Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. Dit keer staat de schijnwerper gericht op het duel tussen TAVV en Valken ’68, een duel in de zaterdag tweede klasse C.

Het contrast tussen beide clubs voor aanvang van de wedstrijd is groot. Valken ’68 is de trotse koploper in de 3e periode en komt steeds beter in vorm, terwijl TAVV op het punt staat van degraderen naar de derde klasse. Je zou dus kunnen denken dat er daarom sprake is van een mineurstemming in Ter Aar, maar niet is minder waar. De blauw-witten lijken zich al verzoend te hebben met de nakende neergang en er wordt zelfs al voorzichtig vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen.

TAVV-captain Lars van der Pijl speelt al ruim tien jaar in het keurkorps van TAVV en maakte de opvallende opmars van de dorpsclub van nabij mee. Tot acht jaar geleden was TAVV een vaste speler in de vierde klasse zaterdag, maar met de terugkeer van oud TAVV-jeugdspelers en de aanwezigheid van routiniers als Bart Vis en Mario Verzaal  begon de victorie in Ter Aar. Van der Pijl:,, Na ons kampioenschap in de vierde klasse, werden we een seizoen daarna volkomen onverwacht weer kampioen en speelden we plotseling in de tweede klasse tegen clubs als Forum Sport en Haaglandia. In de jaren daarna hebben we drie keer gespeeld om promotie naar de eerste klasse. De beslissingswedstrijd tegen BVCB staat mij nog goed bij. Helaas verloren we deze wedstrijd, anders hadden we zelfs nog de eerste klasse gehaald. We zijn een kleine club en dan is het logisch dat je  ook mindere seizoenen kent. Vorig seizoen wisten we ons nog op de laatste speeldag ten koste van Lugdunum te handhaven, maar dat gaat dit seizoen niet meer lukken. We staan met nog 4 wedstrijden te spelen 8 punten achter op DoCoS en SC Monster en we zijn realistisch genoeg om te beseffen dat we die achterstand niet meer gaan inhalen.”

Vervolgend: ,,Na de winterstop begon we wat punten te pakken en toen we naar DoCoS gingen, hadden we bij winst op 1 punt gekomen. We verloren echter kansloos met 4-0 en toen we een week later met 5-0 van UVS verloren, besefte iedereen bij ons dat het wel gedaan was. We willen de laatste wedstrijden natuurlijk wel zo goed mogelijk voor de dag komen. Ik heb mezelf afgevraagd of dit ook voor mij een mooi moment was om te stoppen, maar het voelt niet goed om mijn cluppie na een degradatie achter te laten. Gelukkig heeft ook mijn maatje Kevin van Wijk, met wie ik al jaren samen in het eerste speel, besloten om door te gaan. Waarschijnlijk komen er ook wat nieuwe jongens bij en ook een jongen als Youri Looyestijn, die langdurig geblesseerd is geweest, is er dan weer bij. Het is afwachten of we in West 1 of West 2 worden geplaatst. We hebben een paar jaar geleden ook in West 1 gespeeld en het onderlinge niveauverschil tussen de clubs is daar best groot. Maar goed, eerst nog deze competitie afmaken, daarna gaan we vol goede moed starten in de derde klasse”,  aldus de 28-jarige verdediger.

Bij Valken ’68 zijn de vooruitzichten voor de rest van dit seizoen een stuk hoopvoller. De Valkenburgers speelden tot aan de winterstop een vrij wisselvallig seizoen, maar lijken nu de juiste vorm te pakken te hebben. Een speler die wel het hele seizoen in goeden doen is, is Chris de Lange. De Lange, bezig aan zijn 2e seizoen in Valkenburgse dienst, is een van de sterkhouders in de formatie van Arie van Duijn en heeft een  eenvoudige verklaring  voor de Valkenburgse revival.

De Lange: ,, Het is in mijn ogen heel simpel, de ballen die er voor de winterstop niet ingingen gaan er nu wel in.” Naast de toegenomen productie, lijkt er toch ook iets anders een rol te spelen bij het huidige succes van Valken ’68. De keuze van trainer Arie van Duijn om Marc Langeveld als ‘valse spits’ te posteren, blijkt een gouden greep te zijn geweest. Langeveld is geen typische goaltjesdief, maar is als vast aanspeelpunt betrokken bij bijna elk doelpunt van Valken’68. Daarnaast speelt De Lange de laatste wedstrijden op de ‘ 6-positie’ en brengt hij als ‘stofzuiger’ meer balans op het offensief ingestelde middenveld.

Vervolgend:,, Het is mooi dat we nu bovenaan in de derde periode staan, maar er zijn nog wel wat wedstrijdjes te spelen. Op papier hebben we misschien een gunstiger programma dan de concurrentie, maar dat heeft in de tweede klasse van dit seizoen  niet zoveel te betekenen. Iedereen kan dit seizoen van elkaar winnen. Ik weet dat TAVV zo goed als zeker is gedegradeerd, maar we zullen ze beslist niet onderschatten’’, aldus de maatschappelijk werker van De Binnenvest in Leiden tot besluit.