de Kikkerpolder zien dat zij geen uitgesproken uitblinkers hebben, maar wel als team er voor en met elkaar staan.

Van Vliet: ,,In de voorbereiding begon ik als linksbuiten. Al snel werd ik als een van de spillen in de organisatie vanuit het middenveld gezet. Wat betekent dat als die staat, ik wat vrijer ben om aanvallend iets toe te voegen.”

Trainer Patrick van Dullemen: ,,Wat ik die jongens in wedstrijden als deze vooral meegeef is dat ze hun spel moeten spelen en zich niet moeten laten afbluffen. We hebben momenteel een goede groep die voor elkaar knokt. Ook de invallers halen het benodigde niveau en we maken fysiek stappen. Daar moeten we de rest van het seizoen van profiteren, vooral omdat de weg nog erg lang is.”

Wateringse Veld/Kranenburg: Van Zweden, Pronk, Van Kordelaar (Tabi), Scheffer, Fens, Nicky Brouwer, Boukhari (Altimari), Speelman (Koegler), Jordy Brouwer, Van de Toorn.

UVS: Van der Burg, Lars Verlaan, Pison, Van der Weiden, Adima, De Roy van Zuidewyn, De Vries (Geus), Van Vliet, Tavilla, Sven Verlaan (Hermans), Sloos (Van Kempen).