Tweede klasse C (zaterdag)- Thom de Vries zal naar alle waarschijnlijkheid beroerd hebben geslapen. De spits van UVS had de topper tussen Voorschoten’97 en UVS een andere wending kunnen of beter moeten geven. Bij een stand van 1-1 stelde Ruben Leugering de ex-FC Rijnvogel in de gelegenheid om de 1-2 binnen te lopen, maar de paal stond Leids succes in de weg. De Vries zal zelf ook wel weten dat dit de voorsprong had moeten betekenen voor UVS. Daarmee is niet gezegd dat koploper Voorschoten’97 dan op zeker zou hebben verloren, maar feit is wel dat de thuisploeg niet beter was dan de Leidenaren. Met een enorme lucky goal werd het een kwartier voor tijd 2-1 en in de laatste tellen zelfs nog 3-1 door Alex Iliopoulos. De ploeg van André Lourens kreeg teveel, maar koesterde de punten uiteraard wel. Een naaste belager was immers voor de tweede keer dit seizoen verslagen en daarmee is het gaatje in de stand opgelopen naar zes punten. Na dit weekend is DSO de voornaamste concurrent. Het verschil met de ploeg uit Zoetermeer is vier punten. UVS zakte naar plaats vijf in de wetenschap dat er meer in had gezeten.

De openingsfase was nog voor de lijstaanvoerder. UVS werd onder druk gezet en moest meteen alle zeilen bijzetten. Het leverde de eerste kans van de wedstrijd op voor Nick Guijt. De linksbuiten kopte te weinig overtuigend in en zo kon Jesse Haak redding brengen. Na de eerste tien minuten knokte de ploeg van Steef Roodakkers zich in de tweestrijd en dat maakte dat de topper in die fase een hoge amusementswaarde mee kreeg. Helaas zakte de strijd tussen de nummers 1 en 2 wel weg na de eerste twee doelpunten. Eerst bediende Guijt Peer van Paasen voor de 1-0, waarbij de Leidse defensie teveel tijd had om de bal uit de eigen zestien te krijgen. Even later vergreep Kevin Koek zich aan de in de beginfase sterk acterende Marciano Walcott. Scheidsrechter Turk wees, terecht, gedecideerd naar de stip. Bart van der Weijden liet zich het buitenkansje niet ontnemen.

Daarna werd het aan beide kanten slordiger. Basale facetten van het spel gingen mis, maar dat nam niet weg dat het wel het aankijken waard bleef vanwege de paartjes op het veld die elkaar weinig ruimte boden. UVS werd in de eerste helft het gevaarlijkst. Eerst probeerde De Vries het in de korte hoek, maar Justin van Look liet zich niet foppen en toonde andermaal aan te zijn uitgegroeid tot een betrouwbare eerste doelman van de groen-gelen. Daarna volgde de al beschreven gemiste kans. Het had Voorschoten’97 aan het wankelen kunnen brengen, maar het evenwicht op het veld werd gekopieerd in de score op dat moment.

Na de rust viel er weinig meer te beleven voor de doelen. De overtuiging miste, acties werden te veel doorgevoerd en van spitsvondigheid was geen sprake meer aan weerszijden. UVS had wel geruime tijd het betere van het spel, maar grote kansen bleven verder uit. Min of meer vanuit het niets werd het 2-1 door Guijt. De ex-speler van RCL raakte de knikker niet goed, maar juist daardoor en mogelijk een been van een UVS’er plofte de bal pardoes in het Leidse doel. De aanvaller lachte zich een kriek om het fortuin. Daarna probeerde UVS het zeker nog wel, ook met aanvallend extra bloed, maar in de buurt van de 2-2 kwam blauw en wit niet meer. Een vierde doelpunt volgde alsnog via Alex ‘Gyros’ (bijnaam bij V’97) Iliopoulos.

Meningen waren al te horen op deze website. Deze werden opgehaald na afloop van deze derby die een gelukkige winnaar kende.

Voorschoten’97-UVS 3-1 (1-1). 15. Van Paasen 1-0, 17. Van der Weijden 1-1, 75. Guijt 2-1, 90.+3 Iliopoulos 3-1. Scheidsrechter: Turk. Toeschouwers: 250.

Voorschoten’97: Van Look, Simonis, Hogenboom, Koek, Apaydin (82.De Jong), Manuputty (58.Maatoug), Van Paasen, Verplancke, Guijt, Iliopoulos, Beumer (77.Baggerman).

UVS: Haak, Van Oostenrijk (46. Sloos), Verlaan, Pison, Van Kempen (82.Van der Zwaan), Ait El Houssi, El Houari, Leugering (69.Kaba), Van der Weijden, De Vries, Walcott.