Zaterdag

Tweede klasse C

Soccer Boys-UVS

Wanneer je kampioen wilt worden, en die voorkeur heeft UVS nadrukkelijk, moet je na de laatste speeldag op de eerste plaats staan. De blauwwitten stonden daar al een aantal weken, maar in de voorbije speelronden werd er gemorst door de equipe van Patrick van Dullemen. Tegen HVC’10 uit en Valken’68 thuis werd het respectievelijk 2-2 en 0-0. Door die resultaten is UVS teruggezet naar de derde plaats. Op zich is daar nog steeds niets mis, want de verschillen met Wateringse Veld en DSO zijn gering en de weg is nog heel lang. Voor de winterstop speelt de Leidse ploeg nog tegen Soccer Boys (uit), Berkel (thuis), DSO en Westlandia uit. Geen mals programma en dus een goede graadmeter om te zien of de hoge klassering gerechtvaardigd is. De eerste tegenstander komt uit Bleiswijk en in de vorige editie kwam er met 0-0 geen winnaar. UVS wil graag de oude vorm hervinden. Dat zal tegen de oranjewitten wel moeten gebeuren zonder William van Vliet en Daan van der Zwaan. Beide spelers zijn geschorst.

Van Nispen-Kagia

Een duel tussen twee ploegen die aan het einde van het seizoen tevreden zullen zijn als er handhaving is afgedwongen. Het verschil op de ranglijst is op dit moment 1 punt in het voordeel van de Lisserbroekers. De nieuwkomer slaat zeker geen modderfiguur in deze klasse, maar zag een aantal punten in rook op gaan in de slotminuten van wedstrijden en dat zal er uit moeten bij de ploeg van René Ras. Kagia werd in het voorbije speelweekend uitgeschakeld in de districtsbeker, maar dat was bepaald geen schande. Eersteklasser Brielle scoorde pas in de blessuretijd de enige treffer. Van Nispen won tot dusverre twee keer. DoCoS en Berkel werden in de Zilk geklopt. Dat willen de oranjewitten uiteraard zien te voorkomen zodat er weer wat meer zicht kan komen op een plek in de meer veilige middenmoot.

Valken’68-Te Werve

Op ‘t Duyfrak treffen de nummers zes en elf elkaar. Valken’68 voetbalde zes punten meer bij elkaar tot op heden. Het doelsaldo is plus vier, terwijl de Rijswijkers op min drie staan. De ploeg van Huib van Oostrom Soede komt net als vorig seizoen wisselvallig voor de dag. Prima wedstrijden worden afgewisseld met beurten waarover niet naar huis geschreven behoefde te worden. De Valkenburgers zijn beduidend stabieler en lieten in hun laatste duel zien weldegelijk mee te kunnen met de ploegen die nog hoger geplaatst zijn. De geelroden zijn misschien zelfs een tikkeltje te bescheiden. Trainer Alan Campfens wil echter, en dat is ook wel te begrijpen, niet te hoog van de toren blazen. Vorig seizoen bleven de punten met een uitslag van 3-2 achter in Valkenburg. Een zelfde uitslag dan maar? De thuisploeg zal er vast op voorhand voor tekenen.

RCL-DoCoS wordt separaat belicht

Zondag

Tweede klasse C

ASC-HMSH

Een belangrijke pot voor ASC om wat verder weg te komen van de staart van het klassement. Tegenstander HMSH kwam na zeven wedstrijden uit op zes punten. Dat zijn er twee minder dan ASC, dat afgelopen zondag inhaalde tegen Foreholte (2-2). Dat gelijke spel voelde na afloop wellicht een beetje als en nederlaag. Terwijl de klok ’90’ aantoonde, scoorden de Voorhouters alsnog de gelijkmaker. ASC speelde zeker gen dijk van een wedstrijd, maar dat kon zeker worden gesteld van Foreholte. Het was eigenlijk een wedstrijd om gauw te vergeten. Wel leuk was de publieke belangstelling. Volgens kenners waren er wel 400 toeschouwers en dat maakte het fraaie complex tot een gezellige happening. De ploeg van Mo Bougrine zal zich ongetwijfeld tot doel stellen om voetballend beter voor de dag te komen tegen Houdt Moedig Standig Haag. Mochten de drie punten in de pocket worden gestoken dan werken de zwartroden zich op naar een verdienstelijke plek in de middenmoot.