Voorbeschouwing op tweede seizoenshelft: ,,De wedstrijd tegen Te Werve typeerde het seizoen tot dusver. We domineerden de hele wedstrijd en kregen meer dan genoeg mogelijkheden en kansen om de 0-1 voorsprong uit te bouwen naar een veilige marge. Ver in blessuretijd kregen we echter  op een wel heel onnozele manier de gelijkmaker om de oren. Gevolg: we stapten vol chagrijn en een nieuwe deuk in het zelfvertrouwen van het veld”, getekend Selmo Kurbegovic.

Selmo Kurbegovic in thuisduel tegen Voorschoten’97 in december 2018

De van Warmunda overgekomen speler had vanzelfsprekend meer verwacht van het seizoen. ,,Als je kijkt naar ons spelerspotentieel met mannen als Jaco van der Bent, Rody Redel, Mark Langeveld en noem maar op dan zou ik zeggen dat Valken ook in de eerste klasse geen gek figuur zou slaan. Ons positiespel op de trainingen is bij tijd en wijlen van een hoog niveau. En toch komt er te weinig rendement uit in de wedstrijden. Vrijwel steevast waren we de bovenliggende partij, maar dat weten we veel te weinig concreet in doelpunten uit te drukken. Ook ik maak me schuldig aan een gebrek aan koelbloedigheid voor het vijandelijke doel. Tegen TAVV maakte ik er een waar ik er twee of drie had moeten maken. Om de een of andere reden ben ik dan te nonchalant en lijk de bal wel over de lijn te willen lopen. Dat gebrek aan scorend vermogen heeft ons te veel punten gekost. Als we dat als ploeg nu eens achter ons konden laten en wél kunnen ‘killen’ dan pas kan het een mooie tweede helft van het seizoen worden. Kampioen worden lijkt me onmogelijk, maar een periode halen moet voor dit team mogelijk zijn.”

De ex-prof, die zelfs nog eens in de voorronde van de Champions League speelde met FK Budocnost Podgorica,  mist ook nog wel eens de gedrevenheid en de over-mijn-lijk mentaliteit bij zijn medespelers, hoewel hij er anderzijds ook wel begrip voor heeft. ,,Na een nederlaag kan ik daar het hele weekend ziek van zijn. Je ziet jongens heel laconiek reageren met zoiets van ‘volgende week is er weer een wedstrijd’ en lachend de muziek hard aanzetten in de kleedkamer. Natuurlijk snap ik dat wel. We spreken wel over de tweede klasse op amateurniveau waar de spelers naast hun voetbal hun opleiding of werk hebben, hun gezin en noem maar op. Ik ben daarin echter wat anders. Winnen is voor mij echt belangrijk, verliezen is voor nog steeds mij moeilijk te accepteren.”

Valken’68-Voorschoten’97 2-2, Valkenburgers als elfde winterstop in, Voorschoten’97 is koploper

Dat het zelfvertrouwen binnen de ploeg een boost kan gebruiken behoeft geen betoog. Kurbegovic nog eens: ,,Logisch dat hier en daar koppies gaan hangen als we weer eens een tegenslag krijgen. Een goede start in de tweede seizoenshelft kan daar verandering in brengen. Nogmaals, voetballend kunnen we echt veel.”

De resterende wedstrijden staan ook in het teken van het afscheid van trainer Arie van Duijn. De nieuwe trainer, Alan Campfens, is geen onbekende van Kurbegovic. ,,Ik trainde onder hem bij Warmunda en ken hem dus wel. Ik denk dat het een juiste keuze is voor Valken. Alan is een warm mens met gevarieerde, goede trainingen. Dat komt wel goed.”

Of de aanvaller zelf ook nog deel uitmaakt van de selectie is nog even de vraag. ,,Ik heb een drukke baan als maatschappelijk werker en vader zijn van drie kinderen vraagt ook veel tijd en energie. Bovendien ben ik techniek- en motoriektrainer bij Valken en dat vind ik ontzettend leuk en dankbaar werk. Voetballen slokt ook veel tijd op en ik doe het al zoveel jaren. Ik ben er op dit moment nog niet uit.”

Voor de club uit Valkenburg is het te hopen dat hij er nog een jaartje aan vastknoopt. Met zijn ervaring en gedrevenheid kan de technicus volgend seizoen nog steeds een belangrijke schakel zijn.